Cycling for Fun Cycling Manager Game- Juego de ciclismo

Nederlandstalig CFF forum => Belgisch Nationaal Team => Topic started by: JohnnyQKuch on December 21, 2012, 12:12:55 pm

Title: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on December 21, 2012, 12:12:55 pm
Deze topic eens opstarten. Ik hoop volgend seizoen hier zelf de voor- en nabeschouwingen te posten. Maar eerst nog iets voor afscheidnemend BC Low_Motion.

Dit zijn de laatste 2 ritten van dit seizoen:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/granadatt.jpg)     (http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/toulon.jpg)

Dat lijken mij mooie afsluiters te zijn. Een proloog, dat past absoluut bij jou en zeker omdat je een grote fan bent van Raphaël Herpoel. En natuurlijk een kasseirit, als kasseitrainer. Die beetje heuvels erin moet je liggen. In zo'n ritten weet je vaak heel goed te scoren.

En zou een mod een punaise in deze topic kunnen steken? Bedankt.  Dziemie: punaise is gestoken
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on January 06, 2013, 12:57:58 am
Een nieuw seizoen is begonnen. Ik ga mezelf zo snel mogelijk vertrouwd maken met de oudere renners. De renners tot 24 jaar ken ik nog van bij de u23 en u21. Ik weet dat we een goeie sprinter hebben en het meestal ook goed doen in kasseiritten. Voor de rest beschikken we over veel toprenners in wording, maar de meeste zullen hier echter nog tekort komen. Ik vrees dat de ritten die we dit seizoen voorgeschoteld krijgen ons niet zo goed liggen. Maar we gaan er gewoon het beste van maken. Ik denk dat ritten 3, 5, 7 en 8 ons het best zullen liggen. Ik zal morgen nieuwe lijsten maken en zal dan al een veel beter zicht hebben op onze kwaliteiten. Ik hoop dat een top-10 plaats in het landenklassement haalbaar is. Ook 2 podiumplaatsen zou mooi zijn.

Ik trek de kaart van de jeugd, laat dat duidelijk zijn. De beste 5 renners (ongeveer) voor iedere rit zijn zeker van een selectie. Voor de rest geef ik de voorkeur aan iets jongere renners, omdat die potentieel beter zijn dan hun oudere collega's. Dit zolang het verschil in GV klein is, er mag geen te groot kwaliteitsverlies zijn. Ik zal ook niet snel gebruik maken van een vrije rol. Dat heb ik vroeger meer gedaan, maar daar ben ik van afgestapt. Een kopman krijgt bij de NT een serieuze boost door de knechten, de meeste renners met een vrije rol geraken daarom niet ver. Zeker omdat we de meeste ritten als underdog of outsider beginnen. Als we over meerdere favorieten beschikken in de toekomst, zal ik dit herzien. Bij de u23 lukte het me soms om knechten in de punten te laten rijden, dat zal er nu niet meer inzitten.

Als er vragen zijn over de selecties of andere zaken, je weet me te vinden.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on January 06, 2013, 01:38:51 am
Dan gaan we direct over naar de eerste rit. De GP Jef Scherens is een thuisrit en we zullen onze supporters goed kunnen gebruiken. Hier hebben we een aantal zeer goede renners voor, spijtig genoeg zijn die nog iets te jong. Je zou het kunnen vergelijken met Luik-Bastenaken-Luik een jaar of 5 geleden. Gilbert komt er wel, maar hij is nog iets te piep.

(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/scherens.jpg)

Courtois is kopman, het verschil met Vandenberge was licht in zijn nadeel. Maar Courtois profiteert van een betere ondergrondbonus. Ik kan me niet herinneren dat we bij de Elite ooit potten hebben gebroken in een pure heuvelrit. Dat zal nu ook niet het geval zijn, maar de toekomst ziet er wel zeer mooi uit, met een gemiddelde leeftijd van 24,4 jaar. Een top-20 plaats zou dan ook zeer mooi zijn.

Wat mij een beetje verontrust is het gebrek aan ervaring bij sommige geselecteerde renners. Niet alle renners kunnen naar de 100 ervaring gaan tegen hun 30ste. Maar van nationale toppers verwacht ik toch iets meer, sommigen hebben amper een paar ritten gereden. Ervaring kan bij het NT de doorslag geven!

Kopman:
Cyriel Courtois (maneblussers) 23

Knechten:
Matthïas Blankenstein (DeporGalegoOscense) 28
Pol Vandenberge (Rayo_Vallecano) 27
Lukas Neyens (TeamGatorade) 25
Gus VanDerStraeten (Wazemank_CT) 25
Gervais Matthys (BrotherBoys) 24
Willem Denis (maneblussers) 24
Sep Alexandre (maneblussers) 23
Renaat Paeternoster (Sauceda) 21
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: marckv on January 06, 2013, 11:42:58 am
Ik ben er zeker van dat Cyriel Courtois ook deze keer binnen de punten zal rijden!
Zeker nu dat hij het vertrouwen krijgt en direct de kopman is van deze selectie.

In totaal zijn er zelfs 3 renners van de maneblussers geselecteerd voor de NT wedstrijd.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: marckv on January 06, 2013, 09:06:14 pm
Een mooie 15 de plaats voor Cyriel Courtois.

Aangezien een top 20 plaats de ambitie was is dit een knap resultaat.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on January 06, 2013, 10:00:18 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/scherens.jpg)

In helse omstandigheden (10 graden en een gure kopwind) wisten de Belgen zich kranig te verweren. We hebben de wedstrijd proberen hard te maken van in het begin. Daarbij deden de knechten hun werk perfect. Enkel Vandenberge moest de rol lossen door een te risicovolle tactiek om Courtois in de laatste sectie nog te kunnen helpen. Daardoor was de terugval van Courtois in die laatste sectie iets groter dan verwacht. Maar ondanks dat ben ik tevreden, dit is een goed resultaat met een 23-jarige kopman. Als we alle (voor ons) moeilijke ritten met punten kunnen afsluiten, ziet het er goed uit.

Kopman:
15e plaats: Cyriel Courtois (maneblussers) 23

Knechten:
Matthïas Blankenstein (DeporGalegoOscense) 28
Pol Vandenberge (Rayo_Vallecano) 27
Lukas Neyens (TeamGatorade) 25
Gus VanDerStraeten (Wazemank_CT) 25
Gervais Matthys (BrotherBoys) 24
Willem Denis (maneblussers) 24
Sep Alexandre (maneblussers) 23
Renaat Paeternoster (Sauceda) 21
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on January 12, 2013, 07:13:31 pm
We gaan naar het warme Sestriere. Letterlijk dan,  35° en windstil is de weersvoorspelling voor de rit. En die komt altijd uit in CFF. Het zal een schok zijn voor onze renners, want geen enkele blinkt uit bij warm weer. Wat wil je ook, als je de vries temperaturen gewoon bent in België.

(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/sestriere.jpg)

Ik heb lang getwijfeld voor het kopmanschap. Maar uiteindelijk verkoos ik Vaeremans boven Vermeersch. En in een rit waar we blij mogen zijn met een top-20 plaats, krijgt niemand een vrije rol. Vermeersch moet dan maar tevreden zijn met de rol van meesterknecht.Wat een luxe, als je kan kiezen uit 2 eigen renners. Ondanks een aantal bekende namen in onze ploeg hebben we hiervoor (nog) geen superrenners. Maar ik houd wel van klimritten, ook hier zullen we binnenkort de aansluiting met de top maken.

Ik had zelfs een 4de eigen renner kunnen selecteren met Maxime Detremmerie, maar hij greep er net naast, omdat ik de voorkeur gaf aan een klein beetje meer kwaliteit tov potentieel voor de toekomst. Mede daardoor ligt de gemiddelde leeftijd iets hoger dan vorige rit: 25,4 jaar. Ik ben ook tevreden dat er op gebied van ervaring voor deze renners geen probleem is.

Kopman:
Andrew Vaeremans (CoureursDeFréjus) 25

Knechten:
Désiré Dockx (Ciripolen) 28
Stéphane Coeckelbergh (Rekutxuteam) 28
Loïs Moens (skunk) 27
Seb Bonnivers (Oska) 25
Mark Lecomte (ONCE™) 25
Bernd Vermeersch (CoureursDeFréjus) 24
Raphaël Vermeire (La_Cotera_Team) 24
Adam Vaessen (CoureursDeFréjus) 23
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on January 13, 2013, 10:27:05 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/sestriere.jpg)

Sectie 1, het gaat goed. Onze kopman zit in de kopgroep met veel knechten nog bij hem. Sectie 2, nog 2 renners bij hem en in groep 2, perfect. Sectie 3 in de kopgroep met 2 knechten, waarbij ook de meesterknecht, beter kan niet. Sectie 4, in de kopgroep, wow. Uit de top-10 zal Vaeremans niet meer wegzakken, ik begin de punten al te tellen.
En dan volgt sectie 5, wat een verval. Ongezien. Compleet gedesillusioneerd. En dan zie ik wie er uitgerekend 20ste is geworden, zijn Noorse ploegmaat Tony Randen. Ik zie graag hem heel graag in de punten rijden. Maar niet vlak voor een Belg en dan al zeker niet het laatste punt. En dan nog na zo'n rit. We hebben waarschijnlijk nog niet de renners voor dit soort ritten. Maar een verval van 1m01s en 0m31s op de nummer 20, dat had ik nooit gedacht.

Voor degene die het niet weten: Andrew Vaeremans werd 21ste, in sectie 4 stond hij 3e en reed hij in de kopgroep. Was het een verkeerde tactiek of komen de renners nog te kort? Ik zal er deze week nog eens goed over nadenken. Maar nu primeert de ontgoocheling.

Kopman:
21e plaats: Andrew Vaeremans (CoureursDeFréjus) 25

Knechten:
Désiré Dockx (Ciripolen) 28
Stéphane Coeckelbergh (Rekutxuteam) 28
Loïs Moens (skunk) 27
Seb Bonnivers (Oska) 25
Mark Lecomte (ONCE™) 25
Bernd Vermeersch (CoureursDeFréjus) 24
Raphaël Vermeire (La_Cotera_Team) 24
Adam Vaessen (CoureursDeFréjus) 23
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on January 20, 2013, 02:56:49 pm
We trekken vandaag naar het noorden van Denemarken over een bijna biljartvlak parcours met start en aankomst in Skive. Het zal dan ook niet verbazen dat het hier koud weer is, daarmee hebben we weer geen weerbonus, onze renners houden iets meer van Belgisch regenweer.

(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/skive.jpg)

Iedereen zal vandaag weer naar de prestaties van Michaël Troost kijken. Hij is al enkele seizoenen de te kloppen man bij vlakke sprintritten. We beschikken ieder seizoen over steeds betere knechten om hem te helpen. Dit seizoen zal Remi Renard voor het eerst deze rit niet enkel rijden voor de ervaring, hij is nu een volwaardige knecht en zal in de toekomst het kopmanschap van Troost overnemen. De gemiddelde leeftijd is met 25,1 jaar dan ook een redelijke mix van jong en oud.

Laat het dan ook duidelijk zijn dat we vol voor de overwinning gaan. Met een podiumplek zijn we nog tevreden, minder zou een ontgoocheling zijn. In dit soort ritten moeten we de punten halen voor een goeie plaats in het landenklassement. Ritten zoals de eerste 2 is het toch vooral sprokkelen.

Kopman:
Michaël Troost (BotswanaSkyliners) 28

Knechten:
Ferdy Gaultier (mortovia_cycling) 26
Gerrit Garreyn (Liquigas) 26
Willem Dupont (Juggalos) 26
Mattias Monnet (ColoTeam) 26
Sébastien Beelaert (Carreteria) 24
Alfonso Dufour (RaboRuben) 24
Mikäel Carlier (gesis) 24
Remi Renard (Staffs) 22
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: marckv on January 20, 2013, 07:01:25 pm
Véél succes !!!   ;)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: low_motion on January 20, 2013, 07:58:30 pm
Veel succes inderdaad!

Niet gemakkelijk om het als favoriet af te maken  ;)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: low_motion on January 20, 2013, 09:14:19 pm
Wow...

Ik denk niet dat we als enige werden verrast.

In ieder geval -> kop op!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: RaboRuben on January 20, 2013, 09:26:39 pm
Bloederig slagveld idd. Vele favorieten nergens voorin te bekennen. Welke tactiek gebruikten de Belgen?
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: marckv on January 20, 2013, 10:25:07 pm
Het heeft deze keer niet mogen zijn ...

zeker de moed niet opgeven en hopen dat je de volgende keer iets meer geluk hebt.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on January 21, 2013, 02:34:39 am
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/skive.jpg)

Om 21u de uitslag bekeken. Dan zijn er hier een aantal dingen gesneuveld. Mijn advies voor de u21 en u23 was blijkbaar al verre van perfect. Maar dit is toch een nieuw dieptepunt.

Ik geef meestal niet de tactiek prijs, maar dit is natuurlijk geen gewone situatie. Troost reed met 10015. Dit omdat hij vorig seizoen naar het schijnt in groep 1 bleef met 1 als inzet. Heb lang getwijfeld om hem met 20015 te laten rijden, daarmee had zijn uitslag al stukken beter geweest, want had hij bij zijn knechten gebleven. Ik had de windindicatie wel gezien, maar had niet gedacht dat het voor veel verschil ging zorgen. Dacht dat pas echt meespeelde met 3 balkjes (zoals je er een icoontje voor kan krijgen). Er zijn wel nog een aantal zaken die ik raar vind. Zoals dat Mattias Monnet en Gerrit Garreyn niet in de kopgroep zitten na sectie 4 met al 12 energiepunten te hebben verbruikt.

Risico genomen en compleet verloren. De rest van het seizoen zal ik meer behouden rijden. Ik sla dan ook mea culpa voor deze rit en hoop het nog een beetje te kunnen rechtzetten tegen het einde van het seizoen. Voor volgende week kan ik gelukkig niet veel fout doen.

Kopman:
25e plaats: Michaël Troost (BotswanaSkyliners) 28

Knechten:
Ferdy Gaultier (mortovia_cycling) 26
Gerrit Garreyn (Liquigas) 26
Willem Dupont (Juggalos) 26
Mattias Monnet (ColoTeam) 26
Sébastien Beelaert (Carreteria) 24
Alfonso Dufour (RaboRuben) 24
Mikäel Carlier (gesis) 24
Remi Renard (Staffs) 22
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: dziemie on January 21, 2013, 09:33:38 am
Van de zware invloed van de wind in deze rit sla ik ook toch wel achterover...
Zware les geleerd in ieder geval...  :-[
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Sjiz on January 22, 2013, 09:40:32 am
Waaiers trekken!

een opmerking je kan ook windicoontjes voor 1 en 2 strepen krijgen. Er zijn dus 3 verschillende windicoontjes.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on January 27, 2013, 01:07:33 pm
Ludwigshafen-Weinheim: Een tijdrit van 31km die start langs de oever van de Rijn. Ook hier blijft de winter duren, het blijft bar koud met amper 3°.
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/wein.jpg)

In de vlake tijdritten halen we steevast punten. Ook dit seizoen lijkt de situatie vrij gunstig te zijn. Poldermans en Herpoel floreren bij deze slechte weersomstandigheden en Olieslagers is nog steeds wereldtop. Voor de rest zal het vooral uitkijken zijn naar de onderlinge verhoudingen tussen onze renners.

De gemiddelde leeftijd is 24,4 jaar. Dat zal volgend seizoen ongeveer hetzelfde blijven, ik zie Joey Claesen volgend seizoen een plekje opeisen. Pauwels of Plateau zouden dan wel eens moeten wijken, hun resultaat van vandaag is misschien niet geheel onbelangrijk daarvoor. Het kan natuurlijk ook zijn dat er andere jongeling zijn plaats zal moeten afstaan voor hem.

Selectie:
Clemens Olieslagers (Cachuflines) 27
Ricardo Poldermans (SenglarsDeFlandes) 27
Raphaël Herpoel (PANTANI28) 24

Eduard Pauwels (Stracham) 26
Giorgio Plateau (PBLCYCLING) 25
Denver Appelmans (CTGalaxy) 23
Philip Geeraerts (STEVWONDERTEAM) 23
Jourik Uytterhoeven (turrones) 23
Robin Boucquey (Legendaryks) 22
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on January 27, 2013, 10:31:10 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/wein.jpg)

Een tijdrit waarbij iedere sectie werd gegoocheld met de tijdsverschillen. Het eindigde dan ook teleurstellend met enkel Olieslagers in de punten. Herpoel verliest 12 plaatsen in de laatste sectie, dat is toch erg veel. De weerbonus gaf hem en Poldermans niet het voordeel waarop ik toch op hoopte.

Pauwels zijn plaats voor volgend seizoen komt ook in het gedrang, veel zal ook afhangen van de lengte van de tijdrit. Maar Claesen zal meer dan waarschijnlijk volgend seizoen een plaats opeisen.

Selectie:
14e plaats: Clemens Olieslagers (Cachuflines) 27
24e plaats: Ricardo Poldermans (SenglarsDeFlandes) 27
26e plaats: Raphaël Herpoel (PANTANI28) 24

63e plaats: Eduard Pauwels (Stracham) 26
53e plaats: Giorgio Plateau (PBLCYCLING) 25
125e plaats: Denver Appelmans (CTGalaxy) 23
129e plaats: Philip Geeraerts (STEVWONDERTEAM) 23
143e plaats: Jourik Uytterhoeven (turrones) 22
111e plaats: Robin Boucquey (Legendaryks) 23
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on February 03, 2013, 12:14:45 am
Rognes-Toulon: Een redelijk vlakke kasseirit in het zuiden van Frankrijk over 172km. Een echte kasseiheuvelrit zal er dit seizoen niet bij zijn. Het is leuk fietsweer met een aangename temperatuur van 17°. Geen weerbonus te halen voor deze rit.
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/toulon.jpg)

Voor kasseiritten hebben een goeie ploeg, het is een mix van kassei-heuvelrenners en vlakke kasseirenners. Stef DeCloedt is onze kopman, moeilijk om in te schatten hoe hij in deze rit zal presteren, maar top-10 zou toch mogen. Ik hoop op nog iets meer, maar zo'n resultaat zal eerder voor rit 7 zijn, de Scheldeprijs is Stefs rit.

De selectie is een goeie mix van 23- tot 27-jarigen, met een gemiddelde leeftijd van 25,2 jaar.

Kopman:
Stef DeCloedt (Juggalos) 25

Knechten:
Gwijde Renier (ANGELESLAKERS) 27
Gorik Levet (Hernias) 27
Berber Druppel (CandasuTeam) 26
Kobe Geens (Juggalos) 26
Paul Wagemaekers (juve81) 25
Miel Levet (Juggalos) 25
Ernesto Sannnen (RaboRuben) 23
Leen Peelman (Semilasteros) 23
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on February 04, 2013, 11:49:35 am
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/toulon.jpg)

Ik had me mijn debuut bij de elite wel iets anders voorgesteld. Ik heb al spijt dat ik niet een seizoen langer bij de u23 ben gebleven, als ik zie wat voor resultaten Brochard neerzet.

Tweede inschattingsfout: De 3 heuveltjes wegen iets meer door, daardoor was Renier iets beter dan DeCloedt. Het verschil was sowieso klein tussen die twee. Dit is een fout die ik niet had mogen maken, de vorige kon ik mezelf nog vergeven. Ik maak altijd wel eens een foutje, maar dit zijn er 2 op korte termijn.

We zijn nu halverwege het NT-seizoen, de tweede helft moet een stuk beter zijn. Ik wist op voorhand dat het geen makkelijk seizoen ging worden, maar dit is van het goede teveel.

Kopman:
58e plaats: Stef DeCloedt (Juggalos) 25

Knechten:
19e plaats: Gwijde Renier (ANGELESLAKERS) 27
Gorik Levet (Hernias) 27
Berber Druppel (CandasuTeam) 26
Kobe Geens (Juggalos) 26
Paul Wagemaekers (juve81) 25
Miel Levet (Juggalos) 25
Ernesto Sannnen (RaboRuben) 23
Leen Peelman (Semilasteros) 23
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on February 10, 2013, 12:56:41 pm
Clasica de Almeria: In het zuiden van Spanje is het mooi weer voor een sprint-heuvel ritje van 186 km.
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/almeria.jpg)

Kopman Lucas Neyens krijgt een resem knechten mee die hem goed over de heuvels moeten loodsen. Geen idee hoe goed hij is tov de rest, maar aan een Robin DeKort van Nederland zal hij niet kunnen tippen.

De gemiddelde leeftijd is 25,6 jaar, dat is tot nu toe één van de oudste selecties. Echte jonge talenten ontbreken wel, de laatste seizoenen komen er amper goeie heuvel-sprint talenten bij.

Kopman:
Lukas Neyens (TeamGatorade) 25

Knechten:
Jules VanKerckhove (CCT) 29
Wouter Peters (milanezen) 27
Darren Maury (Laurent_Brochard) 26
Emmanuël Vandermieren (CoureursDeFréjus) 26
Klaus Duynslaeger (pajaros) 25
Martin Depireux (arandateam) 24
Kim VanBelle (RaboRuben) 24
Gianni Dehoef (maneblussers) 24
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: RaboRuben on February 10, 2013, 01:22:09 pm
Vanwege die daalsectie, die toch behoorlijk mee zal tellen aangezien hij aan het eind zit, zie ik DeKort niet als favoriet voor vanavond.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: stainie on February 11, 2013, 08:43:58 am
Opnieuw een paar puntjes, maar ik denk dat je toch op meer had gehoopt?

Wat de Russische BC van plan is, is me een raadsel. Zijn 9 renners eindigen allemaal achteraan, en wat neemt hij dan ook mee? Renners uit zijn eigen team om aan caps te raken.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: SonicCycling on February 11, 2013, 08:43:41 pm
Opnieuw een paar puntjes, maar ik denk dat je toch op meer had gehoopt?

Wat de Russische BC van plan is, is me een raadsel. Zijn 9 renners eindigen allemaal achteraan, en wat neemt hij dan ook mee? Renners uit zijn eigen team om aan caps te raken.

En 1 van mij.  :o 
Vraag me af of hij überhaupt wel iets met tactiek heeft gedaan als je collectief al zoveel verliest in de 1e sectie en in sectie 2 alle 9 bij de laatste 10.
Wellicht puur wat je zei over caps/ervaring en verder toch vrij kansloos wbt punten.
 
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on February 11, 2013, 10:35:02 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/almeria.jpg)

Een 19e plaats voor Neyens. Ik zal er maar tevreden mee zijn. Tactisch zat het redelijk, de kopman had altijd een knecht bij hem. Natuurlijk zat er meer in als hij in sectie 1 niet in de 2e groep verzeilt geraakt. Maar hij startte niet te behouden, dus het zal een miniem verschil geweest zijn.

Ik zal moeten leren om terug zoals vroeger veel punten uit te geven tijdens de rit om mee te zijn. Hopelijk is de terugval dan niet altijd zo dramatisch als dit seizoen ook al is gebeurd.

Voor het seizoen stonden 3 ritten met stip genoteerd. Rit 3, 7 en 8: Dat zijn de enige ritten waar we echt iets kunnen betekenen. Rit 3 ging volledig verloren met de onverwachte waaiers. Nu mag het eindelijk ook eens meezitten in de volgende 2 ritten.

Kopman:
19e plaats: Lukas Neyens (TeamGatorade) 25

Knechten:
Jules VanKerckhove (CCT) 29
Wouter Peters (milanezen) 27
Darren Maury (Laurent_Brochard) 26
Emmanuël Vandermieren (CoureursDeFréjus) 26
Klaus Duynslaeger (pajaros) 25
Martin Depireux (arandateam) 24
Kim VanBelle (RaboRuben) 24
Gianni Dehoef (maneblussers) 24
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on February 11, 2013, 10:47:45 pm
De status quo bij de Elite van de afgelopen seizoenen drijft toch een aantal BC's tot wanhoop. Wij hebben bij België ook 2 BC's die er mede daarom de brui aan hebben gegeven. Ik merk het dit seizoen ook. De overmacht van sommige landen is groot en het is vaak vechten om een handvol puntjes. Een beetje zoals de situatie in 1a. Voor 1a zijn er een aantal wijzigingen mogelijk, om het attractiever te maken voor iedereen, maar daar wil Osca voorlopig niets van weten, swat. Bij het NT is er echter niets aan te doen, het is wachten tot de goeie renners van nu 31-32 worden.

Bij die kleine CFF-landen is er ook geen (of amper) mogelijkheid voor opvolging van de BC's. Deze factoren zorgen voor rare situaties. Zoals onlangs ook de klacht van Sonic dat zijn goeie (belangrijk detail) tijdrijder niet werd geselecteerd voor een aantal niet-tijdrijders.


Morgen volgen de NT Elite lijsten.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: low_motion on February 11, 2013, 11:09:20 pm
De moed vooral niet laten zakken.
Je hebt gewoon veel pech in jouw eerste seizoen als BC. Zeker die sprintrit waarbij je met quasi dezelfde tactiek waarmee ik vorig seizoen bijna won, nu er uit wordt gebonjourd... Weer iets bijgeleerd denk ik dan.

Ik geloof wel dat Belgie in de top 5 kan meedraaien, maar dan moet het gewoon elke wedstrijd kloppen.
In ieder geval duim ik voor je in de volgende wedstrijden.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: RaboRuben on February 12, 2013, 08:05:53 am
Nederland reed ook lange tijd nauwelijks prijs bij de elite. Maar de vele jonge topgeneraties die U21 en U23 beheersten zie je nu ook voor overwinningen bij de elite beginnen te zorgen. Het kan wel, maar het is langetermijn werk.
Maar dat vind ik in zekere mate voor dit hele spel gelden, bij de NT is het alleen idd het sterkst aanwezig.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: marckv on February 12, 2013, 11:02:23 am
Niet opgeven !!!

Cyriel Courtois zal in de toekomst (hopelijk) België nog véél punten bezorgen
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on February 13, 2013, 04:19:27 pm
Bedankt voor de bemoedigende woorden, allemaal.
Op tactisch vlak heb ik toch weer al wat bijgeleerd. Ik moet terug meer gaan rijden zoals bij de u21. Bij de u23 ben ik 2 seizoenen verwent geweest.

Zoals RaboRuben zegt: binnenkort zijn er inderdaad een aantal jonge renners die de aansluiting met de wereldtop zullen maken. Met Stef DeCloedt hebben we er voorlopig maar 1, maar als ex-u23 BC weet ik nog wel een aantal namen die er binnenkort zullen staan. Bij Nederland staan jullie net iets verder, daar zijn er al verschillende relatief jonge renners al wereldtop.

De 2 volgende ritten zou er wel resultaat mogen zijn.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on February 17, 2013, 04:47:50 pm
We rijden vandaag een rit in eigen land met de Scheldeprijs. Het blijft bar koud in CFF, daar profiteren 2 van onze renners van.
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/escaut.jpg)

Stef DeCloedt staat vandaag bij de favorieten. In de afgelopen 3 seizoenen won hij de Scheldeprijs 2 maal, maar dit seizoen werd hij nipt 2e na Adal Beckdorf. De hele ploeg zal dus hard werken om hem ook hier aan een goed resultaat te helpen.

Juggalos is de hofleverancier voor deze rit met maar liefst 5 renners. De gemiddelde leeftijd van de selectie is 25 jaar.

Kopman:
Stef DeCloedt (Juggalos) 25

Knechten:
Gorik Levet (Hernias) 27
Daemon Neyens (Ratatatatata) 26
Dany Denis (Juggalos) 25
Nasser Firey (Legendaryks) 25
Jorre Stevens (Juggalos) 25
Miel Levet (Juggalos) 25
Gary Boucquey (Juggalos) 24
Ernesto Sannnen (RaboRuben) 23

 En hopelijk keert het geluk nu.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on February 17, 2013, 09:50:57 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/escaut.jpg)

De rit verliep zoals gewoonlijk verre van perfect, maar het resultaat is op een rare manier goed voor ons. DeCloedt zat verrassend in groep 2 na de eerste sectie en dat zorgde voor een minder resultaat voor hem. Maar 2 knechten die wel vooraan mee waren, wisten nog mooi in de punten te rijden. Hopelijk krijg ik volgend seizoen de tactieken wel goed.

Kopman:
8e plaats: Stef DeCloedt (Juggalos) 25

Knechten:
6e plaats: Daemon Neyens (Ratatatatata) 26
12e plaats:Miel Levet (Juggalos) 25
Gorik Levet (Hernias) 27
Dany Denis (Juggalos) 25
Nasser Firey (Legendaryks) 25
Jorre Stevens (Juggalos) 25
Gary Boucquey (Juggalos) 24
Ernesto Sannnen (RaboRuben) 23
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on February 24, 2013, 01:41:21 pm
Vandaag trekken we naar Schotland voor de Bealach na Ba Challenge. Het is goed fietsweer met 24°, toch verrassend in Schotland.
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/beala.jpg)

Als de openingsrit van ieder seizoen ons iets leert, is dat er veel landen kanshebbers hebben voor deze rit. Toch denk ik dat Stéphane Coeckelbergh een goed resultaat moet kunnen halen deze rit. Ook de knechten zijn geen pannenkoeken, voor een resultaat zoals dat van vorige week zou ik dan ook meteen tekenen.

Voor een lastige rit als deze vallen we terug op ervaren renners, daardoor komen we bij de oudste selectie van dit seizoen. Met 26,8 jaar is er amper plaats voor jonkies, dat gaan we volgende week goedmaken in de klimtijdrit.

Kopman:
Stéphane Coeckelbergh (Rekutxuteam) 28

Knechten:
Matthïas Blankenstein (DeporGalegoOscense) 28
Dieuwer Verkouteren (Van_Pintxaos_Team) 28
Loïs Moens (skunk) 27
Richie LaFontaine (Oska) 27
Maximilien DeVlamynck (WinterIsComing) 27
Din Rosseels (CyKings) 26
Jay Dequeker (CLAS) 26
Dean Chevalier (loshipoglucidos) 24
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on February 24, 2013, 09:40:14 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/beala.jpg)

Het is geleden van rit 2 dat de tactiek nog eens volledig klopte. Met een goed resultaat als gevolg, een 4e en 17e plaats. Er zat nog wel een beetje meer in, maar door een aantal slechte resultaten wou ik geen risico's nemen. Op deze manier komen we terug onder de mensen. Ik ben dan ook zeer blij hiermee, misschien kan ik toch nog mijn draai hier vinden.

De laatste 2 ritten liggen ons minder, toch hoop ik ook hier wat puntjes te sprokkelen.

Kopman:
4e plaats: Stéphane Coeckelbergh (Rekutxuteam) 28

Knechten:
17e plaats: Jay Dequeker (CLAS) 26
Matthïas Blankenstein (DeporGalegoOscense) 28
Dieuwer Verkouteren (Van_Pintxaos_Team) 28
Loïs Moens (skunk) 27
Richie LaFontaine (Oska) 27
Maximilien DeVlamynck (WinterIsComing) 27
Din Rosseels (CyKings) 26
Dean Chevalier (loshipoglucidos) 24

Winst was er voor zowel de u21, als de u23. Super resultaat Stainie en Brochard! Husson had ik ergens verwacht/gehoopt, Joe Smets was compleet onverwacht.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: RaboRuben on February 24, 2013, 11:04:36 pm
Lekker weekendje voor de Zuiderburen hoor. Proficiat alledrie!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on March 03, 2013, 07:13:10 pm
Dank je wel, Ruben. Je bent een Noorderbuur, die begaan is met ons (je hebt ook een aantal Belgen in je ploeg), leuk om te merken.

Een klimtijdrit in Hongarije.
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/bukk.jpg)

Ik ben zeer benieuwd wat onze Belgen kunnen doen. Anis Vandermeer zal zeker op een selectie kunnen rekenen volgende klimtijdrit, nu wil ik vooral wat extra informatie over de belangrijkste skills, hoewel ik al een vrij goed beeld heb van wat onze Belgen hiervoor nodig hebben. Vaeremans is onze grootste kanshebber op punten, hoewel er nog een heel deel anderen zijn die daar misschien ook toe in staat zijn.

De extra punten zijn voor de nabeschouwing.

Selectie:
Samuël Lemaire borrachoteam
Dieuwer Verkouteren Van_Pintxaos_Team
Keano Antoine Cabreira
Seb Bonnivers Oska
Andrew Vaeremans CoureursDeFréjus
Pierrick Quaranta Extremadura
Ariël Molenberghs SkibetCycling
Wouter Herpoel SVIEG
Quentin VanderVerre CLAS
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on March 05, 2013, 12:32:03 am
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/bukk.jpg)

Wow, een 2e plaats voor Andrew Vaeremans! Dat had ik niet verwacht. Ook Seb Bonnivers wist nog net in de punten te rijden met een 20e plaats. Ik wist dat er voor Vaeremans meer inzat dan de 14e plaats in de klimtijdrit in de Tour, maar zo goed had ik niet verwacht. Dat is dan toch nog een podium dit seizoen.

Als BC heb je zelden een groot aandeel bij een goed resultaat in een tijdrit. Maar dat is dan anders als het om een eigen renner gaat. Vaeremans is 1 van mijn 2 vrije transfers, die ik als 19-jarige van een zekere dood heb gered, want 19-jarigen komen anders niet uit dat vagevuur. Zeer leuk om te merken dat ik toen de juiste keuze heb gemaakt.

Achteraf gezien zag de GV er toch nog een pak anders uit dan ik op voorhand dacht. Een aantal van mijn vermoedens zijn hierdoor bevestigd, maar sommige stats zijn nog minder van belang dan ik al dacht. Als deze rit er dus volgend seizoen terug bij zou zijn, mag je je aan een heel andere selectie verwachten. Geen van die renners had in de punten gereden, maar toch zonde aangezien ik 2 renners uit mijn eigen ploeg voor niets heb thuisgelaten. Deze selectie was gemiddeld 25,3 jaar oud.

Selectie:
2e plaats: Andrew Vaeremans (CoureursDeFréjus) 25
20e plaats: Seb Bonnivers (Oska) 25
37e plaats: Wouter Herpoel (SVIEG) 24
38e plaats: Ariël Molenberghs (SkibetCycling) 26
47e plaats: Keano Antoine (Cabreira) 23
53e plaats: Samuël Lemaire (borrachoteam) 28
87e plaats: Quentin VanderVerre (CLAS) 23
107e plaats: Dieuwer Verkouteren (Van_Pintxaos_Team) 28
111e plaats: Pierrick Quaranta (Extremadura) 26
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on March 10, 2013, 01:38:02 am
Elcalada Montjuic. In de buurt van Barcelona gaan deze steile berg 5x beklimmen. Dit geeft een totaal parcours van 24,7 km en dat mogen de renners doen bij 8°, enkel Vermeersch profiteert daarbij van een bonus.
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/monjuic.jpg)

5 klimsecties en geen favoriet. Dat maakt dit een zeer lastige rit. De keuze voor kopman was lastig tussen Vaessen en Vaeremans, maar dit seizoen valt de keuze nog op Vaeremans. Volgend seizoen zal Vaessen bij een vergelijkbare GV kopman worden. We hebben veel renners van een vergelijkbaar niveau, het kan goed zijn dat er knechten beter doen dan de kopman. Het zal hem voor ons deze rit in de details zitten.  Vaessen zal in de toekomst voor zo'n ritten bij de favorieten horen, maar zal nog enkele seizoenen moeten groeien.

Voor het klimwerk hebben we een jonge selectie. 24,7 jaar gemiddeld, maar geen renners ouder dan 26 jaar. Hopelijk is het niet weer zoals bij rit 2, dat we net buiten de punten vallen.

Kopman:
Andrew Vaeremans (CoureursDeFréjus) 25

Knechten:
Jean-Claude Deldaele (SVIEG) 26
Mark Lecomte (ONCE™) 25
Aldwin Demeester (SVIEG) 25
Seb Bonnivers (Oska) 25
Gaspard Meunier (Rekutxuteam) 25
Leonard Bosmans (SVIEG) 24
Bernd Vermeersch (CoureursDeFréjus) 24
Adam Vaessen (CoureursDeFréjus) 23

Kirk Malone zou misschien voor een unicum kunnen zorgen door 3 ritten te winnen in 1 seizoen bij het NT. In het begin van het seizoen won hij de eerste klim(vlak)rit, vorige week won hij de klimtijdrit en nu is hij favoriet. Want in de TdF won hij rit 9, een rit met grote gelijkenis.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on March 10, 2013, 10:32:12 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/monjuic.jpg)

Ik ben tevreden met een 10e plaats. De tactiek was vergelijkbaar met die van de vorige bergrit. Deze keer zakte Vaeremans op het einde minder weg in de laatste sectie en dat zorgt dan voor een goed resultaat. Spijtig dat de beste knechten (Vaessen, Bonnivers en Vermeersch) in sectie 1 de rol moeten lossen, het zal nipt geweest zijn. Maar dat was nodig om bij Vaeremans te kunnen zitten in sectie 4. Nu zit hij daar logischerwijs zonder knecht, dat scheelt nog een aantal plaatsen.

Het is duidelijk dat momenteel het verschil tussen onze klimmers klein is, de meeste eindigen relatief hoog. Vermeersch wist nog bijna in de punten te rijden met een 22e plaats.

Kopman:
10e plaats: Andrew Vaeremans (CoureursDeFréjus) 25

Knechten:
Jean-Claude Deldaele (SVIEG) 26
Mark Lecomte (ONCE™) 25
Aldwin Demeester (SVIEG) 25
Seb Bonnivers (Oska) 25
Gaspard Meunier (Rekutxuteam) 25
Leonard Bosmans (SVIEG) 24
Bernd Vermeersch (CoureursDeFréjus) 24
Adam Vaessen (CoureursDeFréjus) 23

Kirk Malone eindigt 2e, dus net geen 3e overwinning. Maar hij is wel ruim winnaar in het individuele klassement.
Spanje wint het landenklassement, wij eindigen daar uiteindelijk op plaats 12, dat resultaat moeten we volgend seizoen makkelijk kunnen verbeteren.
Andrew Vaeremans eindigt op een mooie 6e plaats in het individuele klassement met punten in de laatste 2 ritten.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: marckv on March 11, 2013, 09:29:05 am
Hopelijk meer heuvelritten volgend seizoen,
dan kan Cyriel voor nog wat extra punten zorgen.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on March 17, 2013, 09:16:29 am
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/lieja.jpg)

Een top-10 plaats zou super zijn. Maar we zijn al tevreden met een aantal punten.

Een korte voorbeschouwing, de nabeschouwing zal iets langer zijn.

Kopman:
Cyriel Courtois maneblussers

Knechten:
Matthïas Blankenstein DeporGalegoOscense
Gervais Matthys BrotherBoys
Pol Vandenberge pancholarry
Lukas Neyens TeamGatorade
Gus VanDerStraeten Wazemank_CT
Willem Denis maneblussers
Sep Alexandre maneblussers
Renaat Paeternoster Sauceda
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: marckv on March 17, 2013, 08:43:34 pm
Cyriel Courtois gaat zelfs voor een top vijf plaats. ;)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: marckv on March 17, 2013, 09:56:49 pm
Het is uiteindelijk een mooie zevende plaats geworden voor Courtois
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on March 17, 2013, 10:31:51 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/lieja.jpg)

Luik-Bastenaken-Luik is een mooi begin voor het NT-seizoen.

Courtois en de knechten leveren het werk dat ik van hen verwachtte. Neyens zou als enige bij Courtois hebben kunnen zitten, maar ligt er in sectie 1 af, dat was het proberen waard. Wedstrijd verloopt helelmaal hoe ik hem wilde zien voor de rest. Courtois zit samen met een Fransman voorop in sectie 4, daarna zakt hij wat weg, maar eindigt hij toch mooi als 7e. Matthys komt iets te kort om als knecht in de punten te eindigen.

Daarmee halen we met Courtois weer meer dan hij momenteel waard is, dus met dit resultaat ben ik zeer tevreden. Over 2-3 seizoenen zal hij in een rit als deze voor het podium kunnen strijden.
De gemiddelde leeftijd is 25,4 jaar. Bij heuvelritten zitten we goed voor de volgende seizoenen. Courtois en Paeternoster zijn klasbakken in wording, Courtois is het al bijna.

Kopman:
7e plaats: Cyriel Courtois maneblussers 24

Knechten:
27e plaats: Gervais Matthys BrotherBoys 25
Matthïas Blankenstein DeporGalegoOscense 29
Pol Vandenberge pancholarry 28
Lukas Neyens TeamGatorade 26
Gus VanDerStraeten Wazemank_CT 26
Willem Denis maneblussers 25
Sep Alexandre maneblussers 24
Renaat Paeternoster Sauceda 22
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on March 24, 2013, 07:28:33 pm
De Galibier: De zwaarste rit voor amateurs (dat wordt toch beweerd). Stralend weer 36°, niet dat het ons kan helpen.
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/galibier.jpg)

Een heel zware klimrit, dat maakt het ook een heel moeilijke rit. We doen het zoals vorig seizoen met Vaeremans als kopman. Het doel is punten pakken, dat is al moeilijk genoeg.

De gemiddelde leeftijd is 25,4 jaar, het blijft een jonge ploeg voor het klimwerk.

Kopman:
Andrew Vaeremans (CoureursDeFréjus) 26

Knechten:
Seb Bonnivers (Oska) 26
Mark Lecomte (ONCE™) 26
Aldwin Demeester (SVIEG) 26
Gaspard Meunier (Rekutxuteam) 26
Leonard Bosmans (SVIEG) 25
Bernd Vermeersch (CoureursDeFréjus) 25
Raphaël Vermeire (Oska) 25
Adam Vaessen (CoureursDeFréjus) 24
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on March 24, 2013, 11:31:11 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/galibier.jpg)

Met een 15e plaats van Vaeremans ben ik tevreden. De tactiek waarmee hij reed was ook in orde. De tactiek van de knechten was minder. Maar het was moeilijk om een knecht bij hem te hebben in het begin. Met de tactieken waarmee ze reden, zou er toch 1 bij hem moeten hebben gezeten, pech. In sectie 4 hebben we dan pech gehad dat er geen knecht bij hem was, met 1 in de groep voor hem en 2 in de groep erachter. Dat had misschien een paar plaatsen verschil kunnen maken.

Volgend seizoen zal Adam Vaessen waarschijnlijk het kopmanschap overnemen, hij was nu al ongeveer even goed als Vaeremans. Maar het verschil tussen de beste klimmers is bij ons zeer klein.

Kopman:
15e plaats: Andrew Vaeremans (CoureursDeFréjus) 26

Knechten:
Seb Bonnivers (Oska) 26
Mark Lecomte (ONCE™) 26
Aldwin Demeester (SVIEG) 26
Gaspard Meunier (Rekutxuteam) 26
Leonard Bosmans (SVIEG) 25
Bernd Vermeersch (CoureursDeFréjus) 25
Raphaël Vermeire (Oska) 25
25e plaats: Adam Vaessen (CoureursDeFréjus) 24
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: stainie on April 01, 2013, 10:37:25 am
Een schitterend weekend voor de Belgische ploegen:
- U21: 2e plaats
- U23: 1e plaats
- Elite: 3e plaats
Een volledige podium  ;).
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on April 03, 2013, 06:41:23 pm
Mijn excuses voor de mindere activiteit de afgelopen week, ik was even goed ziek en heb enkel het meest noodzakelijke gedaan.

(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/derry.jpg)
Buncrana - Derry: Een rit in Ierland van nog geen 100 km. Een echte sprintrit dus, dit seizoen met weinig wind en warm weer (36°).

Dezelfde selectie als vorig seizoen, de gemiddelde leeftijd is dus 26,1 jaar. Ik kon me niet lang concentreren en wou niet dezelfde fout maken als vorig seizoen. Daarom koos ik voor een risicoloze tactiek voor de kopman. Voor een aantal goeie knechten was er wel een risicovolle tactiek om zo toch goed te zijn in sectie 5, maar die zaten spijtig genoeg allemaal in groep 2, Renard kon wel nog naar een 20e plaats sprinten mede dankzij de weerbonus (net na de terugzakkende Garreyn  ::)).

Volgend seizoen in dezelfde omstandigheden misschien toch 1 energiepunt extra proberen uitsparen, dat zou voldoende kunnen zijn voor winst.

Kopman:
3e plaats: Michaël Troost (BotswanaSkyliners) 29

Knechten:
Ferdy Gaultier (mortovia_cycling) 27
Gerrit Garreyn (Liquigas) 27
Willem Dupont (Juggalos) 27
Mattias Monnet (ColoTeam) 27
Sébastien Beelaert (Carreteria) 25
Alfonso Dufour (RaboRuben) 25
Mikäel Carlier (gesis) 25
20e plaats: Remi Renard (Staffs) 23
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on April 07, 2013, 05:59:37 pm
Fête du Chrono, zowat de enige bekende tijdrit die niet deel uitmaakt van een ronde (na het WK). 48km vlak en dat bij 4°, bar koud dus.
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/chrono.jpg)

Ongeveer dezelfde selectie als vorig seizoen. De selectie valt op renners die punten kunnen scoren of dicht erbij zitten, aangevuld met renners die dat in de toekomst moeten kunnen. Voor Fabian Coffyn komt een selectie dit seizoen nog te vroeg, mits goeie training zal hij er volgend seizoen bij zijn. Dat gelde ook voor Joey Claesen, maar die wordt ofwel op tijdrijden op 70% getraind momenteel, ofwel gaat er toch iets fout. Want hij is van groot talent naar meeloper gegaan. Dit valt te betreuren, want voor tijdrijders is een goeie training, zeker u23, cruciaal.

Dus een relatief jonge selectie van gemiddeld 25 jaar. Hoewel ik toch hoop dat we ieder seizoen 1 goed tijdrit talent in de selectie kunnen opnemen, dat is nu niet het geval, spijtig genoeg. Clemens Olieslagers zal zeker in de punten rijden. Hopelijk kan ook Ricardo Poldermans of Raphaël Herpoel dat met de weerbonus. Maar vorig seizoen lukte dat niet, dus ik vrees nu ook niet.

Selectie:
Clemens Olieslagers (CyloN) 28
Ricardo Poldermans (CLAS) 28
Giorgio Plateau (PBLCYCLING) 26
Raphaël Herpoel (PANTANI28) 25
Denver Appelmans (CTGalaxy) 24
Philip Geeraerts (DeBlåKaniner) 24
Robin Boucquey (Legendaryks) 24
Jean-Marie Swerts (CTGalaxy) 23
Jourik Uytterhoeven (Cachuflines) 23
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on April 19, 2013, 06:20:34 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/genil.jpg)

Een kasseiheuvelrit zonder vlak, niet ideaal voor onze renners. Toch had ik wat meer verwacht van Gwijde Renier, maar gezien het wedstrijdverloop zat er niet veel meer in. De knechten hadden nog iets agressiever moeten rijden, zeker in sectie 2 en/of 3. Maar Renier kon steeds rekenen op een knecht tot sectie 3, dat was het hoogst haalbare, dus alles in orde. Met een puntje meer in sectie 4 en één minder in sectie 5, had hij misschien een paar plaatsjes hoger geëindigd. Maar dat is moeilijk te voorzien en kan ook averechts werken.

Een redelijk oude selectie met 26,3 jaar gemiddeld. Dit door een toch redelijk ongebruikelijke rit, daardoor zijn oudere renners vaker een stuk beter geschikt voor deze rit. In rit 10 zal Gwijde Renier moeten meedingen voor een podiumplaats.

Kopman:
9e plaats: Gwijde Renier 28 ANGELESLAKERS

Knechten:
Per Sylverans 30 DeporGalegoOscense
Maurizzio Blomme 27 Juggalos
Krijn Coeckelbergh 27 Arabateam
Michiel Timmerman 26 Reekse_Verkuhs
Sammie Hendrix 26 Juggalos
Arnauld Kempen 25 Newteam
Niek Schepers 25 Liquigas
Gijsbert Coppens 23 Sauceda
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on April 21, 2013, 07:18:10 pm
Hamburgo HEWclasics, schitterende naam, het voelt wel Duits aan. Een regenbonus,
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/hamburgo.jpg)

Sprint-heuvel is niet echt ons ding. Zowel in het echt niet (kijk naar Milaan-SanRemo) als hier op CFF. Jules VanKerckhove is zowat de enige die mits goeie hulp aan punten kan geraken.

Het is ook een oude selectie, want zelfs op lange termijn staan er heel weinig renners klaar. Kim VanBelle is zowat onze enige hoop voor de toekomst. Dus alle punten die we zouden halen zijn gewonnen punten.

Kopman:
Jules VanKerckhove (CCT)

Knechten:
Darren Maury (Laurent_Brochard)
Martin Depireux (arandateam)
Wouter Peters (milanezen)
Klaus Duynslaeger (pajaros)
Clemens Mollez (JM)
Lukas Neyens (TeamGatorade)
Sean Lechanteur (Aragon)
Kim VanBelle (RaboRuben)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on May 05, 2013, 06:45:31 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/loriol.jpg)

Bij deze heuvel-klim rit zouden we een goed resultaat moeten kunnen halen. Maar het ontbreken van een vlakke sectie is niet in het voordeel van onze kopman. Toch hoop ik op iets meer dan een top-10 plaats.

Kopman:
Stéphane Coeckelbergh Rekutxuteam

Knechten:
Matthïas Blankenstein DeporGalegoOscense
Loïs Moens skunk
Richie LaFontaine Oska
Din Rosseels CyKings
Jay Dequeker CLAS
Dean Chevalier loshipoglucidos
Keandro Peeters Sacroux
Pieter Vernier alexinhos
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on May 15, 2013, 11:30:20 pm
Een hele resem nabeschouwingen, omdat ik door mindere mindere activiteit daar niet meer de tijd voor heb genomen. Volgende week ook nieuwe NT- en u23- lijsten.

Het was een seizoen zonder uitschieters, maar we haalden wel constant degelijke resultaten. Dit is mede het gevolg van een ondermaats vorig seizoen. Ik heb maar weinig risico genomen en zo staan we met een degelijke selectie terug op een correcte plaats in het landenklassement, namelijk 6e. Hoewel er misschien iets meer in zat, ben ik over het algemeen wel tevreden over het afgelopen NT seizoen. In de laatste rit denk ik dat we met Gwijde Renier zeker nog eens voor een podiumplek kunnen gaan. Dus hopelijk levert dat dan ook nog een plaatsje winst op in het landenklassement.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on May 15, 2013, 11:33:40 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/hamburgo.jpg)

Een aantal punten, er zat misschien iets meer in. Maar de tactiek klopte en zoveel meer had hier waarschijnlijk niet gelukt. Dus goed zonder meer.

Kopman:
17e plaats: Jules VanKerckhove (CCT)

Knechten:
Darren Maury (Laurent_Brochard)
Martin Depireux (arandateam)
Wouter Peters (milanezen)
Klaus Duynslaeger (pajaros)
Clemens Mollez (JM)
Lukas Neyens (TeamGatorade)
Sean Lechanteur (Aragon)
Kim VanBelle (RaboRuben)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on May 15, 2013, 11:40:23 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/slagelse.jpg)

Een 6e plaats voor Stef DeCloedt en 3 renners die net buiten de punten vallen. Een tegenvallend resultaat en een klein tactisch foutje. Beide gaan hand in hand, dit had niet mogen gebeuren. DeCloedt had op zijn minst op het podium gemoeten.

Kopman:
6e plaats: Stef DeCloedt 26 Juggalos

Knechten:
22e plaats: Nasser Firey 26 Legendaryks
23e plaats: Daemon Neyens 27 Ratatatatata
24e plaats: Jorre Stevens 26 Juggalos
Dany Denis 26 Juggalos
Miel Levet    26 Juggalos
Gary Boucquey 25 Juggalos
Ernesto Sannnen 24 ThorBoassonArvesen
Gorik Levet 28 nocedacicloteam
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on May 15, 2013, 11:44:04 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/loriol.jpg)

Een 8e plaats, dat is wat ik had verwacht. Tactisch in orde. Ik had gehoopt dat Coeckelbergh zich iets meer had kunnen afscheiden na sectie 4, maar dat was niet het geval.

Kopman:
8e plaats: Stéphane Coeckelbergh Rekutxuteam

Knechten:
Matthïas Blankenstein DeporGalegoOscense
Loïs Moens skunk
Richie LaFontaine Oska
Din Rosseels CyKings
Jay Dequeker CLAS
Dean Chevalier loshipoglucidos
Keandro Peeters Sacroux
Pieter Vernier alexinhos
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on May 15, 2013, 11:55:53 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/anglirutt.jpg)

Voor een klimtijdrit hebben we eigenlijk maar 1 renner. Daarom heb ik een aantal beloftevolle jongeren meegenomen voor deze type rit. Met een 4e plaats vallen we juist naast het podium, maar met dit resultaat kan ik niet ontevreden zijn. Ook had Samuël Lemaire niet mogen worden geselecteerd, maar dit merkte ik pas achteraf.

Selectie:
4e plaats: Andrew Vaeremans 26 CoureursDeFréjus
Ariël Molenberghs 27 SkibetCycling
Wouter Herpoel 25 GoeBezig
Seb Bonnivers 26 Oska
Quentin VanderVerre 24 CLAS
Samuël Lemaire 29 borrachoteam
Octaaf Six    21 CLASS
Arjen Poncelet 21 Galactic
Glen Dierickx 21 Apoptygma
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: low_motion on May 18, 2013, 09:07:20 pm
Alvast een dikke proficiat met jouw seizoen!

Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on May 19, 2013, 01:55:28 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/kuurne.jpg)

In de laatste rit gaat iedereen knechten voor Gwijde Renier. Er zou wel eens een podiumplaats kunnen inzitten. Met een top-5 zou ik ook tevreden zijn.

Kopman:
Gwijde Renier ANGELESLAKERS

Knechten:
Per Sylverans DeporGalegoOscense
Krijn Coeckelbergh Arabateam
Maurizzio Blomme Juggalos
Sammie Hendrix Juggalos
Michiel Timmerman Argonautjes
Arnauld Kempen Newteam
Niek Schepers LOSRAYOSDELARRI
Leen Peelman Gopsitz
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on May 21, 2013, 08:25:16 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/kuurne.jpg)

Renier wordt 5e, alles verliep oké, maar zoals het hele seizoen niet super. Wegens een redelijk agressieve start van andere landen in vorige ritten, deden we dat nu ook. Daardoor kwamen in de laatste sectie een beetje te kort, spijtig.

Kopman:
5e plaats: Gwijde Renier ANGELESLAKERS

Knechten:
Per Sylverans DeporGalegoOscense
Krijn Coeckelbergh Arabateam
Maurizzio Blomme Juggalos
Sammie Hendrix Juggalos
Michiel Timmerman Argonautjes
Arnauld Kempen Newteam
Niek Schepers LOSRAYOSDELARRI
Leen Peelman Gopsitz
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on May 26, 2013, 06:31:11 pm
Rit 1, seizoen 12:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/halle.jpg)

De eerste rit is zoals de laatste van vorig seizoen een kassei-heuvel rit. Deze met wat meer nadruk op heuvel. Er staan nog 2 andere kassei-heuvel ritten op het programma, dus Renier maakt een kans om hoog in het individuele klassement te staan. Deze rit zal hem normaal nog het best liggen van de 3, dus hier hoop ik op een goed resultaat.

Door het ontbreken van een heuvelrit zal ik goeie heuveltalenten als Courtois en Paeternoster meenemen bij de daaltijdrit. Doe er mij dan zeker aan herinneren, mocht ik het tegen dan vergeten.

Kopman:
Gwijde Renier (ANGELESLAKERS)

Knechten:
Krijn Coeckelbergh (Arabateam)
Pol Vandenberge (pancholarry)
Michiel VanLaere (maneblussers)
Niek Schepers (LOSRAYOSDELARRI)
Wolfgang Mullebrouck (arandateam)
Lans Delfosse (Daniflies)
Evert Adriaen (Rejon)
Gerald VandenBergh (BotswanaSkyliners)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on May 27, 2013, 12:45:46 am
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/halle.jpg)

Tactisch verliep de rit niet schitterend, met toch een teleurstellend resultaat, een 5e plaats had wel gemogen. In sectie 2 lagen er iets te veel knechten af, bij een aantal afvallers moet dat wel bijna een offday zijn, bvb Coeckelbergh had ik nooit gedacht. Daardoor konden we waarschijnlijk de voorsprong niet ver genoeg uitbouwen die Renier tot sectie 4 had (op de winnaar na). De terugval in sectie 5 was veel groter dan gedacht, want hij reed daar zelfs niet met een lage inzet.

Kopman:
8e plaats: Gwijde Renier (ANGELESLAKERS) 29

Knechten:
Krijn Coeckelbergh (Arabateam) 28
Pol Vandenberge (pancholarry) 29
Michiel VanLaere (maneblussers) 27
Niek Schepers (LOSRAYOSDELARRI) 26
Wolfgang Mullebrouck (arandateam) 26
Lans Delfosse (Daniflies) 24
Evert Adriaen (Rejon) 23
Gerald VandenBergh (BotswanaSkyliners) 22
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on June 02, 2013, 03:00:44 pm
Rit 2, seizoen 12:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/seefeld.jpg)

Een klimvlak rit, persoonlijk vind ik dat geweldig. Maar het is misschien nog een seizoen te vroeg voor Vermeersch. We zullen zien, ik hoop gewoon op punten, top-10 zou zeer mooi zijn.

Kopman:
Bernd Vermeersch (CoureursDeFréjus) 26

Knechten:
Loïs Moens (skunk) 29
Gino Vermeire (skunk) 27
Andrew Vaeremans (CoureursDeFréjus) 27
Gil Heymans (SenglarsDeFlandes) 27
Raphaël Vermeire (Oska) 26
Adam Vaessen (CoureursDeréjus) 25
Ciske VanRuysseveldt (CoureursDeFréjus) 24
Reindert Dequesne (Argonautjes) 23
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on June 04, 2013, 09:50:37 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/seefeld.jpg)

Een 14e plaats is redelijk. Nooit gedacht na dat er nog punten in zaten na de eerste 4 secties, wel blij dat het ons eens lukt om met een enorme comeback. Deze rit verloopt dan ook weer ongelofelijk leuk. De kopman had telkens knechten bij zich, behalve in sectie 1, waar er al ongelofelijke verschillen worden opgemaakt. De inzet van de renners was daarbij doorslaggevender dan de kwaliteit.

Kopman:
14e plaats: Bernd Vermeersch (CoureursDeFréjus) 26

Knechten:
Loïs Moens (skunk) 29
Gino Vermeire (skunk) 27
Andrew Vaeremans (CoureursDeFréjus) 27
Gil Heymans (SenglarsDeFlandes) 27
Raphaël Vermeire (Oska) 26
Adam Vaessen (CoureursDeréjus) 25
Ciske VanRuysseveldt (CoureursDeFréjus) 24
Reindert Dequesne (Argonautjes) 23
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on June 09, 2013, 05:55:08 pm
Rit 3, seizoen 12:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/catanzaro.jpg)

Vorig seizoen werd Troost 3e in de sprintrit. Hopelijk kunnen we iets beter doen, maar met een podiumplaats zijn we tevreden.

Kopman:
Michaël Troost BotswanaSkyliners

Knechten:
Ferdy Gaultier mortovia_cycling
Gerrit Garreyn ProTeam_Yvo_Meppelink
Mattias Monnet ColoTeam
Sébastien Beelaert Carreteria
Alfonso Dufour RaboRuben
Mikäel Carlier gesis
Remi Renard Staffs
Rik Verslype Apoptygma
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on June 13, 2013, 09:52:07 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/catanzaro.jpg)

Eindelijk een resultaat met Troost waar ik tevreden mee kan zijn. Spijtig genoeg is het geen overwinning geworden. Maar daarvoor hadden we nog een knecht nodig gehad die nog wat energie over had in sectie 5. Die waren er wel maar geraakten in sectie 4 niet meer bij Troost. Tactisch zat het wel zo goed als perfect.

Volgend seizoen zal het de laatste kans zijn voor Troost, daarna zal hij te veel aan skills moeten inboeten om nog te kunnen winnen. Maar er staan wel enkele goeie jongens klaar om de fakkel dan over te nemen.

Kopman:
2e plaats: Michaël Troost (BotswanaSkyliners) 30

Knechten:
Ferdy Gaultier (mortovia_cycling) 28
Gerrit Garreyn (ProTeam_Yvo_Meppelink) 28
Mattias Monnet (ColoTeam) 28
Sébastien Beelaert (Carreteria) 26
Alfonso Dufour (RaboRuben) 26
Mikäel Carlier (gesis) 26
Remi Renard (Staffs) 24
Rik Verslype (Apoptygma) 24
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on June 16, 2013, 03:50:09 pm
Rit 4, seizoen 12:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/alcalatt.jpg)

Zowat de vaste groep tijdrijders is weer van de partij, met een eerste selectie voor Fabian Coffyn. Er zijn een aantal tijdrijders die goede resultaten bij de u23 en u21 konden voorleggen, maar hij is voorlopig nog een van de weinige die constant bij de beste van zijn generatie zit. Voor punten moeten we toch hopen op een goeie uitslag van Clemens Olieslagers, Ricardo Poldermans of Raphaël Herpoel. We hebben geen renners met weerbonus, dus hopelijk profiteren er niet te veel tegenstanders van het gladde regenweer.

Selectie:
Clemens Olieslagers (CyloN) 29
Ricardo Poldermans (CLAS) 29
Giorgio Plateau (PBLCYCLING) 27
Raphaël Herpoel (PANTANI28) 26
Philip Geeraerts (DeBlåKaniner) 25
Jourik Uytterhoeven (indarraundi) 24
Robin Boucquey (Legendaryks) 25
Jean-Marie Swerts (CTGalaxy) 24
Fabian Coffyn (SonicCycling) 21
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on June 18, 2013, 09:39:26 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/alcalatt.jpg)

Clemens Olieslagers en Raphaël Herpoel eindigen juist buiten de punten. Vooral teleurstellend van Clemens Olieslagers, ik zie net dat hij een tijd getraind heeft op een compleet nutteloze stat. Dat verklaart zijn terugval van plaats 14 naar 22 in 2 seizoenen. Vorig seizoen haalde hij ook al geen punten. Het ziet er naar uit dat de komende seizoenen alle druk op de schouders komt van Raphaël Herpoel, hij zal seizoenen lang onze enige hoop zijn op punten. Over 2 seizoenen zal hij wel klaar zijn om iedere keer punten te pakken.

De hele top-10 is 30 jaar of ouder, dus die zullen bijna allemaal binnen 2 seizoenen minder zijn dan Herpoel. Mits die laatste goed blijft trainen, nog 5 punten tijdrijden tot 100 is zeer belangrijk.

Selectie:
22e: Clemens Olieslagers (CyloN) 29
42e: Ricardo Poldermans (CLAS) 29
62e: Giorgio Plateau (PBLCYCLING) 27
28e: Raphaël Herpoel (PANTANI28) 26
82e: Philip Geeraerts (DeBlåKaniner) 25
104e: Jourik Uytterhoeven (indarraundi) 24
95e: Robin Boucquey (Legendaryks) 25
113e: Jean-Marie Swerts (CTGalaxy) 24
154e: Fabian Coffyn (SonicCycling) 21
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on June 23, 2013, 03:17:39 pm
Rit 5, seizoen 12:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/lincoln.jpg)

Deze rit lijkt sterk op de kassei-heuvel rit van vorig seizoen, geen vlak te bespeuren. Vorig seizoen werd Renier 9e in die rit, nu hoop ik toch op een iets beter resultaat. Ook omdat Renier kan rekenen op de weerbonus. Eliott Coeckelberghe kan rekenen op een eerste selectie.

Kopman:
Gwijde Renier (ANGELESLAKERS) 29

Knechten:
Krijn Coeckelbergh (Arabateam) 28
Maurizzio Blomme (Juggalos) 28
Sammie Hendrix (Juggalos) 27
Michiel Timmerman (ColoTeam) 27
Arnauld Kempen (Newteam) 26
Raf Dupont (Juggalos) 26
Niek Schepers (LOSRAYOSDELARRI) 26
Eliott Coeckelberghe (CTGalaxy) 25
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: stainie on June 27, 2013, 11:48:32 am
Heb je al een antwoord gekregen van Oska ivm de terugval van Renier in sectie 5?
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: low_motion on June 27, 2013, 11:59:57 am
Heb je al een antwoord gekregen van Oska ivm de terugval van Renier in sectie 5?

Hij had zijn favoriete drinkbus in sectie 4 achtergelaten?
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on June 27, 2013, 04:31:22 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/lincoln.jpg)

Tot sectie 4 zat het perfect. Ik ben zeker dat hij minstens 5e zou geworden zijn, het podium was ook zeker mogelijk. Maar dan ging het dus goed fout. Blijkbaar reed hij 22234, bedoeling was 22233. Normaal check ik 2x de tactiek, nu maar 1x gedaan wegens omstandigheden en blijkbaar over gekeken.  :(

Kopman:
72e plaats: Gwijde Renier (ANGELESLAKERS) 29

Knechten:
Krijn Coeckelbergh (Arabateam) 28
Maurizzio Blomme (Juggalos) 28
Sammie Hendrix (Juggalos) 27
Michiel Timmerman (ColoTeam) 27
Arnauld Kempen (Newteam) 26
Raf Dupont (Juggalos) 26
Niek Schepers (LOSRAYOSDELARRI) 26
Eliott Coeckelberghe (CTGalaxy) 25
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: low_motion on June 27, 2013, 05:06:43 pm
Ik vind mijn reden precies beter :)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on June 27, 2013, 05:26:37 pm
Ik vind jouw reden ook beter.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: low_motion on June 28, 2013, 01:25:27 pm
Misschien moet je jouw focus verleggen.

Die Nationale titel is toch zo belangrijk niet?
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on June 28, 2013, 01:47:39 pm
Nee, echt focus moet ik ook niet verleggen. Maar zondag is Gwijde weer kopman, dus als hij 3x de beste renner is voor een rit, is de kans groot dat hij ook hoog kan eindigen daar. Dat maakt zo'n domme fout enkel erger.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on June 28, 2013, 01:50:21 pm
Rit 6, seizoen 12:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/haarlem.jpg)

Een sprint-kassei-heuvel rit, zalig toch? Hopelijk kan ik Gwijde dit keer toch eens naar een goed resultaat loodsen. Hij staat in ieder geval zeker met 12 energiepunten!

Kopman:
Gwijde Renier ANGELESLAKERS

Knechten:
Per Sylverans DeporGalegoOscense
Jochem Lechâteau alexinhos
Kobe Geens Juggalos
Stef DeCloedt Juggalos
Michiel Timmerman ColoTeam
Niek Schepers LOSRAYOSDELARRI
Lazlo Stroobants WinterIsComing
Evert Adriaen Rejon
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: low_motion on June 30, 2013, 09:44:51 pm
Dat maakt alles wel goed hé :)

Proficiat!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: stainie on July 01, 2013, 09:58:23 am
Prachtig!  :D
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: marckv on July 01, 2013, 07:34:18 pm
Knap resultaat !!!    ;)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on July 02, 2013, 08:47:35 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/haarlem.jpg)

Deze rit ligt ons wel. 2 seizoenen geleden won Brochard deze rit bij de u23 ook al. Een uitstekende Jochem Lechâteau loodst Gwijde Renier naar de overwinning en eindigt zelf nog 8e. Dit maakt het foutje van de week ervoor wel een beetje goed. Hoewel hij met een 5e plaats vorige week 1ste had gestaan in de individuele stand. Maar met mijn eerste overwinning bij de Elite, kan ik niet anders dan tevreden zijn.

Kopman:
1e plaats: Gwijde Renier (ANGELESLAKERS) 29

Knechten:
8e plaats: Jochem Lechâteau (alexinhos) 26
Per Sylverans (DeporGalegoOscense) 31
Kobe Geens (Juggalos) 28
Stef DeCloedt (Juggalos) 27
Michiel Timmerman (ColoTeam) 27
Niek Schepers (LOSRAYOSDELARRI) 26
Lazlo Stroobants (WinterIsComing) 25
Evert Adriaen (Rejon) 23
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: RaboRuben on July 03, 2013, 02:55:02 pm
Oeh, je eerste overwinning? Grats!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on July 03, 2013, 10:03:42 pm
Het gaat niet altijd goed bij mij bij de Elite. Ik heb vooral de vlakke kasseiritten slecht aangepakt, voor de rest moeten we wat geluk hebben met de type rit om die te kunnen winnen. Niet voor alle profielen hebben we wereldtop, behalve ook sprint, maar 2e en 3e is nu ook niet echt falen (de waaierrit dan weer wel).

Zoals nu was het een ongebruikelijke rit, zo'n rit zit niet ieder seizoen mee. Ook bvb heuvel-klim kunnen we winnen, maar dan moet er ook wat vlak bij zitten, dat was vorig seizoen niet het geval (zelfde rit als dit seizoen). Voor andere type ritten moeten we nog even wachten om de aansluiting met de top te maken. Hoewel we bij sommige al aardig in de buurt komen.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on July 07, 2013, 10:07:21 pm
Rit 7, seizoen 12:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/cerami.jpg)

Er was geen voorbeschouwing omdat ik vanmiddag geen internet had. Ik heb ergens anders 's avonds de tactiek nog aangepast nadat ik deze week advies had gevraagd bij de andere (ex-) BC's. Dat was een goed gedacht.

Na sectie 4 dacht ik: Spijtig dat Jorre Stevens niet meer bij Stef DeCloedt zat, maar ik denk dat dat onmogelijk was. Stevens haalt ook nog een 19e plaats, niet slecht. En eindelijk laat ik de vlakke kasseirit goed verlopen, zo kan Stef DeCloedt zijn eerste overwinning bij het NT-Elite vieren! Een paar seizoenen later dan gehoopt, maar beter laat dan nooit.

Kopman:
1e plaats: Stef DeCloedt 27 Juggalos

Knechten:
19e plaats: Jorre Stevens 27 Juggalos
Miel Levet    27 Juggalos
Dany Denis 27 indarraundi
Gary Boucquey 26 Juggalos
Josh Maekelberg 24 Juggalos
Daemon Neyens 28    Ratatatatata
Nasser Firey 27 Legendaryks
Ernesto Sannnen 25 stainie

Zo denk ik dat eindelijk mijn draai gevonden heb bij de Elite. Na 2 seizoenen zoeken met wisselende resultaten, gaat het nu zeer goed (op een technisch foutje na, 13 energiepunten).
Veel zal er dit seizoen niet meer te rapen vallen, een top-10, mss top-5 in de volgende klim-heuvel rit. De daaltijdrit is zeer onvoorspelbaar, geen idee wat dat zal geven. Sprint-heuvel is en blijft verschrikkelijk slecht bij ons, de laatste seizoenen zien we er ook amper goeie jonge renners bijkomen op dat vlak, top-20 is daar het hoogst haalbare. Maar ik vind het seizoen nu al geslaagd.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: low_motion on July 07, 2013, 10:49:48 pm
alweer een dikke proficiat voor een heel sterke prestatie!

Ik ben blij dat het voor DeCloedt nu bij de grote jongens ook lukt...

Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on July 13, 2013, 09:36:30 pm
Rit 8, seizoen 12:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/loriol.jpg)

Top-10 is het doel.

Kopman:
Stéphane Coeckelbergh ANGELESLAKERS

Knechten:
Matthïas Blankenstein DeporGalegoOscense
Loïs Moens skunk
Richie LaFontaine Oska
Din Rosseels CyKings
Jay Dequeker CLAS
Maximilien DeVlamynck WinterIsComing
Dean Chevalier loshipoglucidos
Keandro Peeters Sacroux
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on July 16, 2013, 05:06:15 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/loriol.jpg)

Vorig seizoen werd Coeckelbergh 8ste, maar zakte hij in de laatste een beetje weg. Omdat gesteld werd dat Coeckelbergh iets meer in zijn marge heeft, wou ik zien of top-5 mogelijk was. Dat zal denk ik enkel mogelijk zijn indien de rit perfect verloopt en op een manier zoals ik het vorig seizoen heb aangepakt. Energie overhouden voor de laatste zal eerder resulteren in een uitslag als deze. Coeckelbergh heeft toch minstens 1 sectie vlak nodig om bij de favorieten te zijn. Gelukkig rijdt Blankenstein ook in de punten, waardoor de schade tov andere landen eigenlijk goed meevalt.

Kopman:
14e plaats: Stéphane Coeckelbergh 30 ANGELESLAKERS

Knechten:
17e plaats: Matthïas Blankenstein 30 DeporGalegoOscense
Loïs Moens 29 skunk
Richie LaFontaine 29 Oska
Din Rosseels 29 CyKings
Jay Dequeker 28 CLAS
Maximilien DeVlamynck 29 WinterIsComing
Dean Chevalier 26 loshipoglucidos
Keandro Peeters 26 Sacroux
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on August 01, 2013, 06:00:37 pm
Rit 9, seizoen 12:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/huez2tt.jpg)

Na een lange cff-pauze, zouden we terug vertrokken moeten zijn. Dit zouden ongeveer de beste 7 renners moeten zijn voor deze rit. Als ik iemand over het hoofd zou hebben gezien, stuur me maar een pm. 80 dalen en 60 techniek zijn het absolute minimum, 1 van die waarden mag eventueel lager mits goed gecompenseerd. In de selectie drijven de klimmers boven: Vaeremans, Demeerster en Lecomte zijn onze grootste troeven voor punten. Toch benieuwd wat het meest zal doorwegen. Ook nemen we 2 heuvelrenners mee voor ervaring.

Selectie:
Mark Lecomte (Turbojugend) 27
Aldwin Demeester (SquirtleSquad) 27
Andrew Vaeremans (CoureursDeFréjus) 27
Gil Heymans (SenglarsDeFlandes) 27
Gaspard Meunier (Sacroux) 27
Adam Vaessen (CoureursDeFréjus) 25
Fabien Evens (TeamSaxo) 24

Heuvelrenners:
Cyriel Courtois (maneblussers) 25
Renaat Paeternoster (BetisCFF) 23
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: marckv on August 01, 2013, 06:36:02 pm
véél succes  ;)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on August 07, 2013, 12:21:04 am
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/huez2tt.jpg)

Andrew Vaeremans finisht als 14e, de rest komt niet in de buurt van de punten. Zoals verwacht was het niets voor ons, hoewel ik op iets meer had gehoopt.

Volgende week een sprint-heuvel rit, dat is ook niet echt ons ding. Daardoor zullen we in het landenklassement toch nog wat wegzakken.

Selectie:
14e plaats: Andrew Vaeremans (CoureursDeFréjus) 27
38e plaats: Mark Lecomte (Turbojugend) 27
59e plaats: Gil Heymans (SenglarsDeFlandes) 27
67e plaats: Aldwin Demeester (SquirtleSquad) 27
87e plaats: Adam Vaessen (CoureursDeFréjus) 25
89e plaats: Fabien Evens (TeamSaxo) 24
115e plaats: Gaspard Meunier (Sacroux) 27

Heuvelrenners:
Cyriel Courtois (maneblussers) 25
Renaat Paeternoster (BetisCFF) 23
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on August 15, 2013, 05:22:27 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/allariz.jpg)

Ik heb niet veel tijd momenteel, een uitgebreider verslag volgt. In ieder geval is een 13e plaats met kopman Willem Dupont niet slecht.

De eerste selecte groep die wegreed in sectie 2 en 3, bestond bijna enkel uit zeer goeie sprint-heuvelaars. Dat was voor Dupont net iets te hoog gegrepen. Maar in groep 2 liet hij een goed resultaat optekenen. Het knechtwerk verliep ook perfect met in iedere sectie.


Het afgelopen seizoen verliep goed. Een 6e plaats in het landenklassement en een 4e plaats voor Gwijde Renier individueel is verre van slecht. Ook waren er nog eens 2 overwinningen en een 2e plaats bij de rituitslagen. Maar het had ook een stuk beter kunnen zijn. Als ik me niet had vergist en 13 energiepunten in rit 5 had verbruikt met kopman Renier, dan was het p3 als land en p1 voor Renier.
Volgend seizoen dus niet meer zo'n fout maken en dan doen we hopelijk weer beter.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on August 18, 2013, 12:28:39 am
Rit 1, seizoen 13
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/valona.jpg)

Nog eens een heuvelrit, dat is lang geleden. Zoals de vorige keer zal iedereen knechten voor Courtois. We hebben een redelijk jonge ploeg met ook Paeternoster en VandenBergh als jonge supertalenten.

Top-10 is het doel, maar ik hoop natuurlijk op iets meer. Het regenweer geeft enkele van onze renners een bonus, daarmee kunnen ze Courtois hopelijk goed helpen.

Kopman:
Cyriel Courtois (maneblussers) 26

Knechten:
Gervais Matthys (BrotherBoys) 27
Pol Vandenberge (pancholarry) 30
Lukas Neyens (Spiaggia) 28
Willem Denis (maneblussers) 27
Sep Alexandre (maneblussers) 26
Mario Lenaerts (maneblussers) 25
Renaat Paeternoster (BetisCFF) 24
Gerald VandenBergh (BotswanaSkyliners) 23
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on August 25, 2013, 09:19:48 am
Rit 2, seizoen 13:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/bassano.jpg)

Kopman:
Adam Vaessen CoureursDeFréjus

Knechten:
Din Rosseels CyKings
Keano Antoine Cabreira
Seb Bonnivers Oska
Mark Lecomte Turbojugend
Aldwin Demeester TrolaFilmsCC
Andrew Vaeremans CoureursDeFréjus
Gil Heymans SenglarsDeFlandes
Bernd Vermeersch CoureursDeFréjus

De vorige rit ging het volledig mis, heb het al een aantal keer bekeken en ik begrijp het gewoon niet. 2 analyses volgen in de loop van de week, alsook nieuwe lijsten.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Thorin on August 25, 2013, 12:06:24 pm
Is Gaspard far away????

I'm a bit surprised.Gaspard Meunier   Age : 28   Wage : 819
Stamina : 80   Sprint : 24   Climbing : 96
Flat : 60   Cobblestone : 33   Technique : 81
Downhill : 85   Hills : 50   Aggressiveness : 10
Time Trial : 35   Teamwork : 36   Experience : 29
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on August 26, 2013, 05:25:40 pm
No, for me Gaspard was number 9 and Keano Antoine 10 or 11. But then I choose for the youth. I think Gaspard can get more caps if he keeps training well and rides a lot of races, because his greatest shortcoming is experience.

29 experience is not so good, it hurts his GV at National level. But there are riders that do a lot worse.  Though I think most of Belgian Elite riders could score points in 1a and so they should have 50+ experience. It makes them better riders, bur for some reason a lot of those riders aren't trained properly (riding races is also training).
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on September 12, 2013, 06:18:30 pm
Rit 1:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/valona.jpg)

Cyriel Courtois eindigt als kopman pas op een 23e plaats. Een zeer teleurstellend resultaat. Er waren van in het begin breuken in het peloton. Dit had ik voorzien en de tactiek op afgesteld. Tot mijn grote verbazing konden slechts 3 knechten dan ook van in het begin mee. Normaal had zowat heel de ploeg vooraan moeten zitten, zeker de kopman. Het zal bij een aantal renners wel zeer nipt geweest zijn, maar het blijft balen.

Rit 2:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/bassano.jpg)

Adam Vaessen wordt 5e en knecht Bernd Vermeersch 14e. Een zeer goed resultaat, boven de kunde van onze renners voorlopig. Tactisch liep het perfect voor de kopman en Vermeersch kan mede dankzij de weerbonus nog wat extra punten sprokkelen. In de toekomst zouden we nog zo'n resultaten kunnen halen, want een aantal van de buitenlandse kopmannen zijn 31 jaar en zullen over 2 seizoenen zijn afgeschreven.

Rit 3:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/tartu.jpg)

Kopman:
Michaël Troost      31   BotswanaSkyliners

Knechten:
Ferdy Gaultier      29    SenglarsDeFlandes
Gerrit Garreyn      29   ProTeam_Yvo_Meppelink
Mattias Monnet   29   ColoTeam
Sébastien Beelaert   27   Carreteria
Alfonso Dufour      27   RaboRuben
Mikäel Carlier      27   gesis
Remi Renard      25   Saint_Raphael
Rik Verslype      25    Apoptygma

Een 10e plaats voor knecht Remi Renard en een 15e plaats voor kopman Michaël Troost. Dit door een breuk in het peloton, dat enkel onze 2 beste renners op papier niet kunnen overleven. De weerbonus doet ook weer zijn werk, want Renard had tot dan dezelfde instelling als Monnet. Hetzelfde dus als vorig seizoen, ik had niet gedacht dat ze het weer gingen doen. En deze keer komt Troost ook niet meer terug aansluiten in sectie 4. Gelukkig had Renard nog wat over op het einde, zo blijft de schade nog beperkt. Dat heuvelsprinter DeKort deze rit wint spreekt boekdelen, steengoeie renner, dat wel.

Rit 4:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/naciones.jpg)

11   Raphaël Herpoel      27    0: 31"   110      skunk
17   Clemens Olieslagers   30    0: 39"   40      CyloN
23   Ricardo Poldermans      30    0: 42"   0      CLAS
95   Robin Boucquey      26    1: 23"   0      Legendaryks
107   Philip Geeraerts      26    1: 32"   0      DeBlåKaniner
111   Jean-Marie Swerts      25    1: 34"   0      CTGalaxy
114   Jourik Uytterhoeven      25    1: 37"   0      indarraundi
125   Osman Degrande      23    1: 45"   0      GMV_Cycling
141   Fabian Coffyn              22    2: 05"   0      SonicCycling

Een 11e plaats voor Herpoel en een 17e plaats voor Olieslagers is niet slecht. Herpoel zal ons nog veel punten opleveren in de toekomst. Er zitten ook een aantal podiumplaatsen in. Ik had gehoopt dat de 25- en 26-jarige renners nu iets beter konden presteren, ik denk dat volgend seizoen Pauwels en Plateau zeker geselecteerd moeten worden. Zeker Plateau zou nog punten kunnen scoren op zijn 30ste of 31ste.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on September 12, 2013, 06:36:11 pm
Rit 5, seizoen 13:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/samyn.jpg)

Hier zou een goed resultaat mogelijk moeten zijn. Met minder dan top-5 ben ik niet tevreden. Hopelijk hebben we ons deel van de tegenslag al gehad in de heuvel- en sprintrit.

Kopman:
Gwijde Renier (ANGELESLAKERS) 30

Knechten:
Krijn Coeckelbergh (Arabateam) 29
Berber Druppel (CandasuTeam) 29
Maurizzio Blomme (Juggalos) 29
Sammie Hendrix (Juggalos) 28
Michiel Timmerman (ColoTeam) 28
Arnauld Kempen (Newteam) 27
Niek Schepers (LOSRAYOSDELARRI) 27
Gerald VandenBergh (BotswanaSkyliners) 23
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: RaboRuben on September 16, 2013, 02:27:29 pm
Sectie 2 wat onderschat en/of Renier overschat?

Anyway, mag ik komende zondag een kopmanschap voor VanBelle verwachten?
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: RaboRuben on September 22, 2013, 09:26:51 pm
Degelijke prestatie met VanBelle. :)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on September 24, 2013, 05:06:51 pm
Rit 5:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/samyn.jpg)

Wederom een serieuze tegenvaller, p29 en p34. Renier moet lossen in sectie 2 en kan niet meer terugkeren. Een beetje het verhaal van het seizoen. Nochtans was zijn inzet daar best deftig en stonden de meeste knechten met hun inzet gericht op het blijven bij de kopman. Maar inzet weegt in die sectie blijkbaar veel zwaarder door dan gv.

Rit 6:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/almeria.jpg)

Kopman Kim VanBelle wordt knap 5e en knecht Martin Depireux 17e. Dat is een goed resultaat, beter dan verhoopt. Tactisch klopte het, wel verrassend zijn de tijdsverschillen na sectie 4. Maar dat is moeilijk te voorspellen. Het wordt wel duidelijk dat we ook voor sprint-heuvel met VanBelle wel eventjes met de top kunnen meedraaien.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on September 24, 2013, 05:09:54 pm
Rit 7, seizoen 13:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/giffoni.jpg)

Hopelijk kunnen we met DeCloedt het goede resultaat van vorig seizoen herhalen. We hebben in ieder geval een sterke ploeg voor de vlakke kasseiritten. Daar is voor de eerste maal ook plaats voor de nieuwe grote talenten Husson en VanMierlo.

Kopman:
Stef DeCloedt Juggalos

Knechten:
Daemon Neyens DeporGalegoOscense
Dany Denis indarraundi
Nasser Firey Legendaryks
Jorre Stevens Juggalos
Miel Levet Juggalos
Ernesto Sannnen stainie
Wouter Husson Laurent_Brochard
Puck VanMierlo Legendaryks
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Thorin on October 04, 2013, 08:37:01 pm


Is Keandro far away from the national team?


(http://www.cyclingforfun.org/cff/imagenes/colinasbronce.jpg) (http://www.cyclingforfun.org/cff/imagenes/montanaplata.jpg) (http://www.cyclingforfun.org/cff/imagenes/vueltabronce.jpg)


Keandro Peeters   Age : 27   Wage : 836
Stamina : 75   Sprint : 22   Climbing : 94
Flat : 57   Cobblestone : 32   Technique : 78
Downhill : 63   Hills : 90   Aggressiveness : 63
Time Trial : 35   Teamwork : 19   Experience : 43

I've seen Bernd Vermeersch doesn't have hills icon. But I don't know his stats, so maybe he is good for this stage  :)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Thorin on October 06, 2013, 08:59:37 pm
Thanks for the answer   :-\
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on October 17, 2013, 08:54:10 pm


Is Keandro far away from the national team?


(http://www.cyclingforfun.org/cff/imagenes/colinasbronce.jpg) (http://www.cyclingforfun.org/cff/imagenes/montanaplata.jpg) (http://www.cyclingforfun.org/cff/imagenes/vueltabronce.jpg)


Keandro Peeters   Age : 27   Wage : 836
Stamina : 75   Sprint : 22   Climbing : 94
Flat : 57   Cobblestone : 32   Technique : 78
Downhill : 63   Hills : 90   Aggressiveness : 63
Time Trial : 35   Teamwork : 19   Experience : 43

I've seen Bernd Vermeersch doesn't have hills icon. But I don't know his stats, so maybe he is good for this stage  :)

The difference between those 2 was minimal in my GV (0.1 - 0.2). Vermeersch has less hills (just to low for a icon), but bests Peeters in most other stats, including experience. That can make a big difference. Vermeersch performed good, he stayed with the leader for 3 sections.

Peeters was number 10, normally I would have selected him instead of an older rider. But numbers 5-8 were also close to each other and I didn't have the time to look at the riders in detail (the difference between number 8 and 9 was to big to kick number 8 ). That is the main reason he didn't get selected, I didn't have the time to look which rider to kick. But he will be a very important rider for next 4 seasons in hill-climb races.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on October 17, 2013, 09:37:16 pm
Rit 7:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/giffoni.jpg)

P5 voor Stef DeCloedt en P7 voor Miel Levet. Een tegenvallend resultaat, vorig seizoen zat DeCloedt in dezelfde rit na sectie 1 in groep 2 en dichte hij de kloof in sectie 2. Ik dacht dat we daar goed waren weggekomen en had hem daarom agressiever laten starten. Daarmee kwam hij echter niet in groep 1 terecht na sectie 1, erger hij kon ook de kloof in sectie 2 niet dichten. Daarmee kwam hij te laat vooraan te zitten.

Rit 8:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/puertos.jpg)

Kopman:
Din Rosseels 29 CyKings

Knechten:
Stéphane Coeckelbergh 31 ANGELESLAKERS
Loïs Moens 30 skunk
Matthïas Blankenstein 31 DeporGalegoOscense
Dean Chevalier 27 loshipoglucidos
Maximilien DeVlamynck 30 WinterIsComing
Jay Dequeker 29 CLAS
Bernd Vermeersch 27 CoureursDeFréjus
Richie LaFontaine 30 Oska

P6 voor Din Rosseels, p14 voor Loïs Moens en p18 voor Stéphane Coeckelbergh. Daarmee halen we het onderste uit de kan. Alles verliep zoals het moest, meer moet hier niet over gezegd worden.

rit 9:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/anglirutt.jpg)

6   Andrew Vaeremans      28    0: 24"   160      CoureursDeFréjus
8   Mark Lecomte      28    0: 26"   140      Turbojugend
25   Keano Antoine      26    0: 36"   0      Cabreira
38   Loïs Moens      30    0: 41"   0      skunk
44   Gil Heymans      28    0: 44"   0      SenglarsDeFlandes
98   Quentin VanderVerre      26    0: 56"   0      CLAS
105   Seb Bonnivers      28    0: 58"   0      Oska
107   Adam Vaessen      26    0: 58"   0      CoureursDeFréjus
120   Octaaf Six      23    1: 02"   0      CLASS

Er staan nog een aantal 23-jarigen te kloppen op de deur, maar die zijn voorlopig nog iets minder dan Six. Lecomte heeft series progressie gemaakt op deze specialiteit. Vaeremans is iets minder dan 2 seizoenen geleden. Maar de volgende keer zo'n rit wordt gereden, zal het spannend zijn voor het podium of misschien zelfs de overwinning. Malone heeft voor de laatste keer met kop en schouders boven de rest kunnen uitsteken. Hij is weeral de winnaar van het individuele klassement.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on October 23, 2013, 09:54:29 pm
Seizoen 13, rit 10:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/medellin.jpg)

Brons voor kopman Vermeersch, dat is een zeer goed resultaat. Vermeire had hoger kunnen eindigen, zijn lekke band in sectie 2 zou wel eens voor een groot verschil hebben kunnen zorgen. Als hij daar in de kopgroep kan blijven, zou hij minstens 7e zijn geworden.

Kopman:
3e plaats: Bernd Vermeersch 27 CoureursDeFréjus

Knechten:
17e plaats: Raphaël Vermeire 27 Oska
Loïs Moens 30 skunk
Gil Heymans28 SenglarsDeFlandes
Geffrey VanHolzaet 27 Oska
Gaspard Meunier 28 Sacroux
Charly DeSmedt 29 DrFuentesClients
Constant Vlaminck 23 AllioliTeam
Reindert Dequesne 24 matacristosDaarmee zit het NT-seizoen erop. In het landenklassement zijn we 3e geworden, wat niet slecht is. Maar het was een wisselvallig seizoen, vooral met de toprenners bleef een goed resultaat vaak achterwege. Een serieus werkpunt voor volgend seizoen, want er zat wel degelijk meer in. Ook gaan we proberen het Belgische forum wat actiever te krijgen. Maar met 3 BC's die dit seizoen tijdsgebrek hadden, was nu eenmaal niet anders.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on October 27, 2013, 06:45:40 pm
Seizoen 14, rit 1:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/wiltz.jpg)

Zoals gewoonlijk is Courtois onze kopman over de heuvels. Het is een selectie met veel talent, ook Paeternoster en G. VandenBergh kunnen hier in de toekomst schitteren. Top-5 is vandaag het doel, hoewel ik hoop op het podium. In ieder geval geen fiasco zoals vorig seizoen.

Kopman:
Cyriel Courtois (maneblussers) 27

Knechten:
Gervais Matthys (OscaCiclyng) 28
Pol Vandenberge (pancholarry) 31
Lukas Neyens (Spiaggia) 29
Gus VanDerStraeten (Shamrock) 28
Willem Denis (maneblussers) 28
Sep Alexandre (maneblussers) 27
Renaat Paeternoster (BetisCFF) 25
Gerald VandenBergh (BotswanaSkyliners) 24
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on October 28, 2013, 09:37:10 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/wiltz.jpg)

Cyriel Courtois wordt 7e, een neutraal resultaat. Niet schitterend, maar ook niet slecht. Een prestatie naar waarde, hoewel er eigenlijk wel een knecht bij hem had kunnen zitten na sectie 4. Bepaalde knechten toch licht overschat, niet dat het veel verschil had gemaakt.

Het programma ziet er deftig uit. Het individuele klassement zal waarschijnlijk naar een tijdrijder / proloogspecialist gaan, een klim-heuvelrenner kan ook. We hebben een ploeg om bijna iedere rit minstens top-10 te ambiëren. En hopelijk halen we ook iets meer uitschieters (lees podiums) dan vorig seizoen.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on November 03, 2013, 05:38:12 pm
Rit 2, seizoen 14:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/sion.jpg)

Aan het zonnige weer hebben we niets. Maar hopelijk kunnen onze klimmers het ook zonder weerbonus. Vorig seizoen haalden we een 5e plaats, daar zou ik ook nu tevreden mee zijn. Minder dan top-10 zou niet mogen, hopelijk blijven er knechten bij de kopman tot sectie 3.

Kopman:
Adam Vaessen (CoureursDeFréjus) 27

Knechten:
Keano Antoine (Cabreira) 27
Seb Bonnivers (RaboRuben) 29
Mark Lecomte (Turbojugend) 29
Aldwin Demeester (FCP) 29
Andrew Vaeremans (CoureursDeFréjus) 29
Gil Heymans (SenglarsDeFlandes) 29
Bernd Vermeersch (CoureursDeFréjus) 28
Fons DeGruyter (TEAM_CHAVA) 27
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on November 05, 2013, 11:56:52 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/sion.jpg)

Een 14e plaats voor Vaessen, daar kunnen we niet tevreden mee zijn. Het zat weer in een klein hoekje, maar uiteindelijk had Vaessen met 1 puntje meer in sectie 2 moeten rijden. Dan zat hij vooraan tot sectie 3 en had hij 9e of 10e kunnen worden. Dat Demeester daar wel terugkeert bewijst hoe nipt het voor Vaessen was. Deze rit laat wel duidelijk de waardeverhoudingen tussen de renners zien.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on November 10, 2013, 11:54:38 am
Rit 3, seizoen 14:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/nyborg.jpg)

Bij een sprintrit hebben tot nu wisselend succes gehad. Troost zal waarschijnlijk voor de laatste keer kopman zijn, maar zal er zeker nog bij zijn volgend seizoen. De oudste uit de selectie is kopman, een vrije rol voor de jongste. Met weersbonus moet Renard in de punten kunnen rijden. Er staat ook een beetje wind, daarmee kan alles of niets gebeuren voor sectie 5.

Kopman:
Michaël Troost (BotswanaSkyliners) 32

Vrije rol:
Remi Renard (Saint_Raphael) 26

Knechten:
Ferdy Gaultier (SenglarsDeFlandes) 30
Gerrit Garreyn (ProTeam_Yvo_Meppelink) 30
Willem Dupont (Juggalos) 30
Mattias Monnet (ColoTeam) 30
Pier Dewaele (Laurent_Brochard) 29
Sébastien Beelaert (Carreteria) 28
Alfonso Dufour (RaboRuben) 28
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on November 11, 2013, 12:32:26 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/nyborg.jpg)

Michaël Troost finisht 8e, Remi Renard 12e. Ik had toch gedacht dat er in het begin iets agressiever ging worden gereden. Troost reed nu met minstens 1 energiepunt te veel. Maar samen met Renard levert het wel nog een redelijk resultaat op. Misschien moet ik terug vaker met een vrije rol rijden. Hoewel ik daar zeker in 'zware ritten' geen voorstander van ben.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on November 17, 2013, 11:40:05 am
Rit 4, seizoen 14:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/zaragoza.jpg)

We hebben er even op moeten wachten, maar nu hebben we een sterke selectie voor het tijdrijden. Herpoel en Poldermans zouden minstens top 10 moeten kunnen halen, zeker met hun weerbonus. Olieslagers verwacht ik ook nog in de punten en misschien kan Plateau nog net wat puntjes halen, maar hem verwacht ik eerder p25-30. Voor de rest blijft de selectie toekomstgericht. Eduard Pauwels staat terug dicht bij een selectie, we zullen nu zien hoe goed Plateau het doet.

Selectie:
Clemens Olieslagers CyloN 31
Ricardo Poldermans CLAS 31
Giorgio Plateau PBLCYCLING 29
Raphaël Herpoel skunk 28
Philip Geeraerts DeBlåKaniner 27
Jourik Uytterhoeven indarraundi 26
Osman Degrande GMV_Cycling 24
Gijsbert Guillemont GMV_Cycling 24
Fabian Coffyn SonicCycling 23
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on November 19, 2013, 04:37:34 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/zaragoza.jpg)

Een 8e plaats voor Raphaël Herpoel en een 11e plaats voor Ricardo Poldermans. Ik had op iets meer gehoopt, maar het ligt in de lijn van de verwachting. Olieslagers blijft ieder seizoen net onder de verwachting, waarschijnlijk door een mindere training de laatste tijd. Plateau (en daarmee ook Pauwels) zijn blijkbaar nog niets opgeschoven, ondanks dat er ondertussen al heel wat renners zijn waarvan de skills achteruitgaan. Ook Geeraerts en Uytterhoeven schuiven amper op ver in de achtergrond. Dat betekent dat we nog enkele goed zitten met Herpoel, maar dat we daarna een hele tijd niets te zoeken hebben in de tijdritten. Het is dan wachten op Degrande en Coffyn, maar waarschijnlijk wordt het dan ook puntjes sprokkelen.

Resultaat:
8   Raphaël Herpoel 28 skunk
11   Ricardo Poldermans 31 CLAS
27   Clemens Olieslagers 31 CyloN
64   Giorgio Plateau 29 PBLCYCLING
90   Philip Geeraerts 27 DeBlåKaniner
102   Jourik Uytterhoeven 26 indarraundi
113   Osman Degrande 24 GMV_Cycling
128   Gijsbert Guillemont 24 GMV_Cycling
139   Fabian Coffyn 23 SonicCycling
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: RaboRuben on December 02, 2013, 03:30:40 pm
Indrukwekkend resultaat in de heuvel-sprintrit zeg! Ik dacht dat VanBelle jullie beste man was hier, maar er dus zelfs nog een betere. Poeh. :o
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on December 05, 2013, 01:00:32 am
Rit 5, seizoen 14:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/toulon.jpg)

Winst voor Gwijde Renier en een 10e plaats voor Berber Druppel! Een super resultaat, de tactiek die klopte, meer kunnen we niet wensen. Gwijde kan terugkomen naar de kopgroep in sectie 2 (zoals meerdere kopmannen). In sectie 4 zit Druppel nog bij Gwijde en kan hij hem naar de winst loodsen.

Daarmee is Gwijde zijn internationale carrière geslaagd. 2 seizoenen geleden verloor hij nog het individuele klassement door een logistieke fout van mij, maar nu wordt dat toch een beetje goed gemaakt.

Kopman:
Gwijde Renier 31 ANGELESLAKERS

Knechten:
Berber Druppel 30 CandasuTeam
Arnauld Kempen 28 Newteam
Niek Schepers 28 LOSRAYOSDELARRI
Michiel Timmerman 29 Reekse_Verkuhs
Krijn Coeckelbergh 30 Arabateam
Sammie Hendrix 29 Juggalos
Jochem Lechâteau 28 alexinhos
Maurizzio Blomme 30 Juggalos
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on December 05, 2013, 01:28:00 am
Rit 6, seizoen 14:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/peniche.jpg)

Winst voor knecht Lucas Neyens en nog een knappe 6e plaats voor kopman Kim VanBelle! Voor VanBelle was het een redelijk normale rit, hij kon spijtig genoeg net niet mee in sectie 2 met de kopgroep, maar dit was het geval voor alle kopmannen. In sectie 4 zitten er nog een aantal sterke knechten 16 (of 11) seconden voor een handvol kopmannen, onder andere Lucas Neyens. Die voorsprong blijkt voldoende en Neyens is dan ook nog eens de sterkste vooraan. VanBelle en enkele anderen komen net te kort om hem terug te pakken.

Het is de eerste keer dat ik win met een knecht bij het NT, geweldig dat het kan, de kopmannen reden niet agressief genoeg. Er zat dus wel meer in voor de kopman, maar met 1 en 6 hebben we absoluut niet te klagen.

Indrukwekkend resultaat in de heuvel-sprintrit zeg! Ik dacht dat VanBelle jullie beste man was hier, maar er dus zelfs nog een betere. Poeh. :o

Kim VanBelle is onze beste, maar Lukas Neyens is een nipte 2e voor deze rit met redelijk veel heuvels. Patric Zuberbühler (nummer 2) is zeker ook een knecht en misschien was ook Norman Daily (nummer 5) een knecht. Er geraakten maar weinig kopmannen vooraan deze rit.

Kopman:
Kim VanBelle 28 STEVWONDERTEAM

Knechten:
Lukas Neyens 29 Spiaggia
Martin Depireux 28 arandateam
Emmanuël Vandermieren 30 CoureursDeFréjus
Sean Lechanteur 29 Aragon
Klaus Duynslaeger 29 pajaros
Gianni Dehoef 28 Daniflies
Jules VanKerckhove 33 Triomfator
Clemens Mollez 29 HtcItalia

Met de schitterende resultaten van de afgelopen weken, pakken we niet alleen de koppositie in het landenklassement, maar we slaan ook direct een kloof. We hebben momenteel bijna 500 punten voorsprong op nummer 2 (Spanje). Dat is goed, maar we gaan die voorsprong kunnen gebruiken, als we deze positie willen behouden. Er staan nog 4 ritten op het programma: 2 daarvan liggen ons (zeer) goed (kassei- en tijdrit). Bij de 2 andere heb ik grote vraagtekens: Ruta por Avila (een begrip bij het NT) en de klim-heuvel rit.

Maar laten we nog niet te ver vooruit kijken, eerst een vlakke kasseirit met Stef DeCloedt en heel wat goeie anderen, daar moeten we een goed resultaat halen (een zuivere hattrick is mogelijk).
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on December 08, 2013, 05:05:19 pm
Rit 7, seizoen 14:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/giffoni.jpg)

Zelden zolang getwijfeld over de tactiek. De selectie is duidelijk, de sterkste 7 + talenten VanMierlo en Husson (die niet veel moeten onderdoen voor nummer 8). Misschien pas ik de tactiek alsnog aan, want met een goed resultaat kunnen we het landenklassement binnenhalen, maar ook verliezen. Nasser Firey is een nipte nummer 2 achter kopman Stef DeCloedt. Maar met een weerbonus verdient Firey zeker een vrije rol.

2 top-10 plaatsen of een podiumplaats is het doel. Daarmee zouden we onze voorsprong nog een klein beetje moeten kunnen uitdiepen. Geef me dan maar de proloog (rit 9), dan moet ik mijn kop niet breken over moeilijke tactische keuzes.

Kopman:
Stef DeCloedt Juggalos

Vrije rol:
Nasser Firey Legendaryks

Knechten:
Daemon Neyens ouss
Dany Denis indarraundi
Jorre Stevens Juggalos
Miel Levet Juggalos
Ernesto Sannnen stainie
Wouter Husson Laurent_Brochard
Puck VanMierlo Legendaryks
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on January 05, 2014, 01:33:12 pm
Na een tijdje niet meer actief te zijn op het forum, toch even de analyse van de laatste wedstrijden meegeven.
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/giffoni.jpg)

Een aantal top-20 plaatsen: 13e Dany Denis, 16e Nasser Firey, 18e Stef DeCloedt en 20e Jorre Stevens. DeCloedt reed met dezelfde tactiek waarmee hij 2 seizoenen geleden won, Firey reed agressiever om mee te zijn met een ontsnapping. Maar er werd zeer agressief gereden in het begin, want beide moesten er zowaar af na sectie 3.
Een tegenvallend resultaat dat misschien doorslaggevend was in het landenklassement op het einde van het seizoen.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on January 05, 2014, 01:39:58 pm
Rit 8, seizoen 14:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/rutaporavila.jpg)

Kopman:
Raymond Kempeneers   raccoonteam   29

Knechten:
Jay Dequeker   CLAS   30
Aldo Lacroix   Lesmateam   28
Mickey DeClercq   beerkes   29
Raul Opsommere   DrFuentesClients   30
Keandro Peeters   Sacroux   28
Bernd Vermeersch   CoureursDeFréjus   28
Constantijn Vandenbussche   hushovd´s   28
Frederic Dejaeghere   CBC   27

Voor deze rit hebben we vrij rampzalige renners. Het was dus gewoon proberen wat puntjes te pakken. Dat is spijtig genoeg niet gelukt. Redelijk agressief gestart, maar toch lag de hele ploeg er al in sectie 1 eraf. Volgende keer rijd ik deze rit superagressief, anders valt er precies niets te rapen.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on January 05, 2014, 01:56:51 pm
Rit 9, seizoen 14:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/seraingtt.jpg)

Selectie:
Raphaël Herpoel   skunk   28
Ricardo Poldermans   CLAS   31
Norbert Ghislain   novakpeter   32
Gijsbert Guillemont   GMV_Cycling   24
Darren Chaudhury   cba   29
Clemens Olieslagers   CyloN   31
Denver Appelmans   CTGalaxy   27
Joey Claesen   Apoptygma   24
Fabian Coffyn   SonicCycling   23

Op voorhand dacht ik dat we hier zeer goed konden scoren met Herpoel en Poldermans. Op papier zijn het 2 wereldklasse proloog specialisten. Maar de rit bleek heel anders uit te draaien. De rit was meer iets voor heuveltijdrijders dan voor proloog specialisten. Ook denk ik dat ervaring bij deze rit zeer belangrijk was en dat is een enorm manco bij onze tijdrijders.
Met de slechte prestatie in deze rit was een overwinning in het landenklassement ook weg. Deze rit was een echte schok, de rit waarmee we het landenklassement konden winnen, verliezen we het.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on January 05, 2014, 02:14:12 pm
Rit 10, seizoen 14:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/totana.jpg)

Kopman:
Din Rosseels   CyKings   30

Knechten:
Stéphane Coeckelbergh   ANGELESLAKERS   32
Maximilien DeVlamynck   WinterIsComing   31
Matthïas Blankenstein   DeporGalegoOscense   32
Jay Dequeker   CLAS   30
Dean Chevalier   loshipoglucidos   28
José Hubert   BetisCFF   30
Loïs Moens   skunk   31
Keandro Peeters   Sacroux   28

9e plaats voor kopman Din Rosseels. Een deftig resultaat, met het wedstrijdverloop zat er ook niet meer in. Tactisch zat het ook goed, dus goed zonder meer.


Daarmee sluiten het seizoen af op een mooie 2e plaats in het landenklassement. Hoewel ik op voorhand op meer had gehoopt, maar de korte tijdrit was een serieuze tegenvaller. Ook konden we 2 overwinningen boeken, daarmee kunnen we toch terugblikken op een zeer mooi seizoen. Hopelijk kunnen we de volgende seizoenen podiumresultaten blijven halen in het landenklassement, maar het winnen zal moeilijk worden. We hebben een aantal wereldklasse renners die oud beginnen worden.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on January 05, 2014, 03:27:47 pm
Rit 1, seizoen 15:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/estoril.jpg)

Kopman:
Cyriel Courtois maneblussers 28

Knechten:
Gervais Matthys OscaCiclyng 29
Gus VanDerStraeten Shamrock 30
Willem Denis maneblussers 29
Gianni Dehoef Daniflies 29
Sep Alexandre maneblussers 28
Lans Delfosse Daniflies 27
Renaat Paeternoster BetisCFF 26
Gerald VandenBergh BotswanaSkyliners 25

Alle renners knechten voor Courtois. Maar als de breuken in het peloton ongunstig zijn, kunnen eventueel de knechten in de punten rijden. Geen weerbonus voor onze renners. Top-10 is het doel, maar het mag ook eens iets meer zijn.

Het programma ziet er vrij neutraal uit voor ons. Geen atypische ritten waar we goeie resultaten kunnen halen, maar ook geen ritten waar we kansloos zijn zoals vorig seizoen. Het individuele klassement ligt dit seizoen volledig open. 2 heuvelritten, 2 klimritten en 2 sprintritten met een vergelijkbaar karakter. De enige renner die bij ons 2x kopman zal zijn is waarschijnlijk Courtois, maar ik denk niet dat hij daarop kans maakt. Eerder tip ik op DeKort of Malone.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on January 08, 2014, 01:41:54 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/estoril.jpg)

16e plaats voor Cyriel Courtois. Geen resultaat waar we tevreden mee kunnen zijn. Het wedstrijdverloop zat weer leuk tegen, wel nog mee in sectie 1, maar al veel goeie knechten kwijt. In sectie 2 net tekort (weeral), hoewel ik eigenlijk amper begrijp dat Courtois daar niet mee is. Daarmee werd de kloof in sectie 3 te groot om er nog veel van te kunnen maken.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on January 12, 2014, 05:48:44 pm
Rit 2, seizoen 15:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/ortisel.jpg)

Vaessen blijft de kopman voor de bergritten. Hopelijk kunnen we vandaag wel een top-10 plaats halen. Er staat een beetje wind, benieuwd wat voor invloed dat op de wedstrijd zal hebben. Jerko Vandenbergh is de hoop voor de toekomst, hij staat al ver op 24-jarige leeftijd, daarom is een selectie ook zeker op zijn plaats.

Kopman:
Adam Vaessen CoureursDeFréjus 28

Knechten:
Seb Bonnivers michaelshumacher 30
Mark Lecomte Turbojugend 30
Andrew Vaeremans CoureursDeFréjus 30
Gil Heymans SenglarsDeFlandes 30
Gaspard Meunier TeamRolf 30
Bernd Vermeersch CoureursDeFréjus 29
Fons DeGruyter TEAM_CHAVA 28
Jerko Vandenbergh Meire_CT 24
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: WinterIsComing on January 13, 2014, 01:54:27 pm
Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe Ali Masson (23) er voor staat, in vergelijking met Vandenbergh bijvoorbeeld? Benadert hij het niveau van hem, zoals hij er vorig seizoen voor stond? Of is hij toch nog een tandje minder?
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on January 13, 2014, 05:25:22 pm
Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe Ali Masson (23) er voor staat, in vergelijking met Vandenbergh bijvoorbeeld? Benadert hij het niveau van hem, zoals hij er vorig seizoen voor stond? Of is hij toch nog een tandje minder?

Masson staat er ook goed voor, hij staat op plaats 23 in de klimlijst (begin dit seizoen). Ten laatste over 2 seizoenen zal je hem zien opduiken in de lijsten. Verlies wel de ervaring niet uit het oog, dat aandeel wordt vaak onderschat. Maar van groot belang als je selecties maakt en het verschil is minder dan 1 GV-punt (heel vaak het geval). Zo had Aldwin DeMeester vroeger de beste klimratings, maar door gebrek aan ervaring was hij nooit kopman en mist hij nu zelfs de selectie.

Maar de toekomst lijkt voor klimmen te zijn verzekert met Ali Masson en Jerko Vandenbergh (en er zijn nog een aantal andere net onder dat niveau). Onmogelijk om te zeggen of Masson volgend seizoen al selectie kan verwachten, maar als hij zo verder traint (+ toch wel wat ervaring erbij), is dat zeker niet uitgesloten.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on January 13, 2014, 07:25:11 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/ortisel.jpg)

Zilver voor Adam Vaessen en 16e plaats voor Andrew Vaeremans. Een zeer mooi resultaat en het maximum haalbare deze rit. In sectie 1 en 2 zat Vaessen pas in groep 2 en vreesde ik ervoor dat het over was. Gelukkig kon hij met de hulp van DeGruyter of Bonnivers terugkeren in de daalsectie. In sectie 4 zat Vaessen dan goed vooraan (enkel Rich Bierhoff en Kirk Malone reden er nog voor) en dat samen met beste knecht Vaeremans. Als enige met nog een knecht doet Vaessen het dan perfect, enkel de nog steeds goeie Malone had al een te riante voorsprong en hem terughalen zat er niet meer in.

Het zit vaak in de details. Vorige week is Courtois net niet mee en weg mooi resultaat, deze week is Vaessen net wel mee.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: WinterIsComing on January 13, 2014, 10:54:26 pm
Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe Ali Masson (23) er voor staat, in vergelijking met Vandenbergh bijvoorbeeld? Benadert hij het niveau van hem, zoals hij er vorig seizoen voor stond? Of is hij toch nog een tandje minder?

Masson staat er ook goed voor, hij staat op plaats 23 in de klimlijst (begin dit seizoen). Ten laatste over 2 seizoenen zal je hem zien opduiken in de lijsten. Verlies wel de ervaring niet uit het oog, dat aandeel wordt vaak onderschat. Maar van groot belang als je selecties maakt en het verschil is minder dan 1 GV-punt (heel vaak het geval). Zo had Aldwin DeMeester vroeger de beste klimratings, maar door gebrek aan ervaring was hij nooit kopman en mist hij nu zelfs de selectie.

Maar de toekomst lijkt voor klimmen te zijn verzekert met Ali Masson en Jerko Vandenbergh (en er zijn nog een aantal andere net onder dat niveau). Onmogelijk om te zeggen of Masson volgend seizoen al selectie kan verwachten, maar als hij zo verder traint (+ toch wel wat ervaring erbij), is dat zeker niet uitgesloten.

Bedankt voor je snelle en duidelijke reactie. Ik heb hem gedurende vorig seizoen gekocht, en toen had ik mijn seizoensplanning al voor een groot deel rond. Dit seizoen zal hij in ieder geval de Tour en waarschijnlijk ook de Giro rijden, en ook nog wat kleine rondes (Tirreno, Zwitserland sowieso). Verder zet ik hem gedurende het seizoen ook nog in wat losse ritten in, puur voor de ervaring. Maar hij heeft daar inderdaad nog een inhaalslag te maken.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on January 20, 2014, 11:52:53 pm
Rit 3, seizoen 15:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/miskolc.jpg)

8e plaats voor Michaël Troost, 19e voor Remi Renard en 20e voor Mattias Monnet. Veel meer zal er niet hebben ingezeten. De top-4 zijn stuk voor stuk renners met de weerbonus, wat al een aantal seizoenen warm weer is (vandaar ook de vrije rol voor Renard). Dit zal waarschijnlijk de laatste keer geweest zijn dat Troost als kopman heeft gereden. Hoewel het nog nipt zal worden voor het kopmanschap in rit 6, door de weinige heuvels in de sprint-heuvelrit.
Volgend seizoen zal het aan Renard of Monnet zijn, maar die staan al een tijdje te trappelen om de fakkel over te nemen.

Kopman:
Michaël Troost 33 BotswanaSkyliners

Vrije rol:
Remi Renard 27 Saint_Raphael

Knechten:
Mattias Monnet 31 ColoTeam
Gerrit Garreyn 31 ProTeam_Yvo_Meppelink
Sébastien Beelaert 29 loshipoglucidos
Ferdy Gaultier 31 SenglarsDeFlandes
Alfonso Dufour 29 RaboRuben
Mikäel Carlier 29 gesis
Pier Dewaele 30 Laurent_Brochard
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on January 23, 2014, 11:00:11 pm
Rit 4, seizoen 15:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/bloistourtt.jpg)

De vlakke tijdrit is weer over lange afstand. Met felle wind (en koud weer) verwacht ik grote verschillen in tijd. 2 van onze renners hebben een goeie kans op top-10: Poldermans en Herpoel (beide met weerbonus). Voor de rest zijn tijdritten moeilijk voor de selectie te maken. Olieslagers kan misschien nog eens dichtbij punten zitten voor de laatste keer, waarschijnlijk wordt het dan ook zijn laatste selectie.

Voor de rest heb ik gekozen voor de jeugd en vooral renners die goed worden getraind + ervaring. Zeer belangrijk omdat renners puur op GV dicht bij elkaar liggen en ervaring het verschil maakt tussen plaats 60 en 20. Zowat al onze goeie oudere tijdrijders hebben amper ervaring en daarmee zullen we veel punten mislopen in de toekomst. Bij de meeste van onze jonge talenten ziet dat er toch beter uit, goed om te zien. Hopelijk laat de nieuwe manager van Herpoel hem nog veel wedstrijden rijden, zodat er toch wat wordt gedaan aan zijn te lage ervaring.

De jongens die nu gepasseerd zijn, hebben al meerdere NT-selecties en zullen de komende seizoenen wel worden opgepikt in de hoop dat ze toch eens een paar puntjes kunnen sprokkelen.

Selectie:
Clemens Olieslagers   CyloN   32
Ricardo Poldermans   CLAS   32
Raphaël Herpoel   Triomfator   29
Gijsbert Guillemont   GMV_Cycling   25
Osman Degrande   GMV_Cycling   25
Peter VandePoel   GMV_Cycling   25
Fabian Coffyn   ProTeam_Yvo_Meppelink   24
Jesper Lebrun   FacHaBortoLo   23
Remi Plantefève   FacHaBortoLo   23
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on February 02, 2014, 12:45:04 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/bloistourtt.jpg)

Na sectie 1 leek Herpoel op weg naar een goeie plaats, maar hij zakte toch wat weg, 12e plaats is redelijk. Poldermans had ik iets beter ingeschat, Olieslagers zit waar hij werd verwacht. Voor beide volgend seizoen een laatste kans, maar punten halen zal moeilijk worden.

12e   Raphaël Herpoel      29   Triomfator
33e   Ricardo Poldermans      32   CLAS
34e   Clemens Olieslagers   32   CyloN
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on February 02, 2014, 12:49:45 pm
Rit 5, seizoen 15:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/samyn.jpg)

Een nieuwe kopman voor de kassei-heuvel rit, Kempen kan nog een paar seizoenen mee. Een vrije rol voor Druppel die met weerbonus rijdt. Doel is top-10, benieuwd wat er in zit.

Kopman:
Arnauld Kempen Newteam

Vrije rol:
Berber Druppel RealArsenalStu

Knechten:
Gwijde Renier ANGELESLAKERS
Krijn Coeckelbergh Arabateam
Maurizzio Blomme Juggalos
Sammie Hendrix Juggalos
Michiel Timmerman berriozar
Niek Schepers LOSRAYOSDELARRI
Evert Adriaen Rejon
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on February 09, 2014, 09:41:33 am
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/samyn.jpg)

7e Arnauld Kempen, 9e Berber Druppel, 14e Maurizzio Blomme en 16e Gwijde Renier. 2 renners in de top-10 en nog eens 2 in de top-20, een super resultaat.
We hebben even geen topper voor kassei-heuvel ritten, maar wel een hele hoop goeie subtoppers. Hiermee scoren we veel punten voor het landenklassement. Het plan was de rit agressief aan te pakken met al onze renners en dat is goed gelukt. In sectie 1 brak het wel vooraan en waren we niet mee, maar alles kwam terug bij elkaar in sectie 3.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on February 09, 2014, 09:48:36 am
Rit 6, seizoen 15:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/paks.jpg)

We zien een sprint-heuvel rit liever met (veel) meer heuvels, maar het is niet anders. We zijn dan ook zeker niet bij de favorieten, het is hopen op een resultaat zoals de vorige sprintrit. Renard mag voor het eerst kopman zijn, vanwege (weeral) warm weer bonus. Een vrije rol voor Monnet, verder lijkt de selectie sterk op die van de sprintrit, enkel VanBelle vindt nog een plaatsje.

Kopman:
Remi Renard Saint_Raphael

Vrije rol:
Mattias Monnet ColoTeam

Knechten:
Michaël Troost BotswanaSkyliners
Gerrit Garreyn ProTeam_Yvo_Meppelink
Willem Dupont Juggalos
Kim VanBelle STEVWONDERTEAM
Sébastien Beelaert loshipoglucidos
Alfonso Dufour RaboRuben
Mikäel Carlier Laurent_Brochard
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on February 11, 2014, 08:06:03 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/paks.jpg)

18e plaats voor Remi Renard. We hebben niet de renners voor deze rit, maar dit is toch te weinig. Het peloton viel uiteen in sectie 2 en zowat de hele ploeg liet zich verrassen. Daar is het dan al over voor ons. Teleurstellend, zeker aangezien vrije rol Monnet en enkele knechten mee vooraan hadden moeten zitten. Zo zakken we weer weg in het klassement. Zoals verwacht pakt DeKort de leiding in het individuele klassement en dat zal hij niet meer afstaan. Proficiat voor de Nederlanders en RaboRuben!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: RaboRuben on February 11, 2014, 09:08:34 pm
Merci. :)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on February 16, 2014, 04:21:31 pm
Rit 7, seizoen 15:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/delta.jpg)

Voor de kasseirit dezelfde namen als vorig seizoen. Maar Stevens krijgt nu de vrije rol ipv Firrey. Husson is de enige met een weerbonus, dus dat zal ons weinig extra opleveren. Het doel is podium of 2x top 10. Dit is een rit waar we veel punten kunnen (en eigenlijk moeten) pakken.

Kopman:
Stef DeCloedt Juggalos

Vrije rol:
Jorre Stevens loshipoglucidos

Knechten:
Daemon Neyens ouss
Dany Denis Txindes
Nasser Firey Legendaryks
Miel Levet Juggalos
Ernesto Sannnen stainie
Wouter Husson Laurent_Brochard
Puck VanMierlo Legendaryks
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on February 23, 2014, 09:16:38 am
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/delta.jpg)

1e plaats Stef DeCloedt, 10e Dany Denis, 14e Daemon Neyens en 20e Jorre Stevens! Een overwinning geeft het seizoen toch weer wat extra glans. Dat zorgt voor heel wat punten in het landenklassement, waar we terug goed staan. 2e staan we voorlopig, met een ruime voorsprong op de 4e in de stand (Rusland). Zo groeit de hoop weer om daar weer op het podium te staan op het einde van het seizoen.

Het ritverloop was uitzonderlijk. Geen breuk in het peloton in sectie 1, geen enkele renner moest lossen, nog nooit gezien in een kasseirit. Gelukkig speelde het ons deze keer wel in de kaart, maar dat had gerust helemaal anders kunnen uitdraaien. DeCloedt werd de hele rit goed gesteund door zijn knechten. Enkel in sectie 4 kwamen die net te kort om bij hem te zitten, maar dat was voorzien. In de kopgroep van 3 was hij uiteindelijk de sterkste op het eind.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on February 23, 2014, 09:32:04 am
Rit 8, seizoen 15:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/beala.jpg)

Din Rosseels zal weer onze kopman zijn voor het klim-heuvelwerk, de knechten zijn ook dezelfde. Het doel is top-10 met de hoop op top-5. Het is veruit de oudste selectie die ik al heb moeten maken, gemiddeld 31,3 jaar.

Het is ver zoeken naar toekomstig talent op dit vlak, hopelijk komt hier snel verandering in. Pallieter Geraerts en René Sterckx zijn de eerstvolgende, maar die hebben nog wel wat training nodig op dit onderdeel (Sterckx zal eerder ronderenner worden). Chevalier en Peeters zijn de jonkies in de selectie met hun 29 jaar en zoals het er nu naar uitziet, zullen er al zeker bij zijn tot hun 34 jaar. Peeters is gelukkig opgevist uit het vagevuur van de transfervrije renners, hopelijk definitief.

Kopman:
Din Rosseels CyKings 32

Knechten:
Stéphane Coeckelbergh ANGELESLAKERS 33
Matthïas Blankenstein DeporGalegoOscense 33
Loïs Moens skunk 32
Jay Dequeker CLAS 31
José Hubert BetisCFF 31
Maximilien DeVlamynck milanezen 32
Dean Chevalier loshipoglucidos 29
Keandro Peeters AndaluciaEmperador 29
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on March 02, 2014, 10:32:31 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/beala.jpg)

4e plaats voor Din Rosseels. Een resultaat waar ik zeer tevreden mee ben. Het ritverloop was weer geniaal. Een grote breuk in sectie 2, waar bijna al onze renners eraf liggen. In sectie 3 verliest Rosseels nog tijd op de kop van de koers (maar hij blijft tot dan wel goed omringt met knechten). In sectie 4 komt hij terug volledig vooraan aansluiten, maar geen enkele knecht slaagt in dat huzarenstukje. Maar het gebrek aan een knecht is juist het tikje dat hij tekort komt om de overwinning te pakken. Maar gezien het leuke wedstrijdverloop hebben we zeker geen klagen.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on March 02, 2014, 11:13:53 pm
Rit 9, seizoen 15:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/monjuictt.jpg)

1e Andrew Vaeremans 30 CoureursDeFréjus
11e Seb Bonnivers 30 michaelshumacher
13e Mark Lecomte 30 Turbojugend
29e Gil Heymans 30 SenglarsDeFlandes
35e Keano Antoine 28 Cabreira
48e Adam Vaessen 28 CoureursDeFréjus
89e Quentin VanderVerre 28 CLAS
101e Glen Dierickx 25 Apoptygma
122e Constant Vlaminck 25 AllioliTeam

3 renners in de punten is geweldig en dan zeker met een overwinning erbij!
Zelfs een lekke band in sectie 2 kon Andrew Vaeremans niet afstoppen. Ik heb er even op moeten wachten maar het is de eerste NT-overwinning van een renner van mij. Veel podiumplaatsen al (met u21 en u23 erbij gerekend), maar nu eindelijk ook een overwinning.
De rest presteerde iets beter dan gedacht, maar de onderlinge verschillen waren goed ingeschat. VanderVerre is beter met een enkele klim, zonder het daalwerk. Diericks en Vlaminck mochten ervaring op doen. Best moeilijk om er 2 uit te kiezen, er is namelijk veel klimtalent in aantocht.

Vaeremans staat voorlopig 3e in het individuele klassement, maar er zullen nog wel enkele heuvelrenners over gaan.
In het landenklassement is de tussenstand geweldig voor ons.
Plaats Land            Punten
1º België                2300
2º Nederland         1970
3º Denemarken     1830
4º USA                   1760

330 punten voorsprong op Nederland, het seizoen mag gedaan zijn. Na plaats 4 is er weer een kloof, dus dit zijn de landen die er nog toe doen.
Nog 1 rit om alles te verspelen, alle druk zal bij mijn persoonlijke favoriet Cyriel Courtois liggen.
Twee seizoenen geleden waren we 3e, vorig seizoen 2e, ... :P
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: beerke on March 02, 2014, 11:33:10 pm
komaan dit mag je niet meer uit handen geven

wij duimen voor u
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on March 09, 2014, 02:54:30 pm
Seizoen 15, rit 10:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/brabantse.jpg)

Kopman:
Cyriel Courtois (maneblussers) 28

Knechten:
Gervais Matthys (OscaCiclyng) 29
Gus VanDerStraeten (Shamrock) 30
Willem Denis (maneblussers) 29
Gianni Dehoef (Daniflies) 29
Sep Alexandre (maneblussers) 28
Lans Delfosse (Daniflies) 27
Renaat Paeternoster (BotswanaSkyliners) 26
Gerald VandenBergh (BotswanaSkyliners) 25

Zoals zowat iedere heuvelrit is Cyriel Courtois onze kopman. Hem wacht de taak voldoende punten te pakken om het landenklassement binnen te halen. Ook onze knechten zouden met wat geluk wat puntjes kunnen sprokkelen. Moeilijk in te schatten hoeveel punten we juist nodig hebben, 330 punten is onze voorsprong op de Noorderburen, maar we zijn ook nog niet buiten schot voor de Denen en zelfs de Amerikanen. Vanavond weten we of we voor het eerst het landenklassement winnen.

Zoals steeds blijft het een jonge selectie voor het heuvelwerk. We hebben hier enkele grote talenten zitten, maar die hebben nog even tijd nodig. Met regen en een beetje wind zijn er 2 weerbonussen te winnen. Spijtig genoeg heeft onze selectie daar niets aan en hebben we dus een redelijk groot nadeel op dit vlak. Opvallend aan de selectie, is dat ze maar uit 5 verschillende ploegen komen. 2x2 en 1x3 renners uit dezelfde ploeg, heuvel lijkt specialistenwerk.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: TeamSolex on March 09, 2014, 06:22:51 pm
This will be real tight and has been all season  ;D
A horror stage with bad weather can shake things up at the last stage.

Good job so far and luck to you Johnny!!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: SonicCycling on March 09, 2014, 09:04:34 pm
Gefeli Johnny, erg sterke prestatie!  8)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: RaboRuben on March 09, 2014, 09:07:19 pm
Complimenten! Heel sterk seizoen gereden en terecht de overwinning in het landenklassement gepakt. :)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on March 09, 2014, 10:45:33 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/brabantse.jpg)

De Nederlanders legden van in het begin een hels tempo op. Daarop hadden we geen antwoord en moesten direct lossen. Gelukkig bleven bijna alle knechten de hele rit wijselijk bij kopman Courtois. In sectie 4 maakten we met onze kopman en beste knechten al 12 seconden goed op de kop van de koers en wist ik dat het goed ging komen. Courtois had namelijk veel energie overgehouden voor de laatste secties. De tactiek van kopman en knechten zat vandaag gelukkig perfect. Uiteindelijk finisht Cyriel Courtois 4e op 10 sec van Robbemond.

Een schitterend resultaat voor ons, zeker omdat de Nederlanders een zeer sterke rit reden en met Robbemond en Zoontjes als 1e en 11e. Daardoor was minimum een top-10 resultaat nodig om het landenklassement binnen te halen. Maar dat is dus gelukt!

Alvast bedankt, RaboRuben en SonicCycling voor felicitaties!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: beerke on March 09, 2014, 11:28:34 pm
proficiat met het geweldige resultaat
wel lang de spanning erin gehouden ;)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on March 10, 2014, 12:02:27 am
België wint het landenklassement !!!

Deze prestigieuze titel is de eerste voor België. Tot nu toe wist enkel Hongarije 2x de titel van Spanje af te snoepen. Het is dan ook een topprestatie van alle Belgische renners.
Na een spannende strijdt met vooral Nederland houden we een bonus van 120 punten op hen. Deze overwinning is dan ook het resultaat van 10 goede ritten (om eerlijk te zijn 2 mindere), waar we telkens punten haalden.
Deze prestatie is dan ook enkel mogelijk omdat de meeste Belgische toprenners dichtbij hun beste kunnen zijn. Ook de kalender was niet in ons nadeel, enkel in rit 6 hadden meer heuvels beter voor ons geweest. Maar dat het geen toevalstreffer is bewijzen de resultaten van de vorige seizoenen: vorig seizoen werden we 2e en het seizoen daarvoor 3e.

Daarom dank aan alle renners die dit seizoen onze 3-kleur hebben vertegenwoordigd! Ook aan hun managers en de managers die de jongens hebben opgeleid!
En een speciale vermelding voor alle Belgen die punten hebben verzameld voor ons!
Andrew Vaeremans (CoureursDeFréjus): 1e rit 9 en 16e rit 2 (5e individueel klassement)
Stef DeCloedt (Juggalos): 1e rit 7 (11e individueel klassement)
Cyriel Courtois (maneblussers): 4e rit 10 en 16e rit 1 (17e individueel klassement)
Adam Vaessen (CoureursDeFréjus): 2e rit 2 (18e individueel klassement)
Din Rosseels (CyKings): 4e rit 8 (34e individueel klassement)
Arnauld Kempen (Newteam): 7e rit 5
Michaël Troost (BotswanaSkyliners): 8e rit 3
Berber Druppel (RealArsenalStu): 9e rit 5
Dany Denis (Txindes): 10e rit 7
Seb Bonnivers (michaelshumacher): 11e rit 9
Raphaël Herpoel (Triomfator): 12e rit 4
Mark Lecomte (Turbojugend): 13e rit 9
Maurizzio Blomme (Juggalos): 14e rit 5
Daemon Neyens (ouss): 14e rit 7
Gwijde Renier (ANGELESLAKERS): 16e rit 5
Remi Renard (Saint_Raphael): 18e rit 6 en 19e rit 3
Mattias Monnet (ColoTeam): 20e rit 3
Jorre Stevens (loshipoglucidos): 20e rit 7

Ik weet dat een aantal Belgen het forum hier wel lezen, maar zelden reageren. Maar het zou zonde zijn als hier enkel positieve respons komt van onze Noorderburen. Hoewel ik hun bijdrage hier ten zeerste waardeer.

(http://s26.postimg.org/y3h9ct8ax/Belgie_kampioen.jpg)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: WinterIsComing on March 10, 2014, 07:53:00 am
Gefeliciteerd met deze uitzonderlijke prestatie, Johnny!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: brochard on March 10, 2014, 10:06:15 am
Proficiat Johnny! Een heel mooi seizoen. Nu is tijd om te genieten van die resultaat en bereid de volgende seizoen!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Astur on March 10, 2014, 10:14:18 am
Great Job!! Perfect Season!!  ;)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Sjiz on March 10, 2014, 11:02:56 am
Mooi gedaan. Gefeliciteerd!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: dziemie on March 10, 2014, 03:00:17 pm
Mijlpaal in de Belgische CFF-geschiedenis
Thumbs up!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: stainie on March 10, 2014, 06:51:59 pm
Schitterend!!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: milanezen on March 10, 2014, 07:32:28 pm
Mooi mooi!!! terechte overwinning!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on March 12, 2014, 08:17:04 pm
Bedankt allemaal voor de reacties! Volgend seizoen gaan we weer voor een podiumplaats.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on March 15, 2014, 04:47:33 pm
Seizoen 16, rit 1:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/dusseldorf.jpg)

We gaan direct voor het podium. Deze jongens zijn geen onbekenden bij het NT. En ze zijn nog in de winning mood na vorig seizoen.

Kopman:
Cyriel Courtois maneblussers

Vrije rol:
Renaat Paeternoster BotswanaSkyliners

Knechten:
Gervais Matthys OscaCiclyng
Lukas Neyens layda
Gus VanDerStraeten Shamrock
Willem Denis maneblussers
Gianni Dehoef Daniflies
Lans Delfosse Daniflies
Gerald VandenBergh BotswanaSkyliners
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Xurde on March 18, 2014, 06:44:24 pm
Congratulations for the cff award,well deserved ;)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on March 19, 2014, 12:19:54 am
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/dusseldorf.jpg)

21e plaats voor Courtois. In sectie 1 ligt zowat de hele ploeg eraf en nooit meer teruggekomen. Niet gedacht dat er zo agressief gestart ging worden, enkel de knechten die zeer agressief reden waren mee, dat zegt voldoende. Het ene seizoen is het andere niet, volgende wedstrijd is het hopelijk beter.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: SonicCycling on April 27, 2014, 09:51:50 pm
Mooie overwinning Johnny, België laat zijn spierballen zien. :)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: RaboRuben on April 27, 2014, 09:56:04 pm
Indrukwekkende prestatie ja!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: beerke on April 28, 2014, 01:59:26 am
geweldige rit feli
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on July 27, 2014, 10:57:08 pm
Proficiat Beerke!

Uiteindelijk een 2e plaats in de eindstand! Een zeer mooi resultaat, zeker voor het eerste seizoen als BC bij de Elite. We waren dit seizoen bijna niet uit de top 5 weg te krijgen, zoals Peter Sagan in de Tour. Hopelijk volgend seizoen een overwinning erbij, dat lijkt me nog een doel voor volgend seizoen. En misschien kan je dan onze Noorderburen echt laten zweten voor de eindwinst!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: beerke on July 28, 2014, 07:45:40 pm
Proficiat Beerke!

Uiteindelijk een 2e plaats in de eindstand! Een zeer mooi resultaat, zeker voor het eerste seizoen als BC bij de Elite. We waren dit seizoen bijna niet uit de top 5 weg te krijgen, zoals Peter Sagan in de Tour. Hopelijk volgend seizoen een overwinning erbij, dat lijkt me nog een doel voor volgend seizoen. En misschien kan je dan onze Noorderburen echt laten zweten voor de eindwinst!
dank u
als ik verkozen word zal ik zeker mijn best doen om dat plaatsje hoger ook nog te bereiken
ook zeer tevreden dat jij weer kandidaat bent om een team te leiden de belgjes kunnen goede en ervaren managers gebruiken
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: brochard on July 28, 2014, 07:57:18 pm
Jullie allebei hebben mijn stem. Ik ga niet veel tijd heb voor de volgende seizoen, dus als iemand anders ga voor de u21 is ok met mij. Als niemand kom, ga ik met niet veel tijd bondscoach worden.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: WinterIsComing on August 03, 2014, 10:14:02 pm
Johnny, ik zag dat je weer aan de slag bent gegaan met wat lijstjes van de U21 en U23. Zou het ook mogelijk zijn om eens een overzichtje te geven van de elite? Ik ben zelf met name benieuwd naar de rangschikking van de klimmers, aangezien ik 3 van jullie grotere talenten in mijn team heb met Jerko VandenBergh, Ali Masson en Frederic Rombouts.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on August 03, 2014, 10:30:19 pm
Jullie allebei hebben mijn stem. Ik ga niet veel tijd heb voor de volgende seizoen, dus als iemand anders ga voor de u21 is ok met mij. Als niemand kom, ga ik met niet veel tijd bondscoach worden.
Bedankt om er toch nog een seizoen bij te doen. Ik zal nu al beginnen met de zoektocht voor volgend seizoen. Als er geïnteresseerden zijn, laat zeker iets van je horen!

Johnny, ik zag dat je weer aan de slag bent gegaan met wat lijstjes van de U21 en U23. Zou het ook mogelijk zijn om eens een overzichtje te geven van de elite? Ik ben zelf met name benieuwd naar de rangschikking van de klimmers, aangezien ik 3 van jullie grotere talenten in mijn team heb met Jerko VandenBergh, Ali Masson en Frederic Rombouts.
Ik wil die gerust opstellen, maar 23 jaar en ouder is voor mij niet zichtbaar. Ofwel moet Beerke die zelf maken, ofwel moet hij me de skills van alle relevante renners doorsturen.
Ze zullen zeker al alle 3 in de top-15 staan (even de laatste lijst gecheckt, van een paar seizoenen geleden), dan stonden ze respectievelijk 12e, 25e en 19e. Jerko zal wel al rond p5 hangen.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: WinterIsComing on August 03, 2014, 10:40:53 pm
Jullie allebei hebben mijn stem. Ik ga niet veel tijd heb voor de volgende seizoen, dus als iemand anders ga voor de u21 is ok met mij. Als niemand kom, ga ik met niet veel tijd bondscoach worden.
Bedankt om er toch nog een seizoen bij te doen. Ik zal nu al beginnen met de zoektocht voor volgend seizoen. Als er geïnteresseerden zijn, laat zeker iets van je horen!

Johnny, ik zag dat je weer aan de slag bent gegaan met wat lijstjes van de U21 en U23. Zou het ook mogelijk zijn om eens een overzichtje te geven van de elite? Ik ben zelf met name benieuwd naar de rangschikking van de klimmers, aangezien ik 3 van jullie grotere talenten in mijn team heb met Jerko VandenBergh, Ali Masson en Frederic Rombouts.
Ik wil die gerust opstellen, maar 23 jaar en ouder is voor mij niet zichtbaar. Ofwel moet Beerke die zelf maken, ofwel moet hij me de skills van alle relevante renners doorsturen.
Ze zullen zeker al alle 3 in de top-15 staan (even de laatste lijst gecheckt, van een paar seizoenen geleden), dan stonden ze respectievelijk 12e, 25e en 19e. Jerko zal wel al rond p5 hangen.

Ah, tuurlijk. Ik had even in mijn hoofd zitten dat jij de elite bondscoach was dit seizoen. Zou tof zijn als Beerke zich er aan wil wagen, maar hij moet er natuurlijk wel de tijd en zin voor hebben. Bedankt voor je snelle respons in ieder geval!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on August 03, 2014, 10:45:53 pm
Jullie allebei hebben mijn stem. Ik ga niet veel tijd heb voor de volgende seizoen, dus als iemand anders ga voor de u21 is ok met mij. Als niemand kom, ga ik met niet veel tijd bondscoach worden.
Bedankt om er toch nog een seizoen bij te doen. Ik zal nu al beginnen met de zoektocht voor volgend seizoen. Als er geïnteresseerden zijn, laat zeker iets van je horen!

Johnny, ik zag dat je weer aan de slag bent gegaan met wat lijstjes van de U21 en U23. Zou het ook mogelijk zijn om eens een overzichtje te geven van de elite? Ik ben zelf met name benieuwd naar de rangschikking van de klimmers, aangezien ik 3 van jullie grotere talenten in mijn team heb met Jerko VandenBergh, Ali Masson en Frederic Rombouts.
Ik wil die gerust opstellen, maar 23 jaar en ouder is voor mij niet zichtbaar. Ofwel moet Beerke die zelf maken, ofwel moet hij me de skills van alle relevante renners doorsturen.
Ze zullen zeker al alle 3 in de top-15 staan (even de laatste lijst gecheckt, van een paar seizoenen geleden), dan stonden ze respectievelijk 12e, 25e en 19e. Jerko zal wel al rond p5 hangen.

Ah, tuurlijk. Ik had even in mijn hoofd zitten dat jij de elite bondscoach was dit seizoen. Zou tof zijn als Beerke zich er aan wil wagen, maar hij moet er natuurlijk wel de tijd en zin voor hebben. Bedankt voor je snelle respons in ieder geval!
Kan gebeuren. Ik ben het ook een eeuwigheid geweest (7 seizoenen). Wel spijtig dat het nergens op je palmares wordt vermeld.  :P
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: beerke on August 04, 2014, 08:35:52 pm
sorry heb nu effe geen tijd maar zal er proberen werk van te maken zo snel mogelijk
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: WinterIsComing on August 04, 2014, 09:00:11 pm
sorry heb nu effe geen tijd maar zal er proberen werk van te maken zo snel mogelijk

Dat zou tof zijn, maar haast u langzaam.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: beerke on September 08, 2014, 09:09:35 pm
tactisch compleet de mist ingegaan deze rit
sorry maar zowel kopman als vrije rollen kwamen niet uit
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on September 10, 2014, 10:48:21 pm
tactisch compleet de mist ingegaan deze rit
sorry maar zowel kopman als vrije rollen kwamen niet uit

Ach, kan altijd gebeuren. Er zijn nog voldoende ritten om medailles te halen.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: PalmeirasBrasil on October 11, 2014, 02:56:08 pm
I don't usually complain... but:

http://www.cyclingforfun.org/cff/vision.php?ciclistaid=198424

Resistência   42   Sprint   55
Montanha   18   Plano   45
Calçadas   22   Tecnica   80
Descida   91   Colinas   92
Agressividade   82   Contra-Relógio   31
Trabalho de Equipa   47   Experiência   18

FREE RIDER

Is he better than:
Ruben Daelemans   Idade : 27   Salário : 990
Resistência : 75   Sprint : 12   Montanha : 52
Plano : 81   Calçadas : 12   Tecnica : 69
Descida : 60   Colinas : 100   Agressividade : 81
Contra-Relógio : 9   Trabalho de Equipa : 55   Experiência : 32

?????????

Maybe Belgium has even better hillers than Daelemans, but calling a free rider much worse than Daelemans and saying he is better is just curious...
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: beerke on November 01, 2014, 12:19:13 pm
alle tijdrit kan ik eens niet missen in tactiek  :D
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Vos on December 14, 2014, 11:44:31 pm
Mooie 2e plaats van de 29jarige Gerald VandenBergh in het individuele klassement, proficiat !
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: beerke on December 15, 2014, 02:37:53 pm
thx
 was voor de eerste plaats gegaan met gerald als kopman voor de laatste rit

helaas was zoontjes iets beter
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: beerke on February 22, 2015, 11:17:32 pm
sorry dat er geen belgische selectie was internet heeft hier heel de namiddag uitgelegen
daardoor geen selectie kunnen instellen nogmaals sorry
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: marckv on February 23, 2015, 11:21:54 am
sorry dat er geen belgische selectie was internet heeft hier heel de namiddag uitgelegen
daardoor geen selectie kunnen instellen nogmaals sorry

Daarvoor hoef je toch geen sorry te zeggen  ;)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on March 01, 2015, 02:30:53 pm
Seizoen 21, rit 1:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/hamilton.jpg)

We gaan er nog eens vol tegenaan gaan en dus ook proberen terug actief te zijn op het forum.

VandenBergh is eigenlijk een kassei-heuvel renner, maar dit moet hij ook aankunnen (wat een renner). Wat meer vlak had wel gemogen voor onze selectie. Ik denk dat ik het bijna wekelijks zal kunnen herhalen, het programma ziet mij er niet ons voordeel uit. Wel even geleden dat ik de elite nog eens zag, dus hopelijk verrast het me in positieve zin.

Ambitie voor dit seizoen is daarom top-5, hopelijk is dat realistisch. Voor straks hoop ik op een top-10, maar met daar net onder neem ik ook genoegen.

Kopman:
Gerald VandenBergh, Porteños

Vrije rol:
Alexis Meeuws, RealityCyclists

Knechten:
Renaat Paeternoster, TeamFase
Cyriel Courtois, Winds
Kristiaan VanDamme, CapitanSalami
Lans Delfosse, Porteños
Michael Colpaert, SenglarsDeFlandes
Norman DeVleeschauwer, Primitivos
Ruben Daelemans, Palmeiras_Marcos
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: marckv on March 04, 2015, 11:07:38 pm
Ik zie dat mijne ex renner cyriel Courtois nog meedoet  ;-)

De Belgen zijn 11de en 18de geëindigd
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: WinterIsComing on March 08, 2015, 06:01:18 pm
Nog geen Belgische equipe samengesteld... benieuwd of Johnny het aandurft om Vandenbergh te selecteren, ondanks zijn lage vlakstat,  maar verder prima stats voor deze rit...  ::)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on March 08, 2015, 06:56:44 pm
Rit 2, seizoen 21:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/zoldoalto.jpg)

@Wic: Hij krijgt zelfs een vrije rol!  ;) Als hij de eerste 2 secties goed doorkomt, zou hij punten moeten kunnen pakken. Afwachten.

Een vlak-klimrit. We hebben hier deftige renners voor, maar ik vrees dat de concurrentie toch over betere beschikt. Vooral een zwakke klimstat bij de meeste (maar 90-95) baart mij een beetje zorgen. De ervaring is bij de meeste zeker in orde, maar vooral bij onze kopman Lens kan dat zuur opbreken (wegens te weinig).

Doel is top-5 (of gelijk in punten, namelijk 180). Maar dit kan ook eens heel fout lopen.

Kopman:
Martin Lens, Primitivos

Vrije rol:
Jerko Vandenbergh, WinterIsComing

Knechten:
Adam Vaessen, Zurrasperos
Reindert Dequesne, CC_Paris
Constant Vlaminck, AllioliTeam
Octaaf Six CLASS
Glen Dierickx, Apoptygma
Frederic VanHolzaet, CLASS
Ali Masson, WinterIsComing


Vorige week week hadden we een deftig resultaat met zoals marckv al opmerkte: 11e en 18e plaats. Dat is een goed resultaat zonder meer, hetgeen waar ik op hoopte. Kopman VandenBergh presteerde naar behoren met p11, na een chaotisch verlopen rit. Courtois presteerde beter dan verhoopt en sleepte zowaar nog wat puntjes uit de brand, zeker goed meegenomen. Vrije rol, Meeuws stelde toch wat teleur. Zijn tactiek was eerder afgesteld, zodat hij de punten zou rapen, als VandenBergh van te ver moest komen. Maar ik had hem toch minstens de rit van Courtois zien rijden, het zal net niet geweest zijn in sectie 1 en game over.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: WinterIsComing on March 08, 2015, 07:32:27 pm
Succes vanavond!  :)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on March 15, 2015, 07:16:19 pm
Rit 3, seizoen 21:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/alcazar.jpg)

Renard is de absolute kopman voor de sprintrit. Met 1 icoontje staat hij er niet slecht voor, maar ook niet super. De wind maakt de rit weer zeer lastig.

Voor de rest is het duidelijk dat er een nieuwe generatie sprinters aan het komen is, hopelijk zijn ze al goed genoeg om onze kopman goed af te zetten voor de sprint.

Kopman:
Remi Renard, Saint_Raphael

Knechten:
Rik Verslype, Apoptygma
Neil Lievens, RichiePorte
Frits Vandenberge, SentinelChickens
Gianluca Dobbelaere, Palmeiras_Marcos
Pascal Dufour, makario2015
Franklin Husson, SenglarsDeFlandes
Tony Courtois, Legendaryks
Gerard Willems, stainie

Vorige rit sprokkelde we wat puntjes met Lens, 16e plaats. Dat was zwaar onder de verwachting. Maar de zeer agressieve start van enkele ploegen leverde een verrassend grote voorsprong van 51 seconden na de vlakke secties. Dat was te veel voor alle renners die niet mee waren en onze knechten konden in de afdaling niet meer terugkomen om de kopman te steunen voor de laatste sectie.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on March 22, 2015, 04:08:16 pm
André Durant is voor het eerst opgeroepen voor de eliten als 22 jarige! Zal geen top 100 kunnen realiseren maar ben eens benieuwd hoe hij het doet t.a.v. andere leeftijdsgenoten, voornamelijk met het oog op de tijdrit bij de U23 :)

Ook Urmas Raudsepp (een Est) is op zijn 22e opgeroepen voor de eliten. Al is deze selectie eerder te danken aan het feit dat de BC dacht dat het een heuveltijdrit was xD

Go Belgium!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on March 31, 2015, 12:23:38 am
@Fingolfin: De selectie bij tijdritten verloopt vaak iets anders. Doordat renners niet kunnen knechten voor een kopman, worden niet altijd de beste tijdrijders geselecteerd. Het heeft weinig zin een oude tijdrijder te selecteren, die toch zeker geen top-50 rijden. Dan ga je voor jonge renners die later misschien ooit punten kunnen pakken. Ook voor bvb een heuveltijdrit, dat staat niet ieder seizoen op het programma, maar je mag die toch niet over het hoofd zien.
Zo hebben de Portugese, Italiaanse en Letse BC ook niet-tijdrijders opgeroepen om ervaring op te doen. Dat doe ik meestal niet, maar als je echt maar een paar deftige tijdrijders hebt, kan ik dat zeker begrijpen.

Rit 3: Vol risico gereden, maar dat was blijkbaar een verkeerde keuze, alles bleef bijeen. Daarom een teleurstellende 12e plaats voor Remi Renard. Volgend seizoen zal hij terug de absolute kopman zijn, want de rest heeft toch nog een behoorlijke achterstand op hem.

Rit 4: Een mooie 8e plaats voor Remi Plantefève, hopelijk blijft hij ervaring opdoen, dan zitten er winstkansen in de volgende seizoenen! Ook nog net wat punten door de 15e plaats van Gijsbert Guillemont, die aangenaam verrast.

Rit 5: Winst voor Gerald VandenBergh! Hopelijk zijn we hiermee eindelijk gelanceerd dit seizoen. VandenBergh was een pak beter dan de rest van de selectie. Ik had nog gehoopt op wat puntjes met Alexandro Pannekoeck, Evert Adriaen of Edwin Thijs, maar die waren net te min deze rit. Maar ze hebben de kopman goed geholpen deze rit, want in de eerste 3 secties was het nipt dat VandenBergh zich kon handhaven in het peloton.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on March 31, 2015, 12:33:33 pm
@Fingolfin: De selectie bij tijdritten verloopt vaak iets anders. Doordat renners niet kunnen knechten voor een kopman, worden niet altijd de beste tijdrijders geselecteerd. Het heeft weinig zin een oude tijdrijder te selecteren, die toch zeker geen top-50 rijden. Dan ga je voor jonge renners die later misschien ooit punten kunnen pakken. Ook voor bvb een heuveltijdrit, dat staat niet ieder seizoen op het programma, maar je mag die toch niet over het hoofd zien.
Zo hebben de Portugese, Italiaanse en Letse BC ook niet-tijdrijders opgeroepen om ervaring op te doen. Dat doe ik meestal niet, maar als je echt maar een paar deftige tijdrijders hebt, kan ik dat zeker begrijpen.


Ja had ik door toen ik een aantal kassei of klimrenners zag opgeroepen worden voor die tijdrit :p Maar in mijn geval klopt het wel degelijk. BC vergistte zich van koers. Hij had een heuveltijdrit-prent erbij gezet en op basis daarvan hoogste GV's meegenomen ^^
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on March 31, 2015, 07:29:10 pm
Ah, ok. Geen idee waar hij die kan gevonden hebben. Geen heuveltijdrit bij eender welk NT.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: WinterIsComing on April 17, 2015, 01:30:50 pm
Benieuwd hoe het duo Vandenbergh en Rombouts zich komende zondag staande gaat houden, beide heren staan inmiddels in het Dream Team. VDB ala pure klimmer overigens, maar ik verwacht wel dat hij een prima knecht kan zijn voor Rombouts, die een hogere heuvelstat kan overleggen.

Succes in ieder geval.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on April 19, 2015, 05:47:36 am
Benieuwd hoe het duo Vandenbergh en Rombouts zich komende zondag staande gaat houden, beide heren staan inmiddels in het Dream Team. VDB ala pure klimmer overigens, maar ik verwacht wel dat hij een prima knecht kan zijn voor Rombouts, die een hogere heuvelstat kan overleggen.

Succes in ieder geval.

Ik dacht dat ik BC Belgium was, maar blijkbaar zouden we bijna evengoed een Nederlander de job kunnen geven (en die kan niet eens de stats zien).  ;)
Mooie inschatting dus, gelukkig hebben we nog een hele goeie achter de hand (Dimi DeKoning, ook in Dream Team). Dit vind ik persoonlijk een zeer lastige rit qua tactiek. Geef mij dan maar de vorige rit of kassei-heuvel, daar ben ik beter in.

We zullen wel zien wat dit geeft, ik hoop op punten gelijk aan p7 (150). Maar dat heb ik voor deze rit nog nooit gehaald, denk ik (toch al minstens 3x gereden met NT (inclusief U's)). Hier faal ik blijkbaar keer op keer. Maar ik gelukkig geen klagen over de laatste paar ritten. Momenteel staan we 3e in het landenklassement, maar het kan nog alles worden van plaats 2 tot plaats 10 en de volgende ritten zijn absoluut onvoorspelbaar. Dus afwachten, een beetje gokken en vooral de lijn proberen doortrekken, want uiteindelijk nog maar 1 echt zwakke rit gehad (dus dit wordt zeker de 2e).

Bespreking van de vorige ritten volgt nog. Ook zal ik binnenkort nieuwe NT elite en u20 lijstjes posten.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: WinterIsComing on April 19, 2015, 10:03:54 pm
Met plek 4 voor DeKoning en 7 voor Rombouts doe je het heel aardig, Johnny, al had ik na de 4e sectie nog meer verwacht van de Belgische equipe.

Jammer voor mij dat Vandenbergh een off-day had, hij heeft waarschijnlijk toch te lage heuvel-explo om in deze rit van waarde te kunnen zijn.

Overigens kan ik de stats van jullie renners natuurlijk niet zien, maar Vandenbergh rijdt in mijn dienst, en Rombouts heeft een hele poosbij mij getraind, vandaar dat ik zijn profiel nog een beetje ken.  Ik heb verder geen BC-ambities, al zeker niet over de eigen landsgrens heen ;)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on April 21, 2015, 08:04:28 pm
Voorlopig gaat het beestig goed, 2e plaats achter de ongenaakbare Letten :o

Ben eens benieuwd naar wat wss de laatste lijstjes dit seizoen zullen zijn. Voornamelijk om te zien of mijn eigen Belgische talentjes het naar behoren doen ^^
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on April 23, 2015, 09:48:27 pm
Rit 6: 10e plaats voor vrije rol Gijs Poismans.
Daar ben ik tevreden mee. De tactiek van kopman Vandenberge liep echter fout. Hij moest in sectie 2 de rol lossen en kwam nooit meer vooraan. Maar was de tactiek van Poismans op afgestemd, hij was wel mee en haalde een deftig resultaat. Altijd moeilijk in te schatten hoe de meeste ploegen de rit aanpakken met wind.

Rit 7: Een schitterende rit voor ons. 2e plaats voor kopman Puck VanMierlo, 10e plaats voor knecht Enno DeSmet, 14e plaats voor vrije rol Wouter Husson en 18e plaats voor knecht Kristof Coen.
In sectie 1 moesten we een aantal renners laten rijden, maar onze beste renners vonden in sectie 2 al terug de aansluiting. We maakte de koers hard en bleven met 5 renners voorin. Onze kopman was in sectie 4 de enige met een knecht in de kopgroep (DeSmet), maar zelfs dat was onvoldoende Gérard Duval van de overwinning te houden. Tactisch perfecte rit, podium en veel punten, daar kan je enkel blij mee zijn.

Rit 8: Plaats 4 voor kopman Dimi DeKoning en plaats 7 voor vrije rol Fréderic Rombouts.
Eindelijk deze rit eens goed gereden. Slechts 3 van onze renners overleefden de bergen (ook knecht Elias Hendrix was mee). En we bleven goed voorin in sectie 4 met onze 2 speerpunten. Net geen podium, spijtig, maar wel veel punten en ik denk dat dit het maximaal haalbare was.

Nog 2 ritten en we staan voorlopig 2e in het landenklassement en 1e in het individuele met Gerald VandenBergh. Die mag volgende rit zeker nog wat punten proberen sprokkelen in de kassei-heuvel-tijdrit. Hopelijk kan VandenBergh die 1e plaats behouden. In het landenklassement hoop ik een podiumplaats te kunnen houden. De Letten zijn ver weg en hebben eigenlijk al gewonnen, 1300 punten voorsprong! Met 100 punten voorsprong op Portugal is alles nog mogelijk, daarachter is er wat meer ruimte, bijna 300 punten op nummer 4, Hongarije.
Ik heb geen idee hoe we ervoor staan in de laatste 2 ritten, toch hoop ik minstens plaats 3 te houden. Dat zou dan de 5e keer zijn dat we met België het podium halen.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on April 26, 2015, 03:55:33 pm
Rit 9, seizoen 21:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/geniltt.jpg)

Een heel atypische rit vandaag, een kassei-heuvel-tijdrit. Ik heb deze nog maar 1 maal eerder gereden. Toen kreeg ik de indruk dat het eerder een kasseirit is met een beetje tijdrijden en heuvel. Hier zijn dan ook maar weinig renners echt geschikt voor. Ook spelen er weer 3 weericoontjes mee, dat maakt het allemaal nog leuker.

De selectie bestaat uit een mix van kassei-heuvelrenners, tijdrijders en een kasseirenner. Geen idee hoe goed of slecht ze zullen presteren. Maar ik vrees dat ze niet goed genoeg zullen zijn, er zullen wel goeie kasseirenners zijn met een redelijke tijdritstat, iets dat wij niet echt hebben. Hopelijk verliest VandenBergh zijn koppositie in het individuele klassement niet.

Selectie:
Gerald VandenBergh, PiltrafaTeam, 31
Peter VandePoel, Team_Boogie_Woogie, 31
Puck VanMierlo, Legendaryks, 30
Bert Wapenaar, Legendaryks, 30
Jesper Lebrun, SenglarsDeFlandes, 29
Marc VanAsbroeck, kapital, 30
Pierrick Stoop, oradapro, 29
Dorian DenKoninghe, VigoWKY, 28
Ferdinand Renard, Juggalos, 27
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on April 26, 2015, 03:57:08 pm
Succes!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on May 03, 2015, 05:09:07 pm
Rit 10, seizoen 21:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/tardienta.jpg)

De laatste rit dit seizoen, deze keer een klim-sprint rit. Dat komen we maar zelden tegen, te weinig bij het NT naar mijn mening.
De verschillen zijn klein bij onze selectie. André Billiau wordt meteen kopman bij zijn eerste selectie voor het NT, Glen Dierickx krijgt een vrije rol. Er staat weer een zwak briesje en dat zal het er niet makkelijker op maken. Hopelijk inspireert het onze kopman tot een goed resultaat. Ik denk dat we een goeie ploeg hebben voor deze rit, het doel is meer dan 200 punten.

Kopman:
André Billiau, Letaidan

Vrije rol:
Glen Dierickx, Apoptygma

Knechten:
Nelson Joly, CoureursDeFréjus
Gilian Costenoble, AG2R
Octaaf Six, CLASS
Jerko Vandenbergh, WinterIsComing
Ali Masson, CapitanSalami
Freddy Raes, Vierwielers
Gino Vandelanoitte, Argonautjes

Rit 9: Dorian DenKoninghe was de enige die punten kon scoren met een 12e plaats. Zoals verwacht hadden we weinig renners die deze specialisatie aankunnen.

Daardoor zakken we weg naar plaats 3 in het landenklassement en verspeeld VandenBergh zijn koppositie in het individuele klassement. Niets aan te doen, nu hebben we 160 punten achterstand op Denemarken, dat kunnen we misschien nog goedmaken. Maar belangrijker: We hebben maar 125 punten voorsprong op Nederland. Die moeten we zien af te houden, als we een medaille willen halen en daarachter staan nog een aantal landen die ons kunnen bijhalen. Hopelijk verliezen we niet onze medaille in het landenklassement tijdens de laatste rit. Het kan wel eens heel nipt worden.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: wacco on May 03, 2015, 05:34:48 pm
Ik hoop dat Vandenberghe werd l iets van punten kan scoren om het eerste plekje nog in te pikken maar ik weet niet hoe goed hij kan klimmen.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on May 03, 2015, 07:27:54 pm
Dat is Gerald VandenBergh, niet Jerko Vandenbergh. Het heeft geen enkele zin om hem te selecteren. Dat is een super kassei-heuvel renner, die ook zeer goed is als heuvel(-vlak) renner. Die zou deze klim-sprintrit als laatste over de finish komen. Vorige week was dat zeker een poging waard, als kasseiheuvel-skills meer meetelde dan tijdrit-skills. Maar de nadruk lag zoals verwacht relatief nipt andersom.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: wacco on May 03, 2015, 07:58:04 pm
Dat is Gerald VandenBergh, niet Jerko Vandenbergh. Het heeft geen enkele zin om hem te selecteren. Dat is een super kassei-heuvel renner, die ook zeer goed is als heuvel(-vlak) renner. Die zou deze klim-sprintrit als laatste over de finish komen. Vorige week was dat zeker een poging waard, als kasseiheuvel-skills meer meetelde dan tijdrit-skills. Maar de nadruk lag zoals verwacht relatief nipt andersom.

Ow OK. Jammer. Volgend seizoen beter. Dan gaan we ook voor de eerste plek bij u21 :p
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on May 03, 2015, 09:08:00 pm
4e plaats en 3 man in de punten zorgt uiteindelijk voor een 2e plaats in het eindklassement, zeeeeer knap gedaan JohnnyQKuch!!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on May 04, 2015, 12:54:08 am
Bedankt, het was inderdaad een zeer goed seizoen.

In de laatste rit halen we nog veel punten door een 4e plaats van kopman André Billiau, een 15e plaats van vrije rol Glen Dierickx en een 16e plaats van knecht Octaaf Six. De tactiek verliep goed, de kopman was de eerste 3 secties goed omringt door knechten. En werd dan zo goed als vooraan afgezet. Dit was het resultaat waar ik op voorhand op hoopte, zeker in relatie met die van onze concurrenten.

Want in het landenklassement gaan we terug over Denemarken naar plaats 2, met maar 20 puntjes meer, zoals voorspelt, zeer nipt. Zilver is schitterend na een constant seizoen. Want we hebben maar 2 podiums gehaald: Één overwinning en één 2e plaats. Deze generatie is ook iets minder dan die waarmee ik vroeger het podium van het landenklassement haalde. Meedoen voor het podium was vaak niet mogelijk, enkel zo hoog mogelijk in de punten eindigen was de opdracht. En dat lukte dit seizoen steeds beter.

Deze trend (minder goeie renners en toppers) lijkt zich door te trekken, hopelijk kunnen we het tij terug doen keren.

Proficiat ook voor Letland, ze hebben iedereen weggeblazen en winnen zeer verdient in het landenklassement. Portugal haalt ook nog zijn slag thuis, door met Guilherme Fraga de laatste rit en zo ook het individuele klassement te winnen. Gerald VandenBergh eindigt zo met brons, nog net op het podium is altijd leuk meegenomen.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on May 10, 2015, 06:16:04 pm
Rit 1, seizoen 22:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/aloia.jpg)

Een nieuw seizoen gaat weer van start. Ik ben niet zo gelukkig met het programma. Het individuele klassement zal waarschijnlijk gewonnen worden door een klimmer met een klimtijdrit en 2x een klim-vlakrit. De sprint-heuvelrit mocht voor mij wat zwaarder zijn en bij de klim-heuvelrit hebben ze kasseien gesmeten in de gevreesde Ruta por Avila. Ook starten de kassei-heuvel- en de kasseirit met een vlakke sectie, dat is altijd gevaarlijk. Maar we gaan er het beste van maken en starten doen we in een heuvelrit met heel veel vlak en geen afdalingen, ook vrij uniek.

Er staat gelukkig geen wind, maar het had wel een graadje warmer mogen zijn voor onze kopman en 2 van zijn knechten. Hopelijk blijven we gespaard aanvalspogingen op het vlakke en kan onze kopman met de beste mee op de Monte Aloia.

Kopman:
Ruben Daelemans, Palmeiras_Marcos

Vrije rol:
Gerald VandenBergh, PiltrafaTeam

Knechten:
Cyriel Courtois, Winds
Lans Delfosse, LiceoMascheroniProTeam
Mario Lenaerts, marquina
Renaat Paeternoster, Flemish
Alexis Meeuws, RealityCyclists
Gijs Poismans, Winds
Michel Moerman, ElvinhaDF
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on May 10, 2015, 07:20:49 pm
Succes vanavond Johnny Q!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on May 10, 2015, 09:22:49 pm
Eventjes er allemaal afgereden, maar mooi recht gezet met een 4e plaats als resultaat. Best een leuke start lijkt me, proficiat :)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on May 10, 2015, 11:05:47 pm
Bedankt en inderdaad, een zeer goed resultaat na een rit met een apart koersverloop.
Een 4e plaats voor kopman Ruben Daelemans was meer dan ik vooraf durfde hopen. Ik dacht eerder aan een nipte top-10 plaats. Maar hij was gediend door de koers. Wel een beetje spijtig, weer net het podium gemist. Vorig seizoen op het einde ook al 2x.

In sectie 1 gebeurd het eigenlijk al, het peloton scheurt in 2 stukken. Amper 73 renners zitten nog vooraan, wij moeten enkel Renaat Paeternoster achterlaten met een lekke band. Uit een kleinere groep lukken sneller ontsnappingen, dus wat komt was te verwachten.
In sectie 3 trekken de Denen en Nederlanders ten aanval, met een kopgroep van 27 als gevolg. Eigenlijk had vrije rol Gerald VandenBergh mee moeten zijn (daar was zijn tactiek op ingesteld), maar hij zal net de aansluiting hebben gemist, daardoor is zijn rit verloren. Ook komen er heel wat renners terug aansluiten in nu groep 2 met al onze landgenoten (zodat er ongeveer 130 nog echt in koers zijn).
In sectie 4 komt het dan allemaal goed voor ons. Kopman Ruben Daelemans is één van de renners die de aansluiting bij de kopgroep maakt, dit dankzij de gewaardeerde hulp van joker Michel Moerman, die met een wat aparte tactiek reed. Dat is bedanken voor een selectie.
Daardoor kan Ruben Daelemans meesprinten voor de overwinning in een nog selecte kopgroep van 51. Een 4e plaats lijkt me dan het hoogst haalbare, hij heeft een achterstand van 2 seconden het podium.

Met een betere knecht bij hem, had hij dat gat misschien of waarschijnlijk niet moeten laten, maar dan nog over nummer 3 gaan, daar heb ik mijn twijfels over. Wel had die betere knecht misschien dan zelf in de punten kunnen eindigen. Maar een 4e plaats geeft meer punten dan vooraf gehoopt, dus heb ik alle reden om tevreden te zijn.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: WinterIsComing on May 10, 2015, 11:19:30 pm
Blij dat ik je met mijn aanvallende tactiek van dienst heb kunnen zijn, JohnnyQ.  Je staat nu wel bij mij in het krijt, hè...  ::)

Veel succes dit seizoen!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on May 10, 2015, 11:29:09 pm
Jij ook veel succes en bedankt.
Je moet me maar een bericht sturen voor die wederdienst.  ;)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: stol70 on May 16, 2015, 07:13:10 pm
geen rombouts in nt ;)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: WinterIsComing on May 16, 2015, 09:07:44 pm
geen rombouts in nt ;)

Rombouts heeft geen vlak, het parcours heeft geen heuvel. Dat zal meespelen.  8)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on May 17, 2015, 04:11:31 pm
Rit 2, seizoen 22:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/zoldoalto.jpg)

Exact dezelfde rit als vorig seizoen, in exact dezelfde weersomstandigheden. Vorig seizoen waren er direct grote scheuren in het peloton, benieuwd of we ook vuurwerk krijgen vandaag. De laatste rit is ook nog eens zeer vergelijkbaar, dus de beste renners hier zouden het individuele klassement kunnen winnen.

Kopman en vrije rol zijn bij ons omgekeerd in vergelijking met vorig seizoen. Hopelijk zorgt dit ook voor een beter resultaat als dan. We hopen toch op een top-10 plaats, maar vorig seizoen maakte duidelijk dat alles kan gebeuren.

Geen Rombouts, hij is niet gediend door het programma met vlak in de klimrit en kassei in de klimheuvelrit. In die laatste zou hij wel nog een selectie kunnen krijgen, dat zal ik dan wel bekijken.

Kopman:
Jerko Vandenbergh, CCT

Vrije rol:
Martin Lens, Primitivos

Knechten:
André Billiau, Letaidan
Constant Vlaminck, AllioliTeam
Octaaf Six, CLASS
Glen Dierickx, Wickans
Gerard Vekemans, Midgard
Ali Masson, CapitanSalami
Freddy Raes, Vierwielers
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on May 24, 2015, 04:25:36 pm
Rit 3, seizoen 22:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/almaden.jpg)

We gaan nog eens een sprintrit afwerken zonder wind, een aangename afwisseling, hopelijk niet nefast voor ons. In de toekomst kunnen we wel regen gebruiken, 3 van onze beste renners excelleren met zo'n weer.
Remi Renard is ons enige speerpunt, gezien zijn leeftijd zal het de laatste of voorlaatste keer zijn, hij is nog altijd een topper.

Kopman:
Remi Renard, Saint_Raphael

Knechten:
Frits Vandenberge, SentinelChickens
Björn Suenens, Afisionat
Gianluca Dobbelaere, Palmeiras_Marcos
Pascal Dufour, makario2015
Franklin Husson, SenglarsDeFlandes
Albin Montmorency, Bolaverde
Tony Courtois, Legendaryks
Gerard Willems, stainie

Rit 2: Jerko Vandenbergh behaalt een 8e plaats. Niet schitterend, maar zeker ook niet slecht. Die 2 secties vlak waren in zijn nadeel, daar konden we met hem gewoon niet op aanvallen. Dus moesten we hopen dat het een beetje samenblijft, dat gebeurde niet, maar het was in tegenstelling tot vorig seizoen geen beslissende kloof. Daardoor haalde vrije rol Lens niets, maar dat is niet erg. Vandenbergh was altijd goed omringt, dus geen probleem daar. Want hij zat in de groep met de meeste kopmannen in sectie 4. Sterk wel van Portugal en Groot-Brittannië, die van de groep daarvoor konden beginnen aan de slotklim met kopman en knecht. Daardoor ook goud en zilver voor hen.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: wacco on May 25, 2015, 09:48:41 am
Een zeer mooie zesde plek met de oude rot, hij heeft een mooie afsluiter gedaan. BRAVO
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on May 25, 2015, 11:30:02 am
Mooie uitslag met een 34-jarige :p Zal inderdaad een van zijn laatste (internationale) kunstjes geweest zijn, maar met Dobbelaere en Courtois lijkt me de opvolging toch enigszins verzekerd :)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on May 31, 2015, 02:38:26 pm
Rit 4, seizoen 22:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/alcalatt.jpg)

Een tijdrit van bijna 40km in de hitte. Ik verwacht een goeie uitslag van Jesper Lebrun (met weericoon), Gijsbert Guillemont en Peter VandePoel. Hopelijk kunnen ze wat puntjes halen. Maar het is vooral kijken naar wat Remi Plantefève doet, vorig seizoen 8e. Het ziet er naar uit dat hij dit seizoen maar 1 plaatsje beter zal doen, toch hoop nog op top-5.

Selectie:
Joey Claesen, EBos
Peter VandePoel, Team_Boogie_Woogie
Gijsbert Guillemont, UDLaVall
Jesper Lebrun, SenglarsDeFlandes
Remi Plantefève, BetisCFF
Rob Wijnants, Averatalm
Edwin VanDamme, Legendaryks
André Durant, Noldor
Constantijn Clynhens, cerrazo

De vorige rit bleven we net onder de verwachtingen me een 6e plaats voor Remi Renard. Waarschijnlijk 1 puntje teveel energie verbruikt in de eerste 4 secties. Het kan ook gewoon zijn dat zijn dalende sprintstat op zijn 34ste hem net dat beetje punch kost voor de sprint.

We hebben in ieder geval een deftig seizoensbegin achter de rug, we zijn nog niet uit de top-10 geweest, veel beter dan vorig seizoen. Volgende week is het dan echt aan ons met Gerald VandenBergh en een kassei-heuvelrit.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on May 31, 2015, 03:00:45 pm
Durant mag mee, leuk :)

Veel succes!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: beerke on May 31, 2015, 05:39:34 pm
Rit 4, seizoen 22:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/alcalatt.jpg)

Een tijdrit van bijna 40km in de hitte. Ik verwacht een goeie uitslag van Jesper Lebrun (met weericoon), Gijsbert Guillemont en Peter VandePoel. Hopelijk kunnen ze wat puntjes halen. Maar het is vooral kijken naar wat Remi Plantefève doet, vorig seizoen 8e. Het ziet er naar uit dat hij dit seizoen maar 1 plaatsje beter zal doen, toch hoop nog op top-5.

Selectie:
Joey Claesen, EBos
Peter VandePoel, Team_Boogie_Woogie
Gijsbert Guillemont, UDLaVall
Jesper Lebrun, SenglarsDeFlandes
Remi Plantefève, BetisCFF
Rob Wijnants, Averatalm
Edwin VanDamme, Legendaryks
André Durant, Noldor
Constantijn Clynhens, cerrazo

De vorige rit bleven we net onder de verwachtingen me een 6e plaats voor Remi Renard. Waarschijnlijk 1 puntje teveel energie verbruikt in de eerste 4 secties. Het kan ook gewoon zijn dat zijn dalende sprintstat op zijn 34ste hem net dat beetje punch kost voor de sprint.

We hebben in ieder geval een deftig seizoensbegin achter de rug, we zijn nog niet uit de top-10 geweest, veel beter dan vorig seizoen. Volgende week is het dan echt aan ons met Gerald VandenBergh en een kassei-heuvelrit.

en thijs als luxe helper denk ik
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on June 07, 2015, 04:08:32 pm
Rit 5, seizoen 22:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/panne1.jpg)

Een thuisrit is altijd leuk, de renners zijn dan extra gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten, maar dat zorgt ook voor extra druk. Met VandenBergh hebben we ook de topfavoriet in huis, dus zijn we verplicht een zelfde resultaat als vorig seizoen te ambiëren. Edwin Thijs mag het goeie baantje van meesterknecht op zijn buik schrijven, hij mag het alleen zien te rooien en we verwachten punten van hem. Een ondankbare taak, maar noodzakelijk als we willen opschuiven in het landenklassement.

Kopman:
Gerald VandenBergh, PiltrafaTeam

Vrije rol:
Edwin Thijs, beerkes

Knechten:
Evert Adriaen, meloneros
Alexandro Pannekoeck, Winds
Albin Colenbie, Vierwielers
Pierrick Stoop, oradapro
Marnic Saeys, BetisCFF
Lex Coeckelberghe, FullGas
Patrik Bourguignon, HadesPrimula
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Vos on June 07, 2015, 05:45:05 pm
Mooie voorbeschouwing, succes Johnny  :)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: luckeyluc on June 07, 2015, 06:19:21 pm
Mooie voorbeschouwing, succes Johnny  :)
+1
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on June 07, 2015, 09:07:25 pm
Jammer genoeg geen overwinning, wel een mooie derde plaats. Ook mooi is dat de vrije rol het toch enigszins heeft kunnen waarmaken met een 16e plaats :) Al met al toch zeker niet slecht.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Vos on June 07, 2015, 09:14:20 pm
Jammer genoeg geen overwinning, wel een mooie derde plaats. Ook mooi is dat de vrije rol het toch enigszins heeft kunnen waarmaken met een 16e plaats :) Al met al toch zeker niet slecht.
Zeker niet slecht inderdaad, zelfs goed gedaan naar mijn mening. En 2e in het dagpuntenklassement voor België, dat is toch heel deftig  :)  ( hoop dat ik het woord deftig goed gebruikt heb, lol, zo niet dan is de vossevertaling : netjes^^ )
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on June 14, 2015, 05:41:10 pm
Rit 6, seizoen 22:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/belleville.jpg)

Voor de sprintheuvel rit mag Poismans zich bewijzen met zijn windicoontje. Die wind is dit seizoen vaak aanwezig, vandaag dus opnieuw. Top-10 zou moeten kunnen.

Kopman:
Gijs Poismans, Winds

Vrije rol:
Gianluca Dobbelaere, Palmeiras_Marcos

Knechten:
Frits Vandenberge, SentinelChickens
Bruno VanEetvelde, ProSCycling
Brent Claeys, drulo_team
Jorg De Koker, SenglarsDeFlandes
Rune De Cock, Tourmalet
Frédéric Dethier, Kilometervreters
Benno Wolf, Kilometervreters

Vorige rit toch net gefaald. Maar brons voor VandenBergh en een 16e plaats voor Thijs was toch iets te min.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on June 21, 2015, 10:16:26 am
Rit 7:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/roubaixtour.jpg)

Uitzonderlijk 2 vrije rollen. Doordat er een groot verschil in GV is en windbonus voor de vrije rollen. We gaan dus voor een resultaat zoals vorig seizoen. Duval kloppen zal toch onmogelijk zijn.

Kopman:
Puck VanMierlo, Legendaryks

Vrije rol:
Wouter Husson, Monster
Kristof Coen, MonteAbaixo

Knechten:
Ernesto Sannnen, RaboRuben
Enno DeSmet, SPQR
Pascal Vandereycken, sporting_cruz_de_pau
Arsene Delalleau, trekgvsu
Arne Simon, Canyon_Team
Ferdinand Daniels, Primitivos

Vorige week in sectie 1 de kopman verloren. Hoewel het nipt moet zijn geweest, toch een tactische fout. Daar een onnodig risico gelopen voor wat extra puntjes, dan blijf je zonder achter.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: wacco on June 21, 2015, 09:11:24 pm
Pracht overwinning vandaag. Duval toch verslagen.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on June 21, 2015, 09:45:13 pm
De onklopbaar geachte Duval heeft zich toch gewonnen moeten geven tegen VanMierlo!
Heel knappe overwinning Johnny! Ook nog eens 3 anderen in de punten. Had niet beter kunnen gaan denk ik :)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Legendaryks on June 21, 2015, 11:56:21 pm
Sterk gereden Johnny. Daarvoor focus ik me vooral op draften en pullen. Om je eigen renners te zien winnen.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: TeamSolex on June 22, 2015, 01:45:54 am
Really great race Johnny  8)

3 men in the points is what every team hopes for..
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on July 05, 2015, 04:36:05 pm
Rit 7:
Een schitterend resultaat met winst voor Puck VanMierlo en 3 andere in de punten. Net als vorig seizoen zat onze kopman met een knecht in de kopgroep na sectie 4. Vorig seizoen was Gerard Duval zonder knecht dan nog zelfs te sterk voor VanMierlo, maar dit seizoen waren de rollen gelukkig omgekeerd. Ik had vrije rollen Coen en Husson dezelfde tactiek moeten geven als knecht DeSmet, dat had nog ongeveer 100 punten meer kunnen opleveren, maar dat is een praat achteraf.

Rit 8:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/rutaporavila.jpg)

Kopman:
Hektor Demeester, 25, Tollien

Knechten:
Octaaf Six, 32, CLASS
Casimir Fieremans, 25, Aurora_Australis
André Billiau, 32, Letaidan
Aldwin Verbeeck, 33, LSD
Mathijs Harnie, 31, gicasoft
Dimi DeKoning, 32, CLASS
Jean Yves Blommaerts, 26, kpncyclingteam
Detlev VanRuysseveldt, 29 ,Lukasweb

Met een kopman van 25 jaar is het niet verwonderlijk dat we net naast de punten grijpen. De kasseien bij de klim-heuvel rit waren enorm in ons nadeel. Toch een beetje teleurgesteld, want toch had ik op een paar puntjes gehoopt en dat zat er ook in, denk ik. Onze kopman miste in sectie 2-3 echter de aansluiting met de kop van de koers en 46 renners die daar wel zaten, was toch net iets te veel van het goeie. Hij maakte nog veel goed in sectie 4, maar het was net niet genoeg. Een puntje meer in sectie 2 en niets meer over voor het einde had beter geweest, spijtig.

Rit 9:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/hueztt.jpg)

Selectie:
Keano Antoine, Galegospolabici
Constant Vlaminck, AllioliTeam
Octaaf Six, CLASS
Glen Dierickx, Wickans
Otto Lievens, Palmeiras_Marcos
Freddy Raes, Vierwielers
Michael Vandecaveye, matacristos
Walter De Boeck, CandasuTeam
Robbert Opsommere, LOSRELANPAGOS

Keano Antoine is heel goed geweest in het klimtijdrijden, maar hij is ondertussen 35 jaar en het beste is er af. Bij de rest is vooral de klimstat iets te laag. Dus vrees ik dat we voor de 2e week op rij zonder punten zullen achterblijven.
Daardoor zullen we wegzakken in het landenklassement. In de laatste rit zullen we dan de schade moeten proberen beperken, maar waarschijnlijk zullen we dan eindigen tussen plaats 6 en 10. Net als bij het landenklassement dus, de verschillen zijn klein, dus onmogelijk in te schatten wat het zal worden.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on July 26, 2015, 08:50:52 pm
Eerst nog even vorig seizoen afsluiten.
Rit 9 (klimtijdrit): Zoals verwacht kon geen enkele renner punten scoren.
Rit 10:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/solden.jpg)
Kopman:
Jerko Vandenbergh   CCT   31

Vrije rol:
Gerard Vekemans   Midgard   31

Knechten:
Martin Lens   Mojoteam   32
Ali Masson   CapitanSalami   30
Freddy Raes   Vierwielers   30
Constant Vlaminck   AllioliTeam   32
Octaaf Six   CLASS   32
Gautier Arrat   Zamet   29
Walter De Boeck   CandasuTeam   25

Kopman Jerko Vandenbergh finisht 16e, vrije rol Gerard Vekemans 18e. Vooral dat onze kopman in sectie 2 moest lossen, was nefast voor het mindere resultaat.

Daarmee sloten we het seizoen af als 9e in het landenklassement. Ondanks dat het verschil met de ploegen voor ons klein was, toch een lichte teleurstelling. Maar het was een lastig seizoen voor ons, waarbij we een zeer slecht programma hadden. In rit 8 en 9 waren we (bijna) volledig kansloos voor punten. Ook weer geen pure klimrit, waar onze goeie klimmers het weeral op de vlakke aanloop liggen te vloeken. In rit 6 (sprintheuvelrit) heb ik een tactisch foutje gemaakt met grote gevolgen (geen punten). Voor de rest was het eigenlijk een goed seizoen, maar we hebben minder toppers als vroeger en 3 ritten zonder punten is te veel om goed te kunnen maken.
We onthouden vooral de overwinning van Puck VanMierlo en er was nog de 3e plaats van Gerald VandenBergh.

Voor dit seizoen is het programma ook niet super, maar wel al beter dan vorig seizoen. Weer geen pure klim (3e seizoen al), een hele generatie voor niets, doodzonde. Geen sprint-heuvelrit dit seizoen, maar een klimheuvel-sprintrit, dat zou in ons voordeel kunnen zijn. Wel terug een klim-heuvelrit, dat is ook goed. De 2e tijdrit is terug een klimtijdrit, daar zijn we voorlopig niks mee. En de volledig willekeurige rit is een vlakke sprintrit, niet ideaal, want we zitten in het slechtste seizoen voor onze sprinters nu Remi Renard te oud is geworden en de rest nog iets te jong is. Maar in ieder geval beter dan vorig seizoen.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: stol70 on July 26, 2015, 09:02:10 pm
gefeliciteerd
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on July 26, 2015, 09:04:31 pm
Rit 1, seizoen 23:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/wiltz.jpg)
Kopman:
Alexis Meeuws      30   RealityCyclists

Vrije rol:
Ruben Daelemans   31   Palmeiras_Marcos

Knechten:
Renaat Paeternoster     34   Flemish
Norman DeVleeschauwer      33   Lotto_Soudal
Jacob Bruggeman      28   CatalunyaKricks
Ferdi Schaukens      26   Porteños
Chiel Boffin      25   TeamRolf
Cyriel Courtois      36   Winds
Gerald VandenBergh   33   PiltrafaTeam

Een 7e plaats voor Alexis Meeuws en 20e plaats voor Ruben Daelemans is een goed resultaat. Ik had op iets meer gehoopt, maar misschien mede door de aanval van Portugal en Letland moeten we genoegen nemen met plaats 7.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on July 26, 2015, 09:12:06 pm
Knappe overwinning met Jerko VandenBergh! Gefeliciteerd! Tactiek werkte duidelijk naar behoren :p
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on July 26, 2015, 09:40:04 pm
Rit 2:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/courcheveltour.jpg)
Kopman:
Jerko Vandenbergh   CCT   31

Vrije rol:
Gerard Vekemans   Midgard   31

Knechten:
Martin Lens   Mojoteam   32
Ali Masson   CapitanSalami   30
Freddy Raes   Vierwielers   30
Constant Vlaminck   AllioliTeam   32
Octaaf Six   CLASS   32
Gautier Arrat   Zamet   29
Theo Raeymaekers   maneblussers   23

Wow, een overwinning voor Jerko Vandenbergh!!! Dat had ik niet verwacht, maar super.
2 reden voor het grote verschil met de voorbije 3 resultaten in soortgelijke ritten de afgelopen 2 seizoenen. Nummer 1 is het wegblijven van de wind. Vandenbergh is niet goed op het vlakke en de vorige 3 ritten werd er daar geknald en moest hij ofwel te veel energie steken om daar mee te zijn of moest hij daar al genadeloos lossen. Nummer 2 is de vlaktraining bij CCT die hij de laatste weken heeft gehad. Dat zorgt zeker voor een groot verschil, dus bedankt Davici!

Nu kon hij goed mee in het begin en op de eerste klim kan hij al een eerste kloof maken en met Lens als knecht voor de laatste sectie, in de kopgroep hadden enkel de Fransen en Australiërs die luxe. Wel nog een supercomeback van Nederland met Jan-Willem VanSant. Ik had de tactiek net voor de rit nog aangepast, waarbij vrije rol Gerard Vekemans heel passief startte, daardoor kwam hij er niet aan te pas. Dat had ik niet moeten doen, maar dan ook de tactiek van Vandenbergh aangepast, dus beter zo denk ik.

Bedankt alvast, Fingolfin en Stol.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Davici on July 26, 2015, 10:05:55 pm
Uitstekend gedaan JohnnyQKuch! In 1a zit hij nooit bij de favorieten voor deze race omdat er teveel vlak in zit. Met name de goed afgestelde tactiek van topknecht Lens zal hem de winst hebben bezorgd.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: WinterIsComing on July 26, 2015, 10:34:32 pm
In het NL topic al gepost, maar hier is een felicitatie ook zeker op zijn plek. Proficiat, Johnny!  :)

Mooi dat het met VDB lukt, die inderdaad nog beter tot zijn recht komt in de ritten met nog minder vlak. Baal er nu van dat ik hem onder mijn hoede ooit naar de 40 vlak heb getraind, en schijnbaar heeft Davici daar nog wat aan toegevoegd.  ;)

VanSant had ik achteraf gezien beter een puntje meer moeten geven in de 1e sectie, maar zijn comeback mocht er inderdaad wezen.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on July 27, 2015, 01:50:54 am
Thanks WIC. Tot rit 2 vorig seizoen had hij inderdaad maar 40 vlak. Nu is het iets meer en blijkbaar net genoeg. De rest van je analyse lijkt me correct. Een 2e plaats is ook een mooi resultaat en je haalt meer punten in totaal, dus we hebben beide onze start niet gemist. Ik zat net voor deze rit nog te vloeken op het feit dat het weeral een klim-vlak rit was, maar nu dus ten onrechte (wel blij dat er ditmaal geen wind was).

Ik denk dat we allebei erop gebrand zijn om beter te doen dan vorig seizoen. En dan zijn we goed begonnen.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on August 02, 2015, 06:06:52 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/bonn.jpg)

Het regenweer helpt onze nieuwe kopman Tony Courtois, ook onze vrije rol is er bij gebaad. We gaan voor top-10 resultaat, we komen nog wat tekort voor de absolute top, maar de weerbonus kan veel goedmaken.

Kopman:
Tony Courtois   Legendaryks   29

Vrije rol:
Pascal Dufour   makario2015   30

Knechten:
Remi Renard   Saint_Raphael   35
Gianluca Dobbelaere   Palmeiras_Marcos   31
Franklin Husson   SenglarsDeFlandes   29
Frits Vandenberge   RHynestones   33
Albin Montmorency   Bolaverde   29
Björn Suenens   Afisionat   32
Gerard Willems   stainie   27
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on August 09, 2015, 09:27:32 am
Rit 4:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/alcalatt.jpg)

Misschien dat Lebrun of VandePoel verrast en punten kunnen scoren. Maar onze hoop is volledig gevestigd op Remi Plantefève. Vorig seizoen stelde hij met een 11e plaats teleur, hij had 6e à 8e moeten worden en kwam daarvoor 1 seconde tekort. Deze keer wordt er een 5e plaats van hem verwacht (eigenlijk zou hij nog beter moeten kunnen), maar zou alles minder dan 7e plaats zeker niet goed zijn.

Selectie:
Remi Plantefève   BetisCFF   31
Jesper Lebrun   SenglarsDeFlandes   31
Peter VandePoel   Team_Boogie_Woogie   33
Edwin VanDamme   Legendaryks   27
Joey Claesen   EBos   33
Christoph VanGestel   KTeamRC   30
Rob Wijnants   Averatalm   27
André Durant   Noldor   24
Constantijn Clynhens   cerrazo   25

Vorige rit een 11e plaats voor kopman Tony Courtois, net de top-10 gemist. Toch een puntje teveel tijdens de rit verloren, waardoor hij op het einde net iets te kort kwam. Misschien een les voor de slotetappe. Vrije rol Pascal Dufour kwam er zoals verwacht niet echt aan te pas, met maar plaats 30, hij zal volgende keer mogen knechten. Dat was nu niet nodig met Remi Renard als laatste man in de spurttrein met al zijn ervaring.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: AJFactoryCycling on August 09, 2015, 02:29:29 pm
Peter Vandepoel rijdt voor AJFactoryCycling ;)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on August 09, 2015, 03:29:56 pm
Excuses
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on August 16, 2015, 06:06:36 pm
Rit 5:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/genil.jpg)

Een zeer zware kassei-heuvel rit met strakke wind, regen en een moordende temperatuur van 32°. Als dat geen leuke rit op levert, weet ik het niet meer. De onderstaande 9 renners mogen zich eraan wagen en zo mogen allemaal knechten voor onze kopman, hoewel er nog een paar hopen op wat puntjes.

Kopman:
Gerald VandenBergh   PiltrafaTeam   33

Knechten:
Edwin Thijs   beerkes   32
Robbert Lievens   kpncyclingteam   32
Lex Coeckelberghe   FullGas   28
Marnic Saeys   BetisCFF   31
Albin Colenbie   Vierwielers   32
Pierrick Stoop   oradapro   31
Patrik Bourguignon   HadesPrimula   24
Merlijn Boniface   INFERNO   23

Vorige rit verliep onverwacht uitstekend. Brons voor Remi Plantefève, die daarmee eindelijk bewijst dat hij absoluut wereldtop is! Maar de verrassing kwam van Jesper Lebrun die naar een 13e plaats snelde. Het supertalent was in het verleden niet altijd even goed getraind, maar komt nu toch boven water, zeer leuk.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on August 16, 2015, 09:10:34 pm
Hij doet het weer hoor ;) Heel knappe overwinning met VandenBergh wederom!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on August 17, 2015, 08:10:47 pm
Bedankt,

Gerald VandenBergh was uit op revanche voor vorig seizoen. Daarom net iets te risicovolle tactiek voor Edwin Thijs (19e) en Lex Coeckelberghe (23e), die daardoor net de aansluiting misten in sectie 3, dus het had iets beter gekund qua punten. Maar VandenBergh moest absoluut terug winnen.

Dit seizoen gaat het terug goed, ik hoop op minstens brons in het landenklassement. De volgende 3 ritten zijn daarvoor cruciaal, want in de laatste 2 zullen we wegzakken. In de klimtijdrit moeten we niet op punten hopen, maar daar zal ik wel een paar sprint-heuvel renners selecteren die er zondag niet bij zijn. Want dan is het uitzonderlijk een klimheuvel-sprintrit.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on August 23, 2015, 08:54:36 pm
Rit 6:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/gpindustria.jpg)

Doelstelling is top-10. Een beetje risicovolle tactiek, maar het is een lastige rit. Hopelijk kunnen we redelijk want punten scoren voor het landenklassement.

Kopman:
Siegfried Thysbaert   CoureursDeFréjus   33

Vrije rol:
Octaaf Six    CLASS   33

Knechten:
Gilian Costenoble   ciclostonianos   34
Douwe Pierre   SonicCycling   30
Freddy Raes   Vierwielers   31
Mathijs Harnie   gicasoft   32
Otto Lievens   Palmeiras_Marcos   31
Frederic VanHolzaet   SentinelChickens   32
Michael VanHoudt   DarkHorseCycling   31
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on August 23, 2015, 09:18:11 pm
Doelstellingen lijken me meer dan behaald :) 460 punten en een renner in de top 10. Zo op een zeer verdiende eerste plaats in het landenklassement!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on September 02, 2015, 11:42:21 pm
Rit 7:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/roubaixtour.jpg)

Kopman:
Puck VanMierlo    32 Legendaryks

Knechten:
Kristof Coen 31 Arabateam2
Wouter Husson 33 Monster
Ferdinand Daniels 29 Primitivos
Arne Simon 31 Canyon_Team
Ciske Yildirim 32 Aurora_Australis
Enno DeSmet 33 SPQR
Jorg Dierickx 23 Juggalos_NextGen
Arsene Delalleau 33 trekgvsu

Voor het eerst sinds lang ging de kasseirit volledig fout. Amper een 9e plaats met VanMierlo en nog puntjes met Coen op plaats 20. Voor de rest nog 5 renners voor plaats 40, dus het had veel beter gekund. Tot sectie 4 dacht ik dat er weinig aan de hand was, behalve dat de knechten niet in de punten gingen eindigen (of maar net). In sectie 4 dacht ik dat VanMierlo nog 5e of 6e ging eindigen, hij zat ook constant bij zowat al zijn knechten, maar het liep niet zoals gehoopt. In sectie 2 is het eigenlijk volledig mis gelopen, daar missen we (net) de aansluiting, een kloof van amper 12 seconden dat we nooit meer dicht kregen. Daar had ik beter een puntje meer ingezet voor een vergelijkbaar resultaat met de afgelopen 2 seizoenen.

rit 6:
Kopman Siegfried Thysbaert finisht 6e, vrije rol Octaaf Six 11e en knechten Mathijs Harnie en Frederic VanHolzaet 12e en 13e. Dat is een fantastisch resultaat, ik had gehoopt om met meerdere renners in de punten te rijden, maar het verliep beter dan verwacht. De tactiek van de knechten en vrije rol was perfect, misschien had kopman Thysbaert een beetje energie kunnen sparen in sectie 3, maar voor hetzelfde geld lag hij er daar al af. Dus ik denk niet dat er meer in zat, we hadden veel goeie renners, maar geen absolute topper.

In het landenklassement staan we nog steeds op plaats 1! Maar de volgende rit zullen we onze voorsprong moeten vergroten om tot einde daar te staan, want de concurrentie zal in de laatste 2 ritten een stuk beter presteren. Ik denk dat de mindere kasseirit ons die 1e plaats zal kosten, maar we zullen proberen om op zijn minst op het podium te blijven.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on September 06, 2015, 08:26:56 pm
rit 8:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/puertos.jpg)

In deze rit moeten we proberen onze voorsprong te consolideren. Maar het zal niet gemakkelijk worden. 2 seizoenen geleden haalde Letland in de klim-heuvel rit zeer veel punten, hopelijk gebeurt dat niet weer. De koude en wind zijn niet in ons voordeel, ik zou zelfs zeggen in nadeel. Toch zou een 200-250 punten haalbaar moeten zijn.

Kopman:
Fréderic Rombouts   RIOJANITOS   32

Vrije rol:
Dimi DeKoning   CLASS   33

Knechten:
Jerko Vandenbergh   CCT   32
Mathijs Harnie   gicasoft   32
Octaaf Six   CLASS   33
Otto Lievens   Palmeiras_Marcos   31
Elias Hendrix   romania   32
Jean Yves Blommaerts   kpncyclingteam   27
Anthony Geeraerts   Galactic   26
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Vos on September 13, 2015, 10:25:45 pm
Helaas zullen wij waarschijnlijk deze mooie strijd der lage landen niet gaan zien op het EK in Frankrijk, maar Johhny en WiC zorgen ervoor dat wij toch nog die mooie strijd gaan zien  :)
Het gaat spannend worden tussen deze 2 landen om de toch hele mooie 2e plaats, en Spanje ligt ook nog op de loer in 4e positie.
Succes in de laatste rit, Johnny en WiC !^^
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on November 08, 2015, 09:32:10 pm
Mooie rit. Maar liefst 3 renner in de top 10 met Coen op plek 3, goede tactiek duidelijk Johnny :)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on December 06, 2015, 07:22:33 pm
Goeienavond iedereen,

Vorig seizoen was ik hier weer volledig verdwenen. Dat heb ik zelf niet volledig in de hand, maar waarvoor wel mijn excuses. Dit seizoen zal ik proberen het hele seizoen weer in ieder geval hier actief te zijn, zoals mijn voorbeelden Wacco en Fingolfin.

Ondanks dat was het weer een zeer goed seizoen: De laatste 2 seizoenen eindigen we 3e (BRONS) in het landenklassement. Hoewel we het afgelopen seizoen wel de 2e plaats in de laatste rit moesten weggeven aan Spanje (maar 2e of 3e lig ik niet wakker van). Daarvoor doe je het toch, het individuele klassement is altijd mooi meegenomen, maar moet het programma echt mee zitten.

Het was ook een heel regelmatig seizoen waarin we zelden teleurstelden, maar een overwinning bleef uit en dat is wel spijtig. Slechts 2 podiumplaatsen: Kristof Coen was 3e in rit 7, bij de kasseirit stonden we er terug na een seizoen te hebben gefaald. Coen was net VanMierlo voorbij gestoken en met een weerbonus moest ik hem kopman maken, maar VanMielo en Husson (ook weerbonus) hadden een vrije rol, dus koos ik eerder voor punten in de breedte dan voor de overwinning. Douwe Piere was de rit ervoor 2e geworden, een schitterend resultaat door een vroege ontsnapping met Julian Alberts van Nederland, die laatste was niet verrassend net iets beter.

Een dikke proficiat aan Nederland die oververdient het landenklassement hebben gewonnen!

Dat laatste wil ik ook wensen aan Wacco en Fingolfin. Die zonder enige hulp van mij bewezen dat ze bij de u23 en u21 het zeer goed kunnen doen met een 5e en 6e plaats in het landenklassement (zij werken met minder kwaliteit als ik)!!!


Binnenkort volgt een nieuwe elite lijst (die is al lang over tijd)!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on December 06, 2015, 07:39:10 pm
Ook direct de voorbeschouwing voor seizoen 25 en in detail rit 1:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/zurich.jpg)

Kopman:
Alexis Meeuws, RealityCyclists, 32

Knechten:
Ruben Daelemans, Palmeiras_Marcos, 33
Jacob Bruggeman, Averatalm, 30
Damien Cornet, FrançaiseDesJeux, 30
Brice Verbruggen, Teamoz, 30
Anton Dejaeghere, Canyon_Tem, 29
Ferdi Schaukens, Porteños, 28
Chiel Boffin, TeamRolf, 27
Emanuël Lecocq, Leones_Del_Sur, 25

We zetten vandaag alles op Meeuws, die ik door 1 weerbonus (er zijn er vandaag 2) als een outsider zie. Met een top-5 zou ik dus tevreden zijn, maar ik hoop toch op een medaille. Maar zoals altijd rij ik met gevoel voor risico. Zijn carriere zou wel een medaille verdienen, Reality mag mij altijd tegenspreken (hij is momenteel BC Nederland, dus 1 van onze grootste concurrenten).
Maar zoals de meeste van onze Noorderburen wel weten, gun ik hen veel hier en weet ik dat het omgekeerd hetzelfde geldt. Dus Reality succes, zowel voor je ploeg als land!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on December 06, 2015, 09:07:13 pm
Een 5e plaats voor kopman Meeuws, niet slecht maar ik ben toch ontgoocheld. Ik had erop ingezet om in de eerste 2 secties wat verschil te maken en dat gebeurde amper. Dus er zat meer in, het had waarschijnlijk minstens brons moeten zijn.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: WinterIsComing on December 07, 2015, 08:42:13 am

Een dikke proficiat aan Nederland die oververdient het landenklassement hebben gewonnen!


Nog bedankt, Johnny! Het waren dikwijls mooie gevechten. Het stokje is nu over aan RC, dus die mooie gevechten die blijven bestaan.

Goed je hier weer terug te zien!  :)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on December 07, 2015, 08:45:24 am
Ik weet niet of er veel meer in zat hoor. Met die versnelling in het begin verspeel je wat enrgie, maar rij je er meteen ook 3 of meer concurrenten (Haverkate, Vargas en Pavlov) af die anders  mss voor Meeuws hadden kunnen eindigen. Portugezen stuurden hun kat en dus kon Colaco niet meedoen, dat scheelt wel. Denk dat Meeuws gewoon op zn plek uitkomt en dat je niks te verwijten valt :) Goede start dus (naar mijn gevoel).
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: WinterIsComing on December 07, 2015, 08:50:32 am
Ik weet niet of er veel meer in zat hoor. Met die versnelling in het begin verspeel je wat enrgie, maar rij je er meteen ook 3 of meer concurrenten (Haverkate, Vargas en Pavlov) af die anders  mss voor Meeuws hadden kunnen eindigen. Portugezen stuurden hun kat en dus kon Colaco niet meedoen, dat scheelt wel. Denk dat Meeuws gewoon op zn plek uitkomt en dat je niks te verwijten valt :) Goede start dus (naar mijn gevoel).

Je deed inderdaad (samen met o.a. de Denen) direct een aantal landen pijn. Ook de Italianen (Costa) en de Noren (Werner) verschenen niet direct op de afspraak in de 2e sectie.  ;)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on January 10, 2016, 09:32:01 pm
Wow wat een rit zeg, ritwinst en nog 4 anderen in de punten o.O Ineens op kop in het klassement ook, knap gedaan Johnny!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Vos on January 10, 2016, 09:42:17 pm
Mooie overwinning, Johnny, knap gedaan en proficiat !  8)

( en Verde was een beetje moe na zijn overwinning bij de u23 eerder vanavond, want hij wordt laatste in deze rit  :)) )
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: TeamSolex on January 11, 2016, 01:50:11 am
"Chapeau, JohnnyQKuch"

You did what I wanted to do..
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on January 31, 2016, 05:28:28 pm
Thanks for the reactions for race 6.

I want to apologize to all who had riders I selected today, that will not ride the NT-race. Because I made a mistake in my excel-file, I made a bad selection.
Now rectified, these riders deserve their selection. Although I am not aspecting any points.
Sorry for the inconvenience.

Later tonight I will post the long overdue lists and reflect on the season.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Themasterofcm on February 07, 2016, 09:07:17 pm
Wolf!!!!!  8)

Zo heerlijk om na een rit in 1a, nu ook een rit in het NT te winnen met een renner die ik vanaf zijn 19e heb getraind. Held  :D
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: JohnnyQKuch on February 07, 2016, 09:15:34 pm
Laatste rit seizoen 25:
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/almeria.jpg)

Kopman:
Benno Wolf, Kilometervreters

Vrije rollen:
Gijs Poismans, Winds
Frédéric Dethier, Kilometervreters

Knechten:
Gianluca Dobbelaere, Palmeiras_Marcos
Jorg De Koker, SenglarsDeFlandes
Rune De Cock, Tourmalet
Gwijde Bodson, SenglarsDeFlandes
Simon Ceuppens, Valderend
Lucien Moerman, kamikazepiloten

Bedankt Themasterofcm voor de informatie die je hebt verschaft over de rit. Ik denk niet dat het nadelig voor jou is gebleken.

Enerzijds ben ik tevreden met de overwinning. Dat op zich is super. Een mooie afsluiter van een zeer goed seizoen.
Anderzijds ben ik ontgoocheld dat ik de vrije rollen niet in de punten heb gekregen, dat had zeker mogelijk geweest (waarschijnlijk zelfs gemoeten). Zo verlies ik het landenklassement, het zat er echt in dit seizoen. 1 puntje te weinig in sectie 2 maakt het verschil, spijtig.

Maar ach, het was een goed en spannend seizoen.
Proficiat Reality !
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on February 07, 2016, 09:48:47 pm
Knappe overwinning!

Heel mooi seizoen met een 2e plaats als eindresultaat. Achter Nederland eindigen is zeker geen schande. Hopelijk volgend seizoen tikkeltje meer geluk en wie weet wat er dan mogelijk is!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Vos on February 07, 2016, 10:15:52 pm
Knappe overwinning!

Heel mooi seizoen met een 2e plaats als eindresultaat. !
zeker +1  8)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Themasterofcm on February 14, 2016, 11:29:16 am
Nice. Almeria weer op de kalender  8)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on April 23, 2016, 09:52:51 am
Zozo verkozen met een stalinistische scoren van 100% ok geen tegenstander maar soit^^

Ben benieuwd wat het zal geven op het hoogste niveau.

Eerste wat me al dadelijk opvalt is dat we eigenlijk nauwelijks oude renners hebben. Dat is niet zo geweldig natuurlijk, want het zijn zij die op dit niveau punten moeten pakken.

Onze beste troef zit waarschijnlijk bij het tijdrijden met Vandamme. Verder is het voor mij voorlopig een beetje koffiedik kijken.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Vos on April 23, 2016, 01:25:13 pm
Je begint dit seizoen met een overwinning, Fingolfin ! (ok, misschien wat Stalinistisch zoals jij al opmerkte^^)
Succes als debuut-BC van de elite and have fun !  :)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: wacco on April 23, 2016, 06:22:38 pm
Zolang je Troost maar regelmatig selecteert heb je mijn stem voor de volgende seizoenen. Op zijn minst toch wel in de vlakke kasseiritten.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on April 24, 2016, 05:43:55 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/honefoss.jpg)(http://www.cyclingforfun.org/cff/imagenes/sol.jpg)

Vuurdoop bij de elite doen we met een heuvelrit bij zomertemperaturen. De koers komt zelden in Noorwegen, maar als ze er is doet Moeder Natuur extra haar best (om de renners te laten afzien).

De Belgische delegatie had zich volledig voorbereid op wind, maar die blijkt nu niet thuis te geven. Geweer dan maar van schouder veranderen en met nieuwe moed beginnen. Ferdi Schaukens zal het speerpunt van België worden. Op zijn schouders rust de druk om voor de eerste punten te zorgen. Hij rijdt uiteraard niet alleen. Samen met Schaukens zal volgend team aan de start verschijnen:

Alexis Meeuws (34) RichiePorte
Jacob Bruggeman (32) kamikazepiloten
Damien Cornet (32) FrançaiseDesJeux
Anton Dejaeghere (31) Canyon_Team
Jean Paul Vermeersch (31) Galactic
Gustaaf De Graef (30) SenglarsDeFlandes
Ferdi Schaukens (30) Porteños
Chiel Boffin (29) TeamRolf
Emanuël Lecocq (27) Leones_Del_Sur

Een 35-jarige heeft zijn plaats 'vrijwillig' afgestaan aan een jongere die het in de toekomst in dit soort ritten zal moeten waarmaken. Lecocq met C O C K Q.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Vos on April 24, 2016, 05:46:42 pm
Mooie voorbeschouwing en nogmaals succes !  8)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: wacco on May 01, 2016, 09:29:26 pm
Thanks voor de ervaring man, ookal was godefroid gelost vanaf het bergop ging. Hij heeft liever wat vlakke stukken met dan op het einde een berg. Maar hij is blij dat hij toch iets heeft kunnen helpen.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on May 01, 2016, 11:16:34 pm
Pfft, zeer weinig tijd gehad dit weekend, mijn excuses voor het ontbreken van een voorbeschouwing/selectie.

Op voorhand niet veel van de rit verwacht en dat is ook jammerlijk uitgekomen. Tactiek had wel iets beter gekunnen waardoor we wss top 15 zijn misgelopen. Ipv een oudje en een weggevallen (uit spel verdwenen) renner 2 jongere talenten meegenomen, zoals dus Geebelen. Quaranta en Lefebvre gingen mee op basis van GV, op hun 26e. Zegt enerzijds iets over hun talent en anderzijds over de kwaliteit van de groep.

Volgende week beter!
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on May 08, 2016, 07:18:50 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/villeman.jpg)(http://www.cyclingforfun.org/cff/imagenes/viento2.jpg)(http://www.cyclingforfun.org/cff/imagenes/sol.jpg)

Voor de derde rit trekken we met de elite naar Frankrijk. Niet voor de hoge bergen ditmaal, maar voor het meest vlakke parcours dat men kon vinden. Zo maken de sprinters zich op voor de dienst bij een temperatuur tegen 40!°C. Er staat een stevige wind, maar voor veel verkoeling zal die bij deze temperaturen niet kunnen zorgen.

Bij de Belgische delegatie geen favorieten voor de winst. Top 10 is het doel en zou zeker wel haalbaar moeten zijn.
Kopman Willems zal worden bijgestaan door enkele oudgedienden zoals daar zijn: Tony Courtois, Pascal Dufour, Gijs Poismans...
Ook enkele aanstormende talenten rijden mee. De meest opmerkelijke naam is ongetwijfeld Jean Denis Brasperinckx. Met zijn 23 jaar veruit de jongste in de groep. Zijn talent staat buiten kijf na overwinningen bij de U21 én U23. Hij hoopt ook nu al een (kleine) rol te kunnen spelen voor het team.

Het volledige team:

Gijs Poismans (34) Winds
Pascal Dufour (34) Bartali_ProCyclingTeam
Franklin Husson (33) CC_MANICOMICOS
Albin Montmorency (33) Bolaverde
Tony Courtois (33) Legendaryks
Gerard Willems (31) DeporGalegoOscense
Angel Vaeremans (28) EstradaVelha
Ali VanDerHeyden (28) TeamTimidus
Jean Denis Brasperinckx (23) Tourental
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Vos on May 11, 2016, 09:28:43 am
13e, 17e en 18e in deze sprint-rit ; duidelijk geen topseizoen bij de Belgische elite maar dat was vantevoren verwacht, geloof ik.
In de volgende rit heeft Belgë wel een toprenner aan de start, de 3e vlaktijdrijder van dit spel, VanDamme.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on May 15, 2016, 07:38:09 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/wein.jpg)

Voor de vierde rit trekken we naar Duitsland, waar onze eliterenners een vlakke tijdrit over 31.1 km zullen afwerken.

Met Edwin VanDamme hebben we iemand die top 5 zou moeten kunnen rijden en met een beetje geluk zelfs op het podium kan staan. De anderen zullen nog wat tekort komen voor punten. Vandaar de keuze voor meer jongeren die het in de toekomst zullen moeten gaan doen in deze discipline.

Rob Wijnants (31) BOREAS_PRO_TEAM
Edwin VanDamme (31) skunk
André Durant (28) SenglarsDeFlandes
Constantijn Clynhens (29) cerrazo
Jakob Pannecoucke (25) SenglarsDeFlandes
Roby Hubert (25) Legendaryks
Vincent VanLaer (25) BigRingTheory
Marnick Kirten (24) VILLESVENSKAS
Emil Maury (21) LavaFlow
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Vos on May 15, 2016, 09:23:32 pm
Een teleurstellende uitslag van VanDamme, maar een 8e plaats terwijl hij toch de 3e vlaktijdrijder is in dit spel.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on May 22, 2016, 10:43:06 am
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/toulon.jpg)(http://cff.cyclingforfun.netdna-cdn.com/cff/imagenes/viento2.jpg)(http://cff.cyclingforfun.netdna-cdn.com/cff/imagenes/nieve.jpg)

Voor de vijfde rit trekken we naar het zuiden van Frankrijk waar het altijd zonnig en warm is. Behalve vandaag uiteraard. Bij temperaturen rond het vriespunt en een lekker frisse wind zullen de renners en kasseirit afleggen tussen Rognes en Toulon. Het belooft een stevige finish te worden met aankomst bergop.

De Belgische delegatie heeft als kopman naar voren geschoven: Patrick Bourguignon. Slechts 28 en reeds de kopman, een natuurtalent met andere woorden. Hij heeft nog progressiemarge terwijl de meeste van zijn concurrenten al op de toppen van hun tenen lopen (en fietsen). We zijn benieuwd hoever hij nu reeds kan komen. Een beetje problematisch zou wel eens kunnen zijn dat hij niet de beste knechten voor handen heeft, enkel Coeckelberghe zou lang mee moeten kunnen. We hopen op een mooi resultaat.

De volledige selectie, waar oudjes zijn vervangen door iets jongere veulens om reeds wat extra ervaring op te doen voor komende seizoenen:

Lex Coeckelberghe (32) Oska
Lodewijk Hermans (31) Rejon
Louis Lemoine (30) FCNibbixwoud
Michel Moerman (30) ElvinhaDF
Jürgen Oyen (29) SenglarsDeFlandes
Patrik Bourguignon (28) HadesPrimula
Merlijn Boniface (27) almazulprocyclingteam
Seppe Vaeremans (26) Carreteria
Marnik Stassen (25)Togasa
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: wacco on May 23, 2016, 10:08:10 am
Zeer mooi resultaat. Ik dacht even in sectie twee en drie mm, Patrik moet lossen aaaaah Paniek. Maar hij was wel mooi omringd door knechten continue. Vervolgens komt hij mooi dichterbij in sectie vier om dan in sectie vijf met een eindsprint nog even netjes vierde te worden, als laatste van de kopgroep met allemaal 31 jarigen.

Opvallend is de terugval van die twee spanjaarden die wegreden in sectie vier, waarschijnlijk knechten van hernandez die niet kon volgen daar
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on May 24, 2016, 07:25:00 am
Best tevreden met het resultaat: 4e. Je vraagt je dan wel af of er niet net iets meer had ingezeten als ik de tactiek van meesterknecht Coeckelberghe niet in de soep had gedraaid. Ach ja, dat nemen we mee voor komende ritten :)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on May 29, 2016, 10:32:57 am
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/belleville.jpg)(http://www.cyclingforfun.org/cff/imagenes/viento1.jpg)

De 6 rit zal plaatsvinden op het parcours van de eerste etappe van Parijs-Nice. Deze werd gewonnen door Siebelink dit seizoen. Met ook Zoetemelk nog op een tweede plek zijn de Nederlanders torenhoog favoriet voor de dagzege.

Ook het Belgische team zou behoorlijk goed moeten scoren. Kopmanschap was lang twijfelen tussen Dethier en Poismans. Uiteindelijk zijn we er na lang overleg uitgekomen. Dethier zal kopman worden en Poismans krijgt de opdracht om in een vrije rol ook nog wat extra puntjes te gaan zoeken.
Dethier zal hulp krijgen van onder andere Benno Wolf, zijn ploeggenoot bij het team Kilometervreters. Verder heeft ook kamikazepiloten twee pionnetjes meegestuurd naar het nationale team. Zo kleurt het Belgische team toch ook een beetje Nederlands.

De volledige sellectie:

Rune De Cock (34) Tourmalet
Gijs Poismans (34) Winds
Frédéric Dethier (33) Kilometervreters
Benno Wolf (32) Kilometervreters
Simon Ceuppens (29) kamikazepiloten
Lucien Moerman (29) kamikazepiloten
Jean Jacques Jeunet (27) AsturBikes
Robbert Wicke (25) SenglarsDeFlandes
Maximiliaan VanHemelen (24) VOXIV

Omdat we ook steeds de kans willen geven aan jongeren zo dit de kansen van de kopman niet volledig ondermijnd, hebben we ervoor gekozen om drie jonge snaken al te laten meeproeven van het grote werk.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on May 30, 2016, 06:36:33 pm
Ik ben toch wel behoorlijk tevreden 8) ;D

Overwinning niet verwacht, podium wel zeker op gehoopt. Eerste overwinning bij de elite en dat smaakt naar meer! (al zal dat niet voor dit seizoen zijn wss ::))

Met ook Wolf en Poismans die nog zeer goed scoren ging de rit quasi perfect :)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: wacco on July 03, 2016, 07:30:45 pm
Zo meteen mijn eerste wedstrijd bij the big boys, we zijn benieuwd. Als ik naar onze renners kijk kunnen wij als land dit jaar wel iets laten zien denk ik, maar geen idee waar de concurrentie precies staat.

Allesinds zullen elke week een aantal -30 jarige geselecteerd worden.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: wacco on July 03, 2016, 09:16:03 pm
Na een lange rit in echt flandrien weer zit de bondscoach van Belgie wat met gemengde gevoelens of hij wel de juiste tactieken heeft gebruik. Kopman. Van. Belgie moest vanaf sectie 1 achtervolgen samen met de 22 jarige knecht maar komt uiteindelijk nog binnen de punten. Vrije rol rijdt wel een perfecte rit en wordt zeer mooi tweede.

Desondanks een mooi start.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: wacco on July 24, 2016, 09:02:52 pm
Na een lange rit in echt flandrien weer zit de bondscoach van Belgie wat met gemengde gevoelens of hij wel de juiste tactieken heeft gebruik. Kopman. Van. Belgie moest vanaf sectie 1 achtervolgen samen met de 22 jarige knecht maar komt uiteindelijk nog binnen de punten. Vrije rol rijdt wel een perfecte rit en wordt zeer mooi tweede.

Desondanks een mooi start.

Na die eerste rit hadden we een wat mindere rit. Vandaag echter voor mij onverwacht een leuke mooie overwinning in het tijdrijden. Prachtige tactiek gekozen blijkbaar deze week. Volgende week wordt wat lastiger qua tactiek.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: wacco on July 31, 2016, 09:11:23 pm
De eerste kasseiheuvel rit waar we iets wilde laten zien. Dat is deels gelukt.m Bourgignon wordt zeer mooi vijfdeals 29 jarige tussen enkele zeer grote namen. Dit seizoen was hij al schaduwfavoriet volgend seizoen gaat hij knallen.

Volgende week weer een kans voor de kasseiheuvelrenners, met een belangrijke eindsprint.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on September 11, 2016, 06:38:57 pm
(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/lisboa.jpg)

De eerste rit van seizoen 29 staat weer voor de deur. Starten doen we met een 'eenvoudige' heuvelrit.

Kopman voor deze etappe zal Chiel Boffin worden. Verder gaan voornamelijk gevestigde waarden mee. Enkel Herpoel mag reeds vroeger proeven van het grote werk. Deze talentvolle jongen liet eerder al mooie dingen zien in de jeugdcategoriën. Om zijn talent niet verloren te laten gaan, zal hij nu als knecht zich al kunnen inwerken in het nationale eliteteam.

De voltallige selectie:

Damien Cornet (34) FrançaiseDesJeux
Anton Dejaeghere (33) Bartali_ProCyclingTeam
Gustaaf De Graef (32) ThorBoassonArvesen
Danïel VanAsbroeck (32) Bartali_ProCyclingTeam
Ferdi Schaukens (32) Saint_Raphael
Chiel Boffin (31) TeamRolf
Emanuël Lecocq (29) Leones_Del_Sur
Rien Libert (29) Valderend
Gijsbrecht Herpoel (23) CyKings
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on November 13, 2016, 09:33:20 pm
Geen internet verbinding op het moment dat ik wilde selecteren, heel zuur. Mijn excuses :(
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: wacco on January 01, 2017, 09:47:53 pm
13th spot for my rider Troost as a 26 yo, nice. 15th spot for my other cobble rider, awesome.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: wacco on January 29, 2017, 09:53:52 am
Puur voor eigen belang had deze kalender van mij 4 seizoenen later mogen vallen, dan had Troost gedomineerd, nu is hij nog een beetje jong
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: daantje on January 29, 2017, 06:44:42 pm
Veel succes
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Foeke on February 01, 2017, 08:12:05 am
Geen Libert afgelopen rit? Zou toch zeggen dat hij hier top10 had kunnen rijden.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: ikki on March 19, 2017, 03:06:18 pm
Veel succes voor onze BC in de komende rit vanavond.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on August 19, 2017, 10:11:14 pm
Staat Meeuwissen ver van het kopmanschap in een rit als deze laatste?
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: daantje on August 19, 2017, 10:21:29 pm
Nee, hij is kopman.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on August 19, 2017, 10:32:49 pm
Top, kan ik al eens zien hoever hij staat :)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: daantje on August 20, 2017, 09:14:14 pm
Vrij ver gezien de uitslag.😉
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on August 20, 2017, 09:37:37 pm
Doe je goed  ;D

Dit is waarschijnlijk wel dé beste race voor Meeuwissen. Maar nu al tweede is toch wel een stuk beter dan gedacht (al reden er waarschijnlijk een aantal gewoon met een mindere tactiek)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Vos on August 20, 2017, 10:16:21 pm
Echt wel meer dan uitstekend, een 2e plaats voor de pas 27jarige Meeuwissen.  :o  8)
Goed gedaantje ^^
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: daantje on October 08, 2017, 10:23:47 pm
Troost wordt mooi tweede en Petit vierde.
Lekker veel punten voor de Belgen. 😊
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: wacco on October 09, 2017, 10:12:27 am
Troost wordt mooi tweede en Petit vierde.
Lekker veel punten voor de Belgen. 😊

Mooi resultaat inderdaad, persoonlijk was natuurlijk Petit als knecht mooier geweest om Troost te laten winnen. Maar zeer mooi resultaat.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: daantje on October 09, 2017, 11:33:35 am
Petit reed als knecht
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: daantje on November 05, 2017, 11:16:07 pm
Mooie eerste rit voor België, veel renners in de punten.
Volgende week wordt waarschijnlijk lastiger.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: daantje on November 08, 2017, 02:12:19 pm
RIT 2 Seizoen 35

(http://www.cyclingforfun.org/cff/etapas/sion.jpg)

Deze klim (DAAL) - rit vindt in Zwitserland plaats en de volgende Belgen vertegenwoordigen de nationale ploeg:

1. Ronnie Quaranta - TeamEuroscalt
2. Immanuel Logie - drulo_team
3. Pierric VandeVelde - RaboRuben
4. Freddy Delbecq - TeamSolex
5. Amber Cools - VodkaCyclingTeam
6. Helder Lefebvre - RealityCyclists
7. Frédérico VanWinckel - cyclingpro
8. Aimé Verhaeghe - Palmeiras_Marcos
9. Kurt Meeuwssen - Apuestas
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: wacco on December 06, 2017, 06:57:01 pm
Ik zag net, top drie vlakke kasseirenners. Allen Belgen. #hogeverwachtingen
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: daantje on December 10, 2017, 09:50:19 pm
We vallen aan in secties 1 en 2 alleen verliest kopman Meeuwissen contact met zijn knechten in sectie 2. Een tiende plaats wordt zijn deel.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: daantje on January 07, 2018, 09:21:39 pm
Congrats aan aertbij en fingolfin voor de opleiding
Van meeuwissen die wint vandaag.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on January 07, 2018, 09:38:33 pm
Knap gereden hoor daantje! Meeuwissen is nog maar 8e in het DT, dus je tactiek is hier doorslaggevend geweest :)

Eerste keer dat een renner van me wint bij de elite (dus ook dank daarvoor ^^)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Vos on January 07, 2018, 11:41:08 pm
Hele mooie rit overwinning met de pas 29 jarige Meeuwissen, Daantje, proficiat !  8)
Ook Fingolfin proficiat met dit resultaat !  8)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: WinterIsComing on January 08, 2018, 11:05:04 am
Mooie zege inderdaad, gefeliciteerd!  :)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: daantje on January 21, 2018, 09:48:02 pm
Met twee in de punten, best wel ok
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: daantje on February 18, 2018, 09:26:53 pm
Fingolfin, ik ben echt fan van meeuwissen.  :D
Proficiat, want hij wint voor het tweede seizoen op rij een rit bij de NT.
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Fingolfin on February 18, 2018, 09:38:09 pm
Fingolfin, ik ben echt fan van meeuwissen.  :D

Ik ook ^^

Proficiat, want hij wint voor het tweede seizoen op rij een rit bij de NT.

Heb je knap gedaan hoor, want de concurrentie is moordend in deze discipline. Meeuwissen is nog steeds "maar" nr7 in het DT
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Vos on February 19, 2018, 09:18:25 am
Fingolfin, ik ben echt fan van meeuwissen.  :D

Ik ook ^^

Proficiat, want hij wint voor het tweede seizoen op rij een rit bij de NT.

Heb je knap gedaan hoor, want de concurrentie is moordend in deze discipline. Meeuwissen is nog steeds "maar" nr7 in het DT
proficiat Fingolfin en Daantje !  8) En in ben het helemaal eens met Fingolfin, knap gekoerst, Daantje !
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: Thorin on February 21, 2018, 09:26:31 am
Dré De, the golden boy  :)
Title: Re: Nationaal Team Elite
Post by: daantje on March 25, 2018, 09:28:28 pm
Herpoel doet het heel goed maar wordt nipt verslagen,
Een tweede plaats is zijn deel.