Author Topic: Giro d'Italia S37  (Read 941 times)

Vos

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 10038
 • SP0RTLIFE (1A) - - - Australia u23
  • View Profile
Giro d'Italia S37
« on: April 18, 2018, 07:20:58 am »
Vanavond begint de CFF Giro. Succes iedereen !  :)


Giro 2018: Het complete parcours

Op 4 mei 2018 start de Giro d'Italia in IsraŽl. Na drie etappes op IsraŽlische bodem vervolgt de rest van het parcours in ItaliŽ. Er wacht de renners flink wat klauterwerk, met aankomsten op de Zoncolan en de Jafferau, terwijl er in totaal een kleine 45 tijdritkilometers op het menu staan.

Met de openingstijdrit door Jeruzalem begint de Ronde van ItaliŽ voor het eerst sinds de start in Apeldoorn (2016) met een race tegen de klok. Destijds pakte Tom Dumoulin de roze trui doordat hij 2/100 van een seconde sneller was dan Primoz Roglic.

De tijdrit in Jeruzalem is 9,7 kilometer en is daarmee 100 meter korter dan die in Apeldoorn was. Het parcours golft en de aankomst loopt licht op. Goede kans dat titelhouder Dumoulin direct de roze trui pakt.

De 2e etappe van de Giro finisht aan de boorden van de Middellandse Zee, in Tel Aviv, de belangrijkste sportstad van IsraŽl. De kans is groot dat deze race eindigt in een massasprint. Datzelfde geldt voor de 3e etappe, die begint BeŽr Sjeva en na een tocht door de Negev-woestijn eindigt in Eilat. In de afgelopen Ronde van ItaliŽ was Fernando Gaviria met vier ritzeges de beste sprinter.

Na de start in IsraŽl vervolgt de Giro met drie ritten op SiciliŽ. De 4e etappe voert naar Caltagirone, de 5e etappe naar Santa Ninfa, terwijl de 6e etappe op de flanken van de Etna finisht. Dat is trouwens niet dezelfde Etna-klim als vorig jaar, maar een klauterpartij van zoín 30 kilometer naar een Observatorium.

Eenmaal terug op het vasteland van ItaliŽ gaat rit 7 over zo goed als vlakke wegen naar Praia a Mare. De dag erop finishen de renners in de 8e etappe bergop in Montevergine di Mercogliano na een slotklim van 17 kilometer ŗ 5%. Het is de eerste keer sinds 2011 dat de Giro hier finisht en toen ging Bart de Clercq juichend over de streep. Rit 9 sluit de eerste week af met een aankomst op de Gran Sasso in de Apennijnen.

Week 2
Na de rustdag koersen de renners in rit 10 over golvende tot heuvelachtige wegen naar Gualdo Tadino, terwijl de 11e etappe eindigt op een punchy klimmetje in Osimo. De 12e etappe finisht in Imola, waar de Giro ook in 2015 pleisterde. Destijds won Ilnur Zakarin de rit met aankomst op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari.

Is de rit naar Imola al een geduchte sprinterskans, dat geldt zeker voor de 13e etappe. Tussen Ferrara en Nervesa Della Batagglia komen de renners alleen op 20 kilometer van de aankomst een bescheiden heuvel tegen. De volgende dag is het andere koek, want dan voert de 14e etappe naar de Zoncolan en dat belooft een waar spektakel te worden. Voordat de renners aan de slotklim van 10,1 kilometer ŗ 11,9% beginnen hebben ze ook al de Monte di Ragogna, Avaglio, Passo Duron en Sella Valcalda voor de wielen gekregen. De afstand van deze martelgang is 181 kilometer.

Ook de 15e etappe mag er wezen. Na vier tussentijdse toppen finisht de race bergop in Sappada. En danÖ rust(dag).

Week 3
De slotweek begint met een individuele tijdrit van 34,5 kilometer tussen Trento en Rovereto. Het parcours rond het Gardameer is in het eerste deel vlak en het tweede deel licht heuvelachtig. Hier moet wereldkampioen tijdrijden Tom Dumoulin zijn winst pakken op de concurrentie.

Na de 17e etappe, een heuvelrit naar Iseo, zijn de renners drie dagen zoet in de Alpen. De 18e etappe finisht bergop in het skioord Prato Nevoso, terwijl de 19e etappe via de Colle del Lys, de steile en deels onverharde Colle delle Finestre en de Colle di Sestriere eindigt op de Monte Jafferau. De laatste bergrit van de Giro finisht in Cervinia, waar Fabio Aru in 2015 een dagzege boekte. Het eerst deel van 20e etappe is nagenoeg vlak en in de laatste 80 kilometer krijgen de renners drie knotsen van bergen voor de wielen.

De Giro van 2018 komt tot zijn einde met een vlak criterium in Rome, etappe 21.

Vos

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 10038
 • SP0RTLIFE (1A) - - - Australia u23
  • View Profile
Re: Giro d'Italia S37
« Reply #1 on: April 18, 2018, 07:42:10 am »
  Giro selectie SP0RTLIFE

81 Ongarato (31), klassementsrenner
82 Higueras (32), tijdrijder
83 Mutombo (30), tijdrijder
84 Rondeaux (33), klimmer
85 Pahapill (32), klimsprinter

Ongarato krijgt het startnummer met een 1 erin, maar hij zal niet in elke etappe de kopman zijn.
Toch zijn er verwachtingen van hem want vorig seizoen werd hij al 10e in het AK van de Giro, dat mag hij weer proberen ondanks zijn maar 3 bronzen icoontjes. En ook ondanks dat het personeel slechter is dan vorig seizoen want beide tijdrijders staan centraal dit seizoen en rijden deze Giro en dat moeten ze zonder gezondheidsverlies doen.
Zeer twijfelachtig dus of Ongarato dit keer de top 10 gaat halen ; staat hij er niet goed voor in het AK dan heeft mijn team een troef achter de hand met Rondeaux in de bergen van etappes 8 en 10. Daar zal Ongarato dan in een knechtenrol moeten rijden. Staat hij er wel goed voor, dan krijgt hij in die etappes Rondeaux als meesterknecht.
Pahapill is hoogstwaarschijnlijk de kopman in etappe 6, ook in etappe 3 zal Ongarato waarschijnlijk geen kopman zijn maar een vrije rol krijgen want daar is vermoedelijk Rondeaux de kopman. En uiteraard verwacht ik veel punten in de vlakke tijdrit met beide toptijdrijders.

WinterIsComing

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 7746
 • WiC - 2C | Sons of Anarchy - Class of XXXV
  • View Profile
Re: Giro d'Italia S37
« Reply #2 on: April 18, 2018, 11:33:56 am »
Deze Giro zal de laatste grote ronde worden die Grevisse en Curry voor mijn team gaan rijden. Hun laatste wedstrijd zal waarschijnlijk in Bern plaats vinden, net na de Giro. Daarna mogen zij met pensioen. Ik hoop dat er nog een mooie klassering voor Grevisse in kan zitten in de Giro-heuvelrit en in de Berner GP. Ondanks zijn 35 jaar heeft hij de afgelopen dagen laten zien dat hij nog aardig mee kan in de heuvels (4e in de GP Jef Scherens en 5e in de Tour du Var).

Met Arguillet staat er een andere veteraan aan de start. Hij mag voor de 3e plek strijden in de vlakke tijdrit, achter de renners van Vos.

De punten zullen hard nodig zijn in de strijd om degradatie. Als het even kan, wil ik volgend seizoen ook nog in de 1e divisie rijden met mijn jonge talenten, die dan 22 jaar zijn en een gooi kunnen doen naar de Witte Trui.

Over die talenten gesproken, Ahnfeldt-Mollerup en Ferrer staan ook aan de start. Beide U23 DreamTeam renners gaan mee voor de ervaringspunten.

Succes allemaal!  :)

Kleintje91

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 139
 • AVP - 2a
  • View Profile
Re: Giro d'Italia S37
« Reply #3 on: April 18, 2018, 01:53:23 pm »
Na veel overleg heeft de ploegleiding van AVP toch besloten een volledige klimploeg op te stellen,
Peter Green (heuvelsprinter) & David Epple (Heuvel/kasseien renner) zijn op de laatste dag afgevallen in de brede selectie.

Hierdoor ziet team AVP er nu alsvolgt uit :

51. Aivars Dobelis (Kopman)
52. Ivan Impiglia (Schaduwkopman)
53. Gundars Leimanis (Luxe knecht/Back up)
54. Jose Bernardes (klimknecht in het hooggebergte)
55. Alberts Goldmanis (Knecht)


Met deze zeer sterke klimselectie hopen wij op een overwinning deze Giro. De mannen zijn top fit en hebben dit sinds de winter al als piekmoment in hun gedachte zitten.
Zowel Impiglia, Leimanis als Dobolis hebben zich al meerdere malen bewezen in zowel PN als de TA.

Wij hebben de hoop op dag successes in de tussen etappes dus laten liggen in de hoop onze kopstukken zo goed mogelijk in het klassement te houden.
Hiermee hopen wij niet alleen op de overwinning maar zijn wij op jacht naar de volgende doelstellingen:

1 etappe winst in een klim/heuvel rit
1e plaats klassement
4 top 10 plaatsen in het klassement totaal
1e in het ploegenklassement

Dit zijn zeer optimistische maar ook zeker realistische doelen.
Onze uitgesproken kopman is Dobolis met als schaduwkopman Impiglia (In eigen land), echter houden wij Leimanis in het begin van de Giro achter de hand als beschermde renner. Mocht Impiglia of Dobolis een slecht moment kennen en uitgeschakeld zijn voor de eindwinst. Hier kan na de 4e etappe (tijdrit) een knoop over doorgehakt worden.

Grote concurrenten in deze ronde zullen vooral vanuit TeamRolf komen (Winnaar van zowel PN als TA).

Verwachtingen etappe 1 & 2

Etappe 1:
Sprint etappe waar we op de klassementsmannen geen tot extreem weinig tijd mogen verliezen.
Schade beperking en zien wat de zenuwen doen met het peloton, om veilig binnen te komen voor de rest van de ronde.

Etappe 2:
De eerste berg van de Giro. Hier zullen ze de groep flink uitdunnen, hier zouden we met de hele ploeg mee moeten kunnen.
Na de berg zit er nog een heuvel verstopt die voor de Punchers goed kan zijn, ieder die hier op dagsucces mikt zal daar een poging moeten doen.
Aankomst is op de kasseien, gevaarlijk en bedoeling dat we hier alleen veilig en wel overheen komen. Zonder of met minimale tijdsverlies binnenkomen en fit naar de volgende etappes toe.

Na deze etappes zullen we de uitgangspositie evalueren en zullen er in etappe 3 & 4 de echte verschillen zichtbaar worden.

Allen succes !


Telamon

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 5190
 • Argonautjes 2A
  • View Profile
Re: Giro d'Italia S37
« Reply #4 on: April 18, 2018, 07:06:22 pm »
Bah. Vanmiddag keurig mn taktieken ingevuld en genoteerd bij de notities, zie ik nu al mn renners met 22222 rijden.

Vos

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 10038
 • SP0RTLIFE (1A) - - - Australia u23
  • View Profile
Re: Giro d'Italia S37
« Reply #5 on: April 18, 2018, 08:35:39 pm »
etappe 1 :
Cooper wint de massasprint, proficiat AJ  8)
Een sprinter met een ander kleur icoontje, Wolf (AUS, cave), wordt 2e. Goed om te zien vanuit het perspectief als BC.

Bij SP0RTLIFE zeer tevreden over deze sprint etappe.
Omdat klassementsrenner Ongarato niet zo goed in het klimwerk is, moet hij hier zijn winst pakken.
En dat lukte ondanks dat hij pech kreeg in S1, Ongarato kan zich als ťťnnalaatste (46e) handhaven in het voorste peleton.
Met grote dank aan klimsprinter Pahapill die pas de laatste 3 secties handjes kreeg en zijn kopman bijna als het ware over de finish duwde met zijn handjes, lol, want Pahapill finishte als laatste (47e) van het voorste peleton, ook dus op 0:00", missie geslaagd.  :)


Sjiz

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 5956
 • TeamRolf - 3H
  • View Profile
Re: Giro d'Italia S37
« Reply #6 on: April 18, 2018, 10:47:29 pm »
De Giro is weer begonnen. De heuvels overleefd en nu weer eens kijken hoe deze ronde gaat. Ben benieuwd. Begin was beter dan verwacht met Ghirotto die geen seconde verliest en een mooie dag uitslag rijdt. Als Italiaan de Giro rijden geeft toch extra kracht blijkbaar. Morgen eens kijken of we een slag kunnen slaan. Meestal zijn de renners die het in deze rit goed doen ook hoog te vinden in het eindklassement.

reeekse

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 590
 • Reekse_Verkuhss - 1a
  • View Profile
Re: Giro d'Italia S37
« Reply #7 on: April 18, 2018, 10:56:21 pm »
Jammer dat renners geen bonus krijgen bij thuisvoordeel. Dat zou het spel ook realistischer maken. Ik zie dat ik zelf in dat kader ook een kandidaat heb, hij doet nu echter niet mee. Een verandering wat waarschijnlijk te ingewikkeld is om door te voeren.

Deze Italiaan kan een prima Giro rijden in de toekomst.

Romolo Bianchi   Age : 26   Wage : 845
Stamina : 80   Sprint : 63   Climbing : 98
Flat : 59   Cobblestone : 48   Technique : 78
Downhill : 65   Hills : 81   Aggressiveness : 14
Time Trial : 31   Teamwork : 39   Experience : 82

Vos

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 10038
 • SP0RTLIFE (1A) - - - Australia u23
  • View Profile
Re: Giro d'Italia S37
« Reply #8 on: April 19, 2018, 07:17:34 am »
etappe 2 :
Ai, alweer pech voor Ongarato, dit keer waarschijnlijk wťl met als gevolg een beetje tijdverlies.
Want Ongarato kon de kopgroep van 9 renners in S3 en S4 volgen, maar krijgt dus in S5 pech en finisht als 8e op 0:08"

Maar na afloop van deze etappe een zeer blije Italiaanse SP0RTLIFE-renner  :) ;

 8) Ongarato mag de ROZE TRUI aantrekken

Sjiz

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 5956
 • TeamRolf - 3H
  • View Profile
Re: Giro d'Italia S37
« Reply #9 on: April 19, 2018, 10:12:49 am »
Prima generale; Duffy 2e en Ghirotto 3e in de rit. Martin, Poulsen en Pierre rond plek 10. Eskild Madsen gaat nog een hele kluif vormen. Die heeft ook de steun van zijn team en de 1e en 2e etappe gewonnen. Ik ben benieuwd. Wordt nog een hele strijd. Mijn doel blijft hetzelfde; winst en 5 man in de top 10. Vanavond de eerste finish berg op.

Vos

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 10038
 • SP0RTLIFE (1A) - - - Australia u23
  • View Profile
Re: Giro d'Italia S37
« Reply #10 on: April 19, 2018, 08:06:29 pm »
etappe 3 :
Slagveld !

Het lag vooraf niet in de planning, maar omdat Rondeaux de favorieten niet eens kon uitdagen en vooral omdat Ongarato in het roze rijdt, er toch maar voor gekozen om te knechten voor de roze trui.

Rondeaux mocht het met maar een beetje risico proberen in een vrije rol. Hij faalde hopeloos, miste de slag in S1, reed achter de feiten aan en kwam niet eens in de punten met een 44e plaats, terwijl hij heel geschikt is voor deze etappe.

Gelukkig met Ongarato voor een behoudende tactiek gekozen omdat hij minder goed is in deze etappe, en natuurlijk ook vanwege de wind een behoudende tactiek, want hij moet meezitten. En dat lukte in S1, waar in tegenstelling tot andere seizoenen toen daar een heel groot peleton was en dat meestal ook zo bleef tot aan de beklimming van de Campitello Matese (HC). Dit seizoen werd er volop gekoerst in de winderige vlakke aanloop en het was een slagveld, met name in S1.

S1 ; dus zat Ongarato in de kopgroep van maar 37 (!) renners.
Echter, hij zat geÔsoleerd want meesterknecht Pahapill mistte de slag in S1 ondanks dat ook hij daar redelijk veel energie gebruikte.

S2 ; het tempo wordt opgevoerd in de kopgroep, er vallen maar liefst 17 renners af. Tja, de weg is niet breder en ze worden op de kant gezet en belanden in de verkeerde waaier. Helaas zit ook roze trui drager Ongarato daarbij.
Gelukkig komt zijn knecht wel weer bij hem in de 2e groep, die bestaat uit 55 renners op 0:23""

S3 ; alweer pech voor Ongarato, in elke etappe tot nu toe heeft hij pech gehad, dit keer zonder gevolgen. En hij heeft zijn belangrijke knecht bij zich die heel goed zijn werk doet.

S4 ; de grote achtervolgingsgroep (inmiddels 50 renners), inclusief dus SP0RTLIFE-kopman en knecht, laat de achterstand niet groot worden op de kopgroep (inmiddels 24 renners) want die is 0:25", maar 2 seconden meer dan in S2.

S5 ; de finale beklimming !
Meesterknecht Pahapill stormt de berg op in een hoog tempo met zijn kopman in het wiel.
Heel onverwacht blijkt de roze trui extra energie te geven want kopman Ongarato is een paar kilometer voor de finish nog fris genoeg om weg te demarreren uit het groepje van zijn knecht.
Met als gevolg een voortreffelijke uitslag ; 17e op 0:29" van de etappe winnaar.
De zeer belangrijke knecht in deze etappe, Pahapill, finisht als 22e.
 8) En daarmee behoudt Ongarato zeer onverwacht de roze trui met een voorsprong van 0:12".
Die hij in de volgende etappe, de tijdrit, kwijt zal zijn. Tijdrijden kan hij niet, dus hij gaat heel veel plaatsen zakken in het AK.
Maar wel voor zijn thuispubliek mooi 2 etappes in het roze gereden, zijn Giro is al geslaagd.  :)
« Last Edit: April 19, 2018, 08:25:25 pm by Vos »

Vos

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 10038
 • SP0RTLIFE (1A) - - - Australia u23
  • View Profile
Re: Giro d'Italia S37
« Reply #11 on: April 20, 2018, 06:50:26 am »
etappe 4, tijdrit :
Arguillet (WiC) en Higueras maakten er een hele spannende tijdrit van met onderling geen tijdverschil in de eerste 3 secties. En het werd helemaal spannend toen ze beiden materiaal pech kregen, eerst Arguillet in S3 en toen Higueras in S4, die daar voor het eerst op tijd achterstand reed (2sec). Uiteindelijk pakt Arguillet de etappe-overwinning met 1 seconde voorsprong op Higueras.
Proficiat WiC, goed voor handhaving en het is jou en mijn ex-renner gegund.  8)

Een andere ex-renner van mijn team, Verde, deed het ook heel goed en het leek er bij de eerste doorkomst tijden even op dat hij zich ook zou mengen in de strijd om de overwinning. Maar hij is inmiddels al 34 jaar en moest afhaken, toch nog 4e op maar (verrassend goed) 0:06" van winnaar Arguillet. De 4 jaar jongere Mutombo finisht keurig op een podiumplaats, 3e op 0:03".

En hoe ging het met roze trui drager Ongarato in deze tijdrit ?
Traditiegetrouw zoals in elke etappe van deze Giro had hij weer eens pech (in S3).
Hij finisht als 113e op 3:09" en daarmee zakt hij in het AK van de 1e naar de 5e plaats (op 0:44"), wat mij eigenlijk nog meevalt.
Ook is er na deze etappe een (incidentele) nieuwe leider in het ploegenklassement : SP0RTLIFE  :)

WinterIsComing

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 7746
 • WiC - 2C | Sons of Anarchy - Class of XXXV
  • View Profile
Re: Giro d'Italia S37
« Reply #12 on: April 20, 2018, 07:39:10 am »
Dank je Vos!! Spannende rit, dat zeker. Blij met deze zege van Arguillet.  :)

GMV

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 779
 • GMV_Cycling, 2a
  • View Profile
Re: Giro d'Italia S37
« Reply #13 on: April 20, 2018, 08:46:47 am »
Ik heb hem graag voor jullie opgeleid.  8)

WVAchteruit

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1070
 • Divisie 1a
  • View Profile
Re: Giro d'Italia S37
« Reply #14 on: April 20, 2018, 04:51:33 pm »
De selectie:
Eskild Machholm (Den, 31) klassementsman Na een 4de plaats in Parijs-Nice is het doel dit keer het podium)
PŠl IstvŠn (Hon, 30) knecht/ vrije rol Zal in sommige ritten moeten knechten, maar in de heuvelrit mag hij voor eigen kans.
Luca Cerda (Spa, 31) knecht Zal in de bergritten en bergheuvelritten de belangrijkste knecht van Eskild zijn.
Aureliano Intxausti knecht Zal in heuvelritten en de kasseieheuvelrit Eskild naar een goed resultaat moeten helpen.
Andy Larrieu (Fra, 28) vrije rol Larrieu mag vol voor ritten gaan (met name rit 1 en 9) en voor de tussensprinten. Want het doel daarnaast is de groene trui (geen idee of dat reŽel is).

Rit 1
Larrieu besluit niet aan de tussensprint mee te doen en vol voor de eindsprint te gaan. Daarin wordt hij 4e. Machholm komt al snel zonder knechten te zitten en verliest 2.39.

Rit 2
Larrieu wint de tussensprint, maar als vrije rol heeft Machholm niets aan hem, terwijl zijn knechten het wederom laten afweten. Dat weerhoudt hem er niet van om naar de 6e plaats te rijden.

Rit 3
Een kopie van rit 2, Larrieu wint de tussensprint, Machholm moet het alleen doen, maar weet de schade te beperken. Een 9e plaats is dit keer het resultaat.

Rit 4
Een 41ste plaats brengt Machholm op een 9e plaats in het algemeen klassement. En ook in de top van het puntenklassement doen we nog mee:
1   Drť Lambert   Decima   108   
2   Elisio Castro   Kelme4ever   105
3   Andy Larrieu   WVAchteruit   92

Rit 5
De volgende rit wedden we op 3 paarden. Larrieu moet in sectie 1 de tussensprint winnen, IstvŠn gaat voor een top 3 plaats in de etappe en Machholm moet met behulp van Inxausti en Cerda zijn opmars in het klassement voortzetten.