Author Topic: Trainingskampen  (Read 675 times)

B.E-L

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1984
  • kamikazepiloten
    • View Profile
Trainingskampen
« on: August 29, 2016, 10:33:32 am »
De basis informatie staat beschreven op de CCF trainingskamp pagina:
http://www.cyclingforfun.org/cff/concentracion.php
Deze zal ik hier niet herhalen.

*TrainingsKamp(TK) bonus één keer per seizoen*

Een renner kan slecht één keer per seizoen een trainingskamp bonus krijgen. Let wel, het tijdsbestek is wanneer de renner een bonus heeft en niet wanneer hij op trainingskamp is gestuurd. Onderstaande tabel maakt hopelijk meer duidelijk:

Quote
   Op trainingskamp gestuurd (voor TS)      Einde TK (na TS)      TK bonus start (rit)      TK bonus eindigt (rit)      Kan hij op TK volgend seizoen?   
   89      103      103      117      
   90      104      104      118      
   91 > 104      105 > 118      105 > 118      118      
   105      1      1      15      
   106      2      2      16      
*TS = Trainingssessie (TS nummer is altijd voorafgaand de rit met hetzelfde nummer)

Wanneer je renners op trainingskamp worden gestuurd tijdens trainingssessie dagen 91 tot 104 zal hij een korter periode trainingskamp bonus hebben dan de normale 15 dagen.
Let wel: Wanneer een renner al een trainingskamp bonus heeft gehad tijdens het seizoen kan je hem na trainingssessie 104 opnieuw op trainingskamp sturen.

*TK Tijd van de dag*

Zoals je misschien hebt opgemerkt in bovenstaande is dat de trainingskamp dagen worden geteld vanaf dezelfde tijd als de normale trainingssessies (01:00 en 07:00). Dit betekend dat wanneer je renner voor deze tijden op TK stuurt de bonus slechts 14 races is ipv 15.

*Bonus boven 100 vaardigheden*

Een trainingskamp bonus is de enige manier dat een renner kan uitkomen boven de 100 vaardigheden. Dus een renner met 99 klimmen kan met trainingskamp bonus tijdens aan de start verschijnen met 102 klimmen (of zelfs meer met goed personeel).


*Personeelsveranderingen*

Wanneer je halverwege de trainingskamp bonus je personeel vervangt zal de nieuwe trainingskamp waardes gelden voor de resterende wedstrijden.

*Renner verkopen & TK Bonus*

Quote : "If a cyclist is sold... he will loose the bonus (if the bonus is still active). However, he will be able to go again to the training camp."

Met andere woorden: Wanneer een renner is verkocht vervalt de trainingskamp bonus. Het oude team kan een renner met een trainingskamp bonus van 14 dagen (van de 15) verkopen en omdat hij niet de volledige 15 dagen heeft kunnen profiteren van trainingskamp bonus, kan het nieuwe team hem opnieuw op trainingskamp sturen tijden hetzelfde seizoen.

*Andere vragen*

Hoe hoog is de bonus die een ploegarts en masseur geeft bovenop de normale TK bonus?
Dit is helaas niet bekend, dit is niet publiek gemaakt.

Wanneer een renner t/m rit 33 op trainingskamp is kan ik hem dan inschrijven voor rit 34 wanneer hij nog op trainingskamp is
Ja dit kan

Zijn de trainingskamp bonussen goed?
Divisie 1 teams zweren bij deze bonus, dit omdat hier iedere vaardigheid telt (bovendien is er een kosten-batenanalyse om rekening mee te houden)
Maar is divisie 3?
Division 1 teams swear by the bonus, mainly because every single point of cyclist skill counts (plus there's an income to cost ratio to consider).
But for division 3?
Ik kan hier een pagina volzetten met wiskunde, maar economisch gezien, zullen TK's in divisie 3 het merendeel van de tijd geen winst opleveren. Wanneer een renner normaal gesproken 4e eindigt in een grote ronde nu opeens 3e (>quitte spelen) of 2e (>€35k winst) dan haal je het geld er wel uit, wanneer je renner 15e eindigt zal je verlies lijden.
Maar natuurlijk is dit ieder voor zich. Geld is niet altijd de belangrijkste reden om iemand op TK te sturen.

Is het nuttig om U23 renners op trainingskamp te sturen?  Kort antwoord: Nee.
Lang antwoord: De TK bonus is een tijdelijke bonus (15 races). Op de lange termijn zullen je renners dus helemaal geen voordeel hebben van het trainingskamp. Daarnaast moet je U23 renner gebruiken voor je lange termijn-plannen en niet voor op kortere termijn. Ieder punt wat een U23 renner haalt moet gezien worden als bonus. Een U23 renner zal nooit de kosten van een trainingskamp voor je terugwinnen. Als je de U23 renners wilt helpen dan hebben die veel meer aan een goede training, goed personeel en een goede manier van racen. Trainingskamp is slechts voor een bonus op korte termijn.