Cycling for Fun Cycling Manager Game- Juego de ciclismo

Nederlandstalig CFF forum => Algemeen => Topic started by: Vos on February 22, 2018, 08:39:58 am

Title: Tour de France Seizoen 36
Post by: Vos on February 22, 2018, 08:39:58 am
Vanavond begint de CFF Tour de France. Succes iedereen !  :)

(https://i.imgur.com/dkOVdNy.jpg?1)

De Tour de France 2018 start in Noirmoutier-en-l’île. Na drie dagen staat de ploegentijdrit geprogrammeerd, waarna er in de zesde etappe wordt gefinisht op de Mur de Bretagne. De negende rit gaat van Arras naar Roubaix en gaat over kasseien. Drie etappes later op 19 juli finisht de twaalfde rit op de ‘Hollandse Berg’: Alpe d’Huez. Op die dag moeten er liefst 5000 hoogtemeters overbrugd worden. Daarna staan er nog twee aankomsten bergop gepland en drie bergetappes, waaronder de Tourmalet. Op de voorlaatste dag is er een 31 kilometer lange individuele tijdrit, waarna de Tour zoals gebruikelijk eindigt in Parijs.
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: Vos on February 22, 2018, 09:20:29 am
(http://cff.cyclingforfun.netdna-cdn.com/cff/images/full(3).png) selectie SP0RTLIFE

Rondeaux deed het vorig seizoen schitterend met een etappe overwinning en een 7e plaats in het AK.
Dit seizoen mag hij weer de kopman zijn en hopelijk kan hij weer zo een goede Tour de France rijden ondanks dat hij een jaartje ouder is en eigenlijk helemaal geen ronderenner is want hij heeft alleen maar een zilveren klim icoontje en hij kan niet sprinten, tijdrijden, kasseirijden en heuvelrijden. Maar dat was vorig seizoen natuurlijk ook het geval.
Dit seizoen dus weer een Franse kopman in de Tour de France, dit keer ondersteund door 2 Colombianen en 2 Amerikanen.

Ook klassementsrenner Madrid zou deze ronde goed aan moeten kunnen, maar Rondeaux kan veel meer punten pakken in de etappes plus dat Madrid halverwege de Tour niet meer in topvorm is. Dus Madrid mag knechten of eventueel schaduwkopman zijn.

En dit seizoen eigenlijk wel uniek ; geen SP0RTLIFE tijdrijders aan de start.
De Tour zit niet in de seizoensplanning van Arguillet. En Mutombo zou deze ronde eigenlijk wel gaan rijden, maar vanwege de lange afstand zal hij niet mee kunnen doen om de overwinning ondanks dat de echte tijdrit toppers niet aan de start staan. Alleen Verde staat opgesteld, die in Zwitserland niet eens bij de favorieten stond. Vorig seizoen won hij de tijdrit in mijn team, en pakte de gele trui.

Dus geen Mutombo in deze selectie, een last minute change. De voorkeur wordt gegeven aan kassei-specialist Spiker, ook 29jaar. Eens kijken wat hij in een vrije rol kan doen in etappe 1, hoewel hij geen favorieten kan uitdagen.

In de klimtijdrit verwacht ik wat extra punten met McDermot. Eén van zijn concurrenten is Bucciero, die vorig seizoen in mijn team zat en ondanks een valpartij in S5 heel mooi 3e werd. Ook Bucciero rijdt net als Verde nu voor ribosoma78.

91 (http://cff.cyclingforfun.netdna-cdn.com/cff/imagenes/francia.jpg) Rondeaux (32), kopman
92 (http://cff.cyclingforfun.netdna-cdn.com/cff/imagenes/colombia.jpg) Madrid (32), allroundknecht / schaduwkopman
93 (http://cff.cyclingforfun.netdna-cdn.com/cff/imagenes/usa.jpg) McDermot (32), klimknecht / klimtijdrijder
94 (http://cff.cyclingforfun.netdna-cdn.com/cff/imagenes/colombia.jpg) Baños (31), klimknecht
95 (http://cff.cyclingforfun.netdna-cdn.com/cff/imagenes/usa.jpg) Spiker (29), sprintknecht / vrije rol etappe 1
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: Davici on February 22, 2018, 06:43:59 pm
Ik zal de Tour de France weer met Hunter als kopman van start gaan. Gezien de resultaten van de afgelopen seizoenen en het huidige deelnemersveld is hij één van de grote favorieten om de eindoverwinning te pakken. Daarnaast moet het voor Peinador en Feher ook mogelijk zijn om als knecht/vrije rol een goed klassement te rijden. Ik hoop met deze Tour eindelijk eens de leiding in 1a over te kunnen nemen.

Selectie:
Rick Hunter: kopman
Hector Peinador: knecht / schaduwkopman
Kende Fehér: knecht / schaduwkopman
Ferney Baeza: sprintknecht
Arthur Biken: klimknecht
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: reeekse on February 22, 2018, 07:45:59 pm
Gentil Loureiro --> Kopman
Maxime Desailly --> superknecht in de bergen
Dick Heemskerk --> allroundknecht
Govert Vianen --> knecht klimheuvel
Alexander Myrland --> knecht heuvels

1e rit: Redelijke rit met Loureiro, hij verliest 2:29 in een rit die hem totaal niet ligt. Daarnaast zullen de sprintritten ook een kwestie van overleven zijn. De bergen is hij een monster!
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: WinterIsComing on February 22, 2018, 08:46:20 pm
Sterke selectie Davici. Peinador was een paar seizoenen geleden dicht bij een overwinning voor mij, mooie luxe knecht.  :)

Ik hoef ook deze ronde weer geen tactieken in te voeren, we rijden met 5 jonkies voor de ervaring mee.
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: Vos on February 23, 2018, 09:28:06 am
etappe 1 :
In een behoudende tactiek vanwege zijn vrije rol finisht Spiker keurig als 12e.
Rondeaux en Madrid beginnen in het AK als 137e en 128e, beiden op 3:02"

etappe 2 :
Heel onverwacht scoort klimtijdrijder McDermot hier wat extra puntjes met een 24e plaats.
AK : Rondeaux 135e op 4:03" en Madrid 107e op 3:33"


Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: WVAchteruit on February 23, 2018, 10:28:55 am
De Tour de France. Dat betekent voor ons de overgang van scoren met talenten naar afgepeigerde talenten aan de start, omdat ze niet meer mogen rusten. De laatste kans dus voor die talenten op nog enig resultaat. Alhoewel de selectie vooral de echte scorende renners bevat:

(http://cff.cyclingforfun.netdna-cdn.com/cff/imagenes/spain.jpg)Borja Montoro Klimkopman
(http://cff.cyclingforfun.netdna-cdn.com/cff/imagenes/spain.jpg)Luca Cerda Klimmeesterknecht
(http://cff.cyclingforfun.netdna-cdn.com/cff/imagenes/francia.jpg)Andy Larrieu Sprintkopman
(http://cff.cyclingforfun.netdna-cdn.com/cff/imagenes/dinamarca.jpg)Laurits Larsen Sprintknecht
(http://cff.cyclingforfun.netdna-cdn.com/cff/imagenes/francia.jpg)Karim Capris Heuvelkopman

Het doel is ook in deze ronde om voor dagsucces te gaan, alhoewel in volgende rondes er wel eens voor klassementen kan worden gegaan nu de 5de Deen Balling is aangeschaft, maar deze rond dus sprinten met Larrieu (alhoewel hij aan het einde al wel redelijk vermoeid zal zijn), heuvel rijden met Capris, maar vooral klimmen met Montoro met hulp van Cerda. Montoro heeft daarbij de eerste 7 etappes nog profijt van een trainingskamp dus de verwachtingen zijn toch wel dat hij minstens 1 keer het podium bestijgt, zoals hij ook in Zwitserland al wist te doen. Mogelijk kijken we ook nog wel met een half oog naar de bollen.

Het begin was in ieder geval goed, want gelegenheidskopman Larsen wist in de kasseirit redelijk goed bij te blijven en eindigde in de buik van de tweede groep als 14e. En het klassement? Daar staat hij na 2 ritten op 3:33 op een plaats beginnend met een 6 en natuurlijk eindigend op een 3.
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: combuijs on February 23, 2018, 11:31:58 am
Uiteraard starten wij met Hendrik-Jan Ryckeghem als kopman in de Tour. Hij is extra zenuwachtig omdat zijn geliefde team nog wel punten moet halen om op het hoogste nivo te kunnen blijven acteren. Hij wordt uiteraard weer begeleid door Kendall Garfield die aan het laatste seizoen bij ons bezig is en door zijn beoogde nieuwe knecht Americo Pessoa. Verder mogen kasseiheuvelaars Platon Peplov en Mycola Derevlyov wat ervaring opdoen en de tuinman assisteren in de kasseien en heuvelrit.

Op dit moment vinden we Hendrik-Jan terug op de 77e plaats in het algemeen klassement op 3:01, en dat is toch al een serieuze voorsprong op erkende concurrenten als Rondeaux en Madrid. Helaas staat hij al anderhalve minuut achter op erkende grootheid Hunter.
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: daantje on February 23, 2018, 09:56:28 pm
Steverink wordt 3de en staat momenteel 1st
In het bergklassement. Daar moeten we even van genieten
Want het zal snel gedaan zijn.
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: Vos on February 23, 2018, 11:04:15 pm
etappe 3 :
Madrid moest risico nemen om zijn vrije rol als schaduwkopman voor de overige etappes af te dwingen. Helaas, hij faalde al in S1 en moest daar lossen en werd uiteindelijk maar 63e op 1:52" Hij wordt nu "gepromoveerd" als knecht^^

Ook de tactiek van knecht McDermot was niet vlekkeloos. Hij deed prima knechtenwerk op het vlakke, kon zoals verwacht kopman Rondeaux (die niet voluit ging) niet volgen op de 1e berg, en het plan was om in een veel energievretende en razende afdaling weer bij zijn kopman te komen wat net niet lukte.

Rondeaux was dus al geïsoleerd vanaf S3, wat hem niet deerde want hij deed het prima in deze etappe (1 plaats beter dan vorig seizoen). 8)
Uiteindelijk finisht hij als 5e in het 2e groepje van 3 renners vlak achter de pas 29jarige Helder. En in de kopgroep van 3 renners reed Steverink die de bollentrui pakt in deze etappe.
Achter deze 2 groepjes van 3 renners, finisht helemaal solo Hunter van CCT ( 7e met een lampje ! ) en hij pakt daarmee nu al de gele trui in de Tour. Duidelijk dat CCT het "gewicht" van deze ronde gaat dragen want dat team voert ook het ploegenklassement aan.

AK : Rondeaux klimt 118 plaatsen en staat nu 17e op 2:23" en dat is 2 seconden voor Ryckeghem (Combuijs) die in de volgende etappe de SP0RTLIFE-kopman weer dik gaat inhalen want sprinten kan Rondeaux totaal niet.
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: Vos on February 24, 2018, 07:27:36 am
etappe 4 :
Mooie overwinning met Cooper, AJ !  8)

Zeer goede rit van Rondeaux, zijn knechten Madrid en Spiker (5x handjes) hielden hem t/m S4 voorin. Zo een goede sprint rit heeft Rondeaux nog nooit gereden, vermoedelijk dankzij zijn actieve weer icoontje. En uiteraard dankzij meesterknecht Spiker, die 25 (!) GV punten meer had voor deze rit en zelfs het peleton kon volgen in S5 en daar 5 puntjes pakte met een 30e plaats.
Dat gold uiteraard niet voor kopman Rondeaux en knecht Madrid, hun verloren in de laatste sectie 46 seconden omdat ze bekaf waren van het volgen van het hoge tempo.

AK : In plaats van het verwachte grote verval na een sprint etappe, stijgt Rondeaux zelfs 1 plaats en staat nu 16e op 2:46"
Dat is dan wel weer 21 seconden achter Ryckeghem die momenteel op 3 seconden na in de top10 staat (11e).
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: AJFactoryCycling on February 24, 2018, 10:15:40 am
etappe 4 :
Mooie overwinning met Cooper, AJ !  8)

Deze komt wel echt als een verrassing: geen tk, een kasseibeuker als knecht, geen favorieten uit kunnen dagen, en dan toch winnen  ???

Maar wel leuk! 6e zege van het seizoen
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: WVAchteruit on February 24, 2018, 10:30:17 am
Gefeliciteerd AJ!

De resultaten bij ons zijn wat wisselend. De vlakke aanloop nekt me in rit 3, want anders kan ik de 21ste plaats van Montoro met knecht en trainingkamp niet verklaren, hopelijk vanavond beter. In rit 4 weet Larrieu naar een degelijke 6e plaats te sprinten en wordt knecht Larsen 32ste en haalt zo net geen punten. Trouwens opvallend genoeg weet Kelme4ever hier een 1-2tje te rijden, waardoor ze mijn 9e plek in het teamklassement inpikken.
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: Vos on February 24, 2018, 07:46:06 pm
etappe 5 :
Rondeaux stond niet bij de favorieten (maar kon ze wel uitdagen) en pakt net als vorig seizoen hier een etappe overwinning !  8)
Eigenlijk niet verwacht, want vorig seizoen was zijn zon icoontje actief en dit keer was het koud en stond er een harde wind wat niet zijn specialiteiten zijn, maar de harde wind is wél de specialiteit van zijn beste knecht Baños die hem heel goed lanceerde op de beslissende beklimming. Dus ook Baños verdient lof voor deze overwinning, en hij pakt zelf nog wat puntjes met een 17e plaats.

AK : de etappe overwinning is uiteraard belangrijker, maar ook mooi om te zien dat Rondeaux in deze etappe maar liefst 10 plaatsen is gestegen. Hij staat nu 6e op 1:48" achter de nieuwe gele trui drager Ablett ( Hunter staat nu 2e op maar 0:13" ).
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: reeekse on February 24, 2018, 08:06:29 pm
Loureiro was 1e favoriet en maakt die favorietenrol meer dan waar door de concurrentie te verpletteren. 1a kijk je mee?
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: WVAchteruit on February 24, 2018, 10:46:55 pm
Tot sectie 4 gaat alles redelijk volgens plan en dan.... (http://cff.cyclingforfun.netdna-cdn.com/cff/incidencias/mazo.png) Balen!
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: AJFactoryCycling on February 24, 2018, 11:10:19 pm
Congrats Vos!

@reekse, nee
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: WinterIsComing on February 25, 2018, 10:34:22 am
Lekker hoor, Vos.  :)

Reekse, mooi hoor. Benieuwd wat je er van gaat bakken in de 1e divisie.
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: Vos on February 25, 2018, 12:24:45 pm
Bedankt AJ en WiC.  :)
De 3e overwinning dit seizoen, en dat aantal is geen record. Maar het is wel een record voor mijn team omdat deze 3 overwinningen behaald werden door 3 verschillende renners die alledrie geen tijdrijder zijn.  :)
Volgend seizoen verwacht ik weer tijdrit overwinningen, en het liefst die ene heel laat in het seizoen^^
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: FlandriaFussion on February 25, 2018, 01:56:34 pm
BRAVO Rondeaux!!!! :D!!
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: Vos on February 26, 2018, 05:55:34 am
BRAVO Rondeaux!!!! :D!!
:)
stage 6 is also pretty good^^
etappe 6 :
De tactiek in deze rit ging bepaald niet vlekkeloos, maar de resultaten mogen er wezen.  8)
Rondeaux met een slechte start finisht als 2e en Madrid finisht in een vrije rol heel onverwacht als 5e.
Beide renners stonden niet bij de favorieten.

AK : Rondeaux stijgt 1 plaatsje en staat momenteel 5e op 1:48"
En hij mag de groene trui aantrekken, dat is voor het eerst in zijn carrière.
SP0RTLIFE nog steeds 2e in het ploegenklassement, hoewel de achterstand op CCT iets opgelopen is, momenteel 22 seconden.
Maar de nevenklassementen zijn slechts tijdelijk en alleen maar voor dit moment fun en goed voor het moraal van mijn renners^^
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: Vos on February 26, 2018, 11:18:21 am
Spiker abandon.
De aankomende heuvel- en berg-etappes zijn te zwaar voor Ian Spiker die zich momenteel een beetje ziek, zwak en misselijk voelt.
Hij stapt dus uit de Tour, waar kopman Rondeaux minder blij mee is want Spiker deed geweldig werk als meesterknecht in de sprint-etappe.
De medische staf van SP0RTLIFE vindt dit de juiste beslissing. Ook de ploegleider vind het beter als Spiker zich gaat herstellen van deze voor hem te zware Tour en dat hij zich richt op de kasseien etappes in de BinckBank Tour.
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: reeekse on February 26, 2018, 01:04:05 pm
Gentil Loureiro pakt zijn 3e rit-overwinning deze Tour. De laatste rit had ik niet verwacht, want hij heeft maar 19 sprint. In het AK staat hij nu op een 5e plaats.
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: AJFactoryCycling on February 26, 2018, 01:37:17 pm
Lekker bezig Vos en Reekse!
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: Vos on February 26, 2018, 04:27:49 pm
Thanks AJ^^
Rondeaux staat momenteel wel "ver boven zijn stand" want alleen etappe 9 ligt hem goed van de aankomende 4 etappes, in de overige 3 is het een kwestie van zoveel mogelijk schade beperken.
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: WVAchteruit on February 26, 2018, 07:22:10 pm
In rit 6 was het plan in de bergen aan te vallen, maar daarvoor was mijn kopman al gelost dus dat plan ging niet door. In rit 7 daarentegen ging alles volgens plan. In sectie 2 zat mijn kopman wel even in de tweede groep, maar goed omringd door knechten en Montoro zat nog voorin om af te stoppen. In sectie 3 kwam Capris terug vooraan en werd goed afgezet door Larrieu. Na sectie 4 zat hij dan ook in de kopgroep van 3, maar wel met 2 renners van Kelme4ever. Echter ondanks de overmacht wint Capris de sprint met twee en in de achtergrond weet Larrieu nog net in de punten uit te bollen op plek 29.
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: Vos on February 26, 2018, 10:23:36 pm
etappe 7 :
Madrid moest zich alweer opofferen als knecht. En dat ging t/m S3 uitstekend met zijn knechten tactiek van -1 -1 +1 0 +1.
Helaas, in S4 ging Madrid 7 seconden te hard vergeleken met kopman Rondeaux, die toch nog redelijk de schade wist te beperken met een 96e plaats in deze etappe.

AK : Rondeaux zakt uiteraard een aantal plaatsen, 3 om precies te zijn, en hij staat nu 8e op 2:48"
En nog altijd in de groene trui terwijl hij totaal niet kan sprinten^^
Knecht Madrid komt na deze etappe opeens en onverwacht in de top 20 van het AK en staat nu zelfs 16e. Maar vertrouwen in hem dat hij een paar puntjes in het AK gaat sprokkelen, dat heb ik niet. Want hij zal zeker nog in de sprint etappe moeten knechten en waarschijnlijk ook nog de eerste 2 secties van de berg etappe.
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: Vos on February 27, 2018, 02:59:30 pm
etappe 8 :
McDermot stond mooi als 3e favoriet. Helaas, hij kreeg materiaal pech in S3 en finishte uiteindelijk maar op een teleurstellende 7e plaats.

AK : Rondeaux zakt weer in het AK, momenteel 10e op 3:22"
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: reeekse on February 27, 2018, 07:22:07 pm
Gentil Loureiro pakt zijn 3e rit-overwinning deze Tour. De laatste rit had ik niet verwacht, want hij heeft maar 19 sprint. In het AK staat hij nu op een 5e plaats.
En overwinning nummer 4 voor Loureiro is ook een feit. De winst van de groene- en bolletjestrui zijn al een zekerheid. Het winnen van het eindklassement is een onmogelijke opgave met sprint, kassei en tijdrijden minder dan 20. Hij had het wel bijna gepresteerd om 1 dag in de gele trui rond te rijden in de laatste rit.
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: Davici on February 27, 2018, 08:45:24 pm
De alles of niks poging met Hunter om nog voor de 1e plaats te gaan is op niks uitgelopen. Hij verliest zelfs nog behoorlijk veel tijd en zal nog een goede laatste rit moeten rijden om de tweede plaats te pakken. Het loopt allemaal toch een heel stuk minder dan vorig seizoen.  :(
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: WVAchteruit on February 27, 2018, 09:02:10 pm
Een 10e plaats, tsja wat moet je daar van zeggen, behalve dat de knecht nooit in de buurt van de kopman zat
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: reeekse on February 27, 2018, 09:17:31 pm
De alles of niks poging met Hunter om nog voor de 1e plaats te gaan is op niks uitgelopen. Hij verliest zelfs nog behoorlijk veel tijd en zal nog een goede laatste rit moeten rijden om de tweede plaats te pakken. Het loopt allemaal toch een heel stuk minder dan vorig seizoen.  :(
Ik volg je verrichtingen. Wat is er gebeurd? Is de concurrentie sterker geworden? Vorige seizoenen had je vaak nog een 2e man in de top 10 AK. Aan de kwaliteit van je renners kan het niet liggen, want op hun 32e zijn ze op hun hoogtepunt.
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: AJFactoryCycling on February 27, 2018, 09:31:15 pm
De alles of niks poging met Hunter om nog voor de 1e plaats te gaan is op niks uitgelopen. Hij verliest zelfs nog behoorlijk veel tijd en zal nog een goede laatste rit moeten rijden om de tweede plaats te pakken. Het loopt allemaal toch een heel stuk minder dan vorig seizoen.  :(

Echt jammer man.

Ik volg je gedachtegang alleen niet helemaal, Hunter is als pure klimmer geen wereldtop (net als Ablett overigens), dan kan je in zo'n rit als rit 9 never nooit onnodig risico nemen. Ik ben met Aplanalp ,in S29 zo uit mijn hoofd, ook keihard op mn snufferd gegaan met diezelfde gedachtegang. Ik wou een sprongetje maken van top 5 naar op 3, het werd echter zakken naar plek 9. Die sprintrit (waar Hunter vgm nog aardig geschikt voor is) had je misschien wel wat risico kunnen nemen.
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: Davici on February 27, 2018, 09:32:54 pm
De alles of niks poging met Hunter om nog voor de 1e plaats te gaan is op niks uitgelopen. Hij verliest zelfs nog behoorlijk veel tijd en zal nog een goede laatste rit moeten rijden om de tweede plaats te pakken. Het loopt allemaal toch een heel stuk minder dan vorig seizoen.  :(
Ik volg je verrichtingen. Wat is er gebeurd? Is de concurrentie sterker geworden? Vorige seizoenen had je vaak nog een 2e man in de top 10 AK. Aan de kwaliteit van je renners kan het niet liggen, want op hun 32e zijn ze op hun hoogtepunt.

Ik weet niet waar het aan ligt. In de eendagskoersen behaal ik volgens mij vergelijkbare resultaten als vorig seizoen. In de rondes heb ik echter wel het idee dat ik een stuk minder punten behaal. Ik haal daar relatief weinig punten in de ritten zelf en het lukt ook niet om met een tweede renner een goed AK te rijden. Al kan ik niet zeggen dat het daar echt misloopt qua tactieken. Het gaat gewoon allemaal een stuk moeizamer. Vorig seizoen rond dezelfde tijd had ik volgens mij al enkele duizenden meer dan nu het geval is.

Aangezien de motivatie dit seizoen wel een stuk minder is geworden zit ik er aan te denken om volgend seizoen al met een nieuwe generatie renners te beginnen. Dan kan ik dit seizoen enkele renners al voortijdig verkopen en me nog versterken voor de laatste wedstrijden van het seizoen.
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: Davici on February 27, 2018, 09:39:45 pm
De alles of niks poging met Hunter om nog voor de 1e plaats te gaan is op niks uitgelopen. Hij verliest zelfs nog behoorlijk veel tijd en zal nog een goede laatste rit moeten rijden om de tweede plaats te pakken. Het loopt allemaal toch een heel stuk minder dan vorig seizoen.  :(

Echt jammer man.

Ik volg je gedachtegang alleen niet helemaal, Hunter is als pure klimmer geen wereldtop (net als Ablett overigens), dan kan je in zo'n rit als rit 9 never nooit onnodig risico nemen. Ik ben met Aplanalp ,in S29 zo uit mijn hoofd, ook keihard op mn snufferd gegaan met diezelfde gedachtegang. Ik wou een sprongetje maken van top 5 naar op 3, het werd echter zakken naar plek 9. Die sprintrit (waar Hunter vgm nog aardig geschikt voor is) had je misschien wel wat risico kunnen nemen.

Gezien de resultaten eerdere deze Tour is Ablett volgens mij wel wat beter als klimmer en redelijk vergelijkbaar als sprinter. Aangezien het tijdverschil met de nummer drie redelijk groot was durfde ik wel een gok te nemen in de klimrit om nog voor de overwinning te gaan. In de sprintrit van morgen staat er geen wind dus daar zou het waarschijnlijk lastig gaan worden om tijdsverschillen te krijgen.
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: AJFactoryCycling on February 27, 2018, 11:12:34 pm
Ahja snap ik ook wel. Iig wel dapper van je dat je het zo nog probeert. Succes in de laatste rit!
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: WinterIsComing on February 28, 2018, 12:23:37 pm
Jammer dat het niet gelukt is de Tour te winnen, Davici.

Wel een indrukwekkende prestatie van Abblett en zijn manager. Hij kon met de besten mee in de bergen en verloor daar buiten weinig tijd.

En die Helder van RC gaat er ook wel komen als hij zich nog iets kan verbeteren in zijn sprint.
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: Fingolfin on February 28, 2018, 07:28:19 pm
Laatste rit ging veel beter dan verwacht. Giblin reed zonder TK en stond niet bij de favorieten en hij pakt zowaar de overwinning!

Tweede ritzege dit seizoen, zeer tevreden over :)
Title: Re: Tour de France Seizoen 36
Post by: WVAchteruit on February 28, 2018, 08:48:28 pm
De Tour de France. Dat betekent voor ons de overgang van scoren met talenten naar afgepeigerde talenten aan de start, omdat ze niet meer mogen rusten. De laatste kans dus voor die talenten op nog enig resultaat. Alhoewel de selectie vooral de echte scorende renners bevat:

(http://cff.cyclingforfun.netdna-cdn.com/cff/imagenes/spain.jpg)Borja Montoro Klimkopman
(http://cff.cyclingforfun.netdna-cdn.com/cff/imagenes/spain.jpg)Luca Cerda Klimmeesterknecht
(http://cff.cyclingforfun.netdna-cdn.com/cff/imagenes/francia.jpg)Andy Larrieu Sprintkopman
(http://cff.cyclingforfun.netdna-cdn.com/cff/imagenes/dinamarca.jpg)Laurits Larsen Sprintknecht
(http://cff.cyclingforfun.netdna-cdn.com/cff/imagenes/francia.jpg)Karim Capris Heuvelkopman

Het doel is ook in deze ronde om voor dagsucces te gaan, alhoewel in volgende rondes er wel eens voor klassementen kan worden gegaan nu de 5de Deen Balling is aangeschaft, maar deze rond dus sprinten met Larrieu (alhoewel hij aan het einde al wel redelijk vermoeid zal zijn), heuvel rijden met Capris, maar vooral klimmen met Montoro met hulp van Cerda. Montoro heeft daarbij de eerste 7 etappes nog profijt van een trainingskamp dus de verwachtingen zijn toch wel dat hij minstens 1 keer het podium bestijgt, zoals hij ook in Zwitserland al wist te doen. Mogelijk kijken we ook nog wel met een half oog naar de bollen.
Met ritwinst (met Capris) mag ik de Tour geslaagd noemen, toch viel Montoro erg tegen met een 10e plaats als beste resultaat.